WEB tv Ηλεία

Τα άλογα της Πηνείας – Με επιτυχία οι 4οι Ιππικοί Αγώνες στο Σιμόπουλο (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον πραγματοποιήθηκαν οι 4οι Ιππικοί Αγώνες χθες στο Σιμόπουλο του δήμου Ήλιδας από τον Ιππικό Σύλλογο Αμαλιάδας-Πηνείας. Οι φετινοί αγώνες ήταν ξεχωριστοί, καθώς διεξήχθησαν στη νέα πίστα, η οποία τους φιλοξενεί σε μόνιμη βάση, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή για τη γιγάντωση και τη δημοφιλία των αγώνων.

Οι συμμετοχές και φέτος ξεπέρασαν τις εβδομήντα, με αναβάτες από όλη την Ηλεία (Σπάρτη, Ακράτα, κ.ά.) και όλων των ηλικιών, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία των επισκεπτών από όλη την Ηλεία παρά τη ζέστη. Την παράσταση έκλεψαν τα άλογα Πηνείας, γνωστά και ως γεωργαλίδικα» ή «πλαγιοτροχαστές», λόγω του ιδιαίτερου βηματισμού τους, καθώς δεν καλπάζουν αλλά βηματίζουν σε δύο χρόνους,  κατά τους οποίους σηκώνονται εναλλάξ τα δύο δεξιά και τα δύο αριστερά πόδια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αντώνης ΣΚουρλής, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι βοήθησαν στη διοργάνωση των αγώνων αλλά και στη δημιουργία της πίστας στο Σιμόπουλο, τονίζοντας ότι στόχος του Συλλόγου είναι η μετεξέλιξη των αγώνων σε θεσμό.

Προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη ράτσα που λέγεται φυλή Πηνείας και η οποία έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως το γεωργό του βήμα και η ανθεκτικότητα. Δώσαμε μια υπόσχεση ότι θα αναδείξουμε τη Φυλή Πηνείας και ότι θα κάνουμε τους αγώνες προς τιμήν των αλόγων.  Ο δήμαρχος έκανε μεγάλο αγώνα για την πίστα και για ό,τι του έχουμε ζητήσει και για αυτό και τον ευχαριστούμε. Θέλουμε να συνεχίσει αυτό το ωραίο γεγονός, για να κάνουμε τη γιορτή μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια. Η πίστα ολοκληρώθηκε και του χρόνου θα είναι ακομα καλύτερη αφού σπείρουμε και ειδικό γρασίδι», είπε ο κ. Σκουρλής.

«Όπλο» η μόνιμη στέγη

Ο γ.γ. του Συλλόγου, Αλ. Νησιώτης, εξέφρασε την  ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των αναβατών και των πολιτών στους αγώνες, υπογραμμίζοντας

«Ξεκινήσαμε εδώ και 4 χρόνια την προσπάθεια και από λίγα μέλη καταφέραμε να έχουμε 70 μέλη. Από εκεί που παρακαλούσαμε να μας δώσουν πίστα, τώρα με τη βοήθεια του δημάρχου, υλική και οικονομική, έχουμε τη δικιά μας και κάθε χρόνο θα τη βελτιώνουμε. Είμαστε η Τρίτη πίστα στην Ελλάδα, μετά τη Βόνιτσα και την Ακράτα. Πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια των μελών, του ΔΣ και του κόσμου να την κάνουυμε πρώτη. Οι συμμετοχές έφτασαν τις 70 από όλη την Ελλάδα (Πύλος, Ακράτα, Σπάρτη, κ.ά.), από 54 πέρυσι και είμαστε ικανοποιημένοι», σημείωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Νησιώτης.

Ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρ. Χριστοδουλόπουλος, δήλωσε ότι επιδίωξη του είναι ευρεία αναγνώριση των αλόγων Φυλής Πηνείας, καθότι είναι συνδεδεμένα με την ιστορία της περιοχής, και πρόσθεσε ότι πλέον με τη μόνιμη εγκατάσταση στο Σιμόπουλο οι αγώνες θα είναι όλο και καλύτεροι.

«Φέτος σε έναν χώρο πολύ καλύτερο με καλύτερη διαμόρφωση, που ανήκει στους εκθέτες, στο δήμο,  καταφέραμε και τον διαμορφώσαμε ούτως ώστε να μπορεί να γίνεται μια ιππική έκθεση με ασφάλεια, η οποία θα έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά για αγώνες. Πιστεύω ότι έγινε πλέον θεσμός και αν καταφέρουμε να κάνουμε αυτή η φυλή να αναγνωριστεί και επίσημα τότε θα είμαστε ευτυχείς. Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες που ήρθαν από μακριά αλλά και τον κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει το θέαμα», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα