Τα 3 hacks για να βάλεις τέλος στην ακαταστασία σύμφωνα με interior designer

Share

Συνήθως ένα ακατάστατο σπίτι δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα για τους περισσότερους. Δεν χωράει αμφιβολία πως ένα ακατάστατο περιβάλλον επηρεάζει την ικανότητά μας να νιώσουμε άνεση και ευχαρίστηση στον χώρο μας και να απολαύσουμε ξέγνοιαστες στιγμές χαλάρωσης. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως η ακαταστασία συνδέεται με υψηλά επίπεδα κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες).

Μπορεί οι interior designers του εξωτερικού και οι ειδικοί σε θέματα οργάνωσης του χώρου (όπως πχ. η περίπτωση της Μαρί Κοντό) να επιμένουν ότι η πιο αποτελεσματική λύση για την ακαταστασία είναι το ξεκαθάρισμα (ο όρος decluttering εντοπίζεται στην πλειοψηφία των άρθρων που αφορούν την οργάνωση του σπιτιού!), ωστόσο, αυτή δεν είναι πάντα μια απλή διαδικασία.

Ξέρουμε καλά, ότι αν ο χρόνος που αφιερώνεις στην τάξη του σπιτιού είναι ελάχιστος, θέλεις εύκολες και έξυπνες λύσεις που δεν σε αναγκάζουν να μπαίνεις σε χρονοβόρες διαδικασίες. Μια interior designer από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας αποκάλυψε στο Tik Tok 3 hacks που σε βοηθήσουν να βάλεις σε τάξη την ακαταστασία του δωματίου σου.

Τα 3 hacks για να βάλεις τέλος στην ακαταστασία σύμφωνα με interior designer

Η interior designer Briellyn Turton αποκάλυψε σε ένα βίντεο στο Tik Tok 3 απλές συμβουλές για να έχεις ένα πιο τακτοποιημένο δωμάτιο. «Αν σου αρέσει η διακόσμηση του σπιτιού, αλλά δεν είσαι και ο πιο τακτοποιημένος άνθρωπος, τότε είσαι στο σωστό μέρος» σημειώνει η Briellyn Turton στο βίντεο που θα δεις παρακάτω.

Ο πρώτος κανόνας αφορά το κομοδίνο του δωματίου σου. Αυτό που προτείνει είναι να αγοράσεις δυο κουτάκια αποθήκευσης για να βάζεις εκεί τα δαχτυλίδια, τα κοκαλάκια και τα σκουλαρίκια που φοράς κάθε μέρα. Επίσης το κομοδίνο πρέπει να έχει πάντα ένα συρτάρι για να βάζεις εκεί μέσα όσα χρειάζεσαι και να μην είναι πάνω στο τραπέζι διάσπαρτα.

@studiobrie Messy Girls Guide to Interior Design! #interiordesignhacks #interiordesigntips ♬ original sound – Brie Turton Interior Designer

Ο δεύτερος κανόνας αφορά τα ντουλάπια της κουζίνας σου, όπου εκεί προτείνει να αγοράσεις κουτιά και καλάθια αποθήκευσης και να βάζεις εκεί όλα σου τα τρόφιμα και να είναι σε τάξη. Τέλος, ο τρίτος κανόνας αφορά την ντουλάπα σου, όπου πάντα πρέπει να έχεις στην άκρη μερικές κρεμάστρες για να μην έχεις παντού πεταμένα ρούχα. Tip: Προσπάθησε να έχεις ίδιες κρεμάστρες για να υπάρχει μια ομοιομορφία στην ντουλάπα σου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο bovary