Γυναίκα

Τα 3 tips για να βάλεις σωστά το ρουζ

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να μη θεωρείται ένα από τα απαραίτητα καλλυντικά, ωστόσο το ρουζ είναι ικανό να κάνει τη διαφορά.

Το πρόβλημα όμως είναι να το εφαρμόσεις σωστά, διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι σίγουρα αυτό που περιμένεις.

Το ζητούμενο είναι το ρουζ να σου δίνει μία φυσική φρεσκάδα, ένα ελαφρύ χρώμα που δηλώνει υγεία, να τονίσει τα ζυγωματικά σου και να φωτίσει το πρόσωπό σου. Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται εύκολα και αυτονόητα, αλλά είναι πολύ εύκολο να κάνεις μία λάθος κίνηση και το ρουζ να είναι τελικά αυτό που θα χαλάσει το μακιγιάζ σου.

  1. Αρχικά φρόντισε να βρεις τη σωστή απόχρωση για το δικό σου πρόσωπο. Το χρώμα των μαλλιών, ο τόνος της επιδερμίδας, το αν μαυρίζεις πολύ το καλοκαίρι, αλλά και το χρώμα του foundation που χρησιμοποιείς είναι παράγοντες που επηρεάζουν την τελική επιλογή. Το καλοκαίρι για παράδειγμα είναι πιθανό να χρειάζεσαι άλλη απόχρωση από αυτή που χρησιμοποιείς το χειμώνα.
  2. Έπειτα, αυτό που έχει σημασία στο ρουζ είναι να απορροφάται σωστά από την επιδερμίδα του προσώπου σου. Σε περίπτωση που η επιδερμίδα σου είναι ξηρή, επίλεξε ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή που θα δείχνει πιο φυσικό. Αν από την άλλη, εφαρμόσεις ρουζ σε μορφή πούδρας, τότε φρόντισε να το σβήσεις καλά, έτσι ώστε να φαίνεται ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.
  3. Τέλος, θυμήσου ότι το ρουζ είναι αυτό που θα ισορροπήσει το φως στο πρόσωπό σου. Επομένως, πρέπει να το βάζεις τελευταίο. Έτσι θα ξέρεις καλύτερα, πόσο να επιμείνεις και που για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: limeandlife

Όλη η επικαιρότητα