Χωρίς κατηγορία

Τα 60ευρα έγιναν… 50ευρα στα ΑΤΜ της Αμαλιάδας!

atm-50.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ουρές και χθες έξω από τα αυτόματα μηχανήματα ανάληψης των τραπεζών στην Αμαλιάδα, ωστόσο η κατάσταση ήταν σαφώς πιο ομαλοποιημένη από τις προηγούμενες ημέρες.

Η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρήθηκε κατά τις πρωινές ώρες σε ορισμένα ΑΤΜ τραπεζών, ενώ σε άλλα η ροή ήταν ομαλή και δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα.  Η αναμονή σαφώς ήταν μειωμένη σε σχέση με τη Δευτέρα, ωστόσο υπήρχε ροή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Βέβαια, κατά τις απογευματινές ώρες τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης έπαψαν να «χορηγούν» το ποσό των 60 ευρώ, αφού στέρεψαν από χαρτονομίσματα των είκοσι και των δέκα ευρώ και έτσι όσοι έκαναν ανάληψη περιορίστηκαν στο χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.

Σε όλα τα καταστήματα των τραπεζών υπήρχε η παρουσία αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι ήταν εκεί για να την προστασία των πολιτών, αν και ευτυχώς δεν χρειάστηκε να επέμβουν σε καμία περίπτωση.

 

Από τα ΑΤΜ στο δήμο!

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι χθες και προχθές στην Αμαλιάδα δεν υπήρχαν μόνο ουρές έξω από τις τράπεζες, αλλά παρατηρήθηκε και μεγάλη ουρά στο ταμείο του δήμου Ήλιδας. Η ουρά που υπήρχε στο γκισέ του ταμείου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας παρέμεινε αμείωτη από την ώρα που άνοιξε έως την ώρα που έκλεισε το ταμείο.

Παρά την κατάσταση που επικρατεί, πολλοί ήταν οι δημότες που έκαναν ανάληψη το ποσό των 60 ευρώ από τις τράπεζες και πήγαν να το καταθέσουν απευθείας στο δήμο Ήλιδας, προκειμένου να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης ή να τακτοποιήσουν την πρώτη δόση της ρύθμισης των 100 δόσεων, φοβούμενοι ότι μπορεί να χάσουν τη ρύθμιση.

Το γεγονός πάντως ότι πολλοί έσπευσαν να εξοφλήσουν και τους λογαριασμούς ύδρευσης προκάλεσε αίσθηση και βέβαια επιδέχεται πολλές αναγνώσεις. Η ουσία πάντως είναι ότι αρκετοί λογαριασμοί πληρώθηκαν κανονικά! 

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα