Τα Ανάλεκτα του Μάκη Μπαλαούρα

Share

Μωρέ τι είναι τούτοι: Υπονομεύουν ή οικειοποιούνται…

α) Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος ανακάλυψε το …Κοτύχι

Ξαφνικά ενώ το θέμα σωτηρία του Κοτυχιού από «ενοχλητικό απόβλητο», όπως το θεωρούσαν αιρετοί, όπως ο κ. Φαρμάκης και ενώ οι βουλευτές της ΝΔ δε το είχαν πάρει χαμπάρι, τώρα που έχει πάρει τον (θετικό) δρόμο του, το ανακάλυψαν καταθέτοντας Ερώτηση στη Βουλή, όπως ο Α. Νικολακόπουλος ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό «να λάβει μέτρα για προστασία της λιμνοθάλασσας και για την εκπόνηση σχετικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων». Μπορεί να απεχθάνεται να διαβάσει το τι γράφουν στα ΜΜΕ Ηλείας και πανελλαδικά από πολιτικούς, όπως ενέργειες που έκανα (όπως τα τελευταία άρθρα μου 3.7.22, 3/8/22, 26/12/22), τουλάχιστον δεν έπαιρνε ένα τηλέφωνο στον ΟΦΥΠΕΚΑ ή στη ΔΕΠΑΝ που το έχει αναλάβει, για να πληροφορηθεί (210-7297272) ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων θα παραδοθεί μέχρι τέλος Μαρτίου…

β) Η κ. Αυγερινοπούλου από τη παραδοχή ότι άρχισε το έργο «Καϊάφας», τώρα μιλά για πώληση του

Η κ. Αυγερινοπούλου είχε βγάλει ανακοίνωση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι «Ξεπάγωσαν προεκλογικά τον Καϊάφα»!  Δηλαδή είχε παραδεχθεί ότι είχανε αρχίσει τα έργα στου Καϊάφα με «προίκα» 17 εκατομμύρια €.. Έκτοτε απόλυτη σιωπή, παρά το γεγονός ότι συνέβαιναν τόσες υπονομεύσεις από την πλευρά της ΕΤΑΔ, που οδήγησαν στη διακοπή των εργασιών και την απένταξη του έργου, παρά τις δημόσιες προκλήσεις μας! Τι είχε, πράγματι να πει; Ότι, κυρίως το κόμμα της που οδήγησε για 55 χρόνια στην πλήρη απαξίωση της Λίμνης, επιχειρεί ξανά να την επαναφέρει για άλλο μισό αιώνα στην προτέρα κατάντια..

Τώρα άρχισε πάλι να μιλά! Ανακοινώνοντας χαμογελαστοί μαζί με τον καταστροφέα του Καϊάφα, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ, τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού (πως το έπαθαν και δε το έδωσαν με ανάθεση;), «για την αξιοποίηση της Λίμνης Καϊάφα»… Δηλαδή ΕΤΑΔ και κυβέρνηση θέλουν να πουλήσουν τον Καϊάφα, αλλά αυτό είναι ανέφικτο:

Ο κάθε μέσος νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι ένας επενδυτής θα πρέπει να κάνει έργα 17 εκατ. € και καθώς ο Καϊάφας είναι προστατευόμενη περιοχή Natura, δε μπορούν να φτιάξουν, γκολφ, πεντάστερα, πισίνες. Για αυτό άλλωστε επιχειρήθηκαν 2 φορές διαγωνισμοί, αλλά βγήκαν άγονοι. Με τη ΝΔ όμως όλα μπορούν να συμβούν: Ο «επενδυτής» να λάβει τζάμπα χρήματα, να κάνει 5-6 εργασίες στο χώρο και μετά να τον εγκαταλείψει, αφού πρώτα θα του χαρίσουν ανταποδοτικά πεντάστερα σε άλλη περιοχή…

Δε μασάει πια ο κόσμος κ. Αυγερινοπούλου. Σας έχει πάρει χαμπάρι…

γ) Νόμος κοροϊδία για εξαγορά κατεχομένων οικιστών παραλίας Ζαχάρως

Στην περιοχή, θυμίζουμε ότι ψηφίστηκε νόμος που έχει προϋπόθεση για την εξαγορά «έναν  κάτοχο, με το  κτίσμα  να αποτελεί την Κύρια και Μοναδική Κατοικία του». Δηλαδή, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, ο οικισμός έχει 250 οικογένειες και είναι ζήτημα αν πληρούν αυτή τη προϋπόθεση δύο-τρεις οικογένειες, δηλαδή ποσοστό 1% !!

Για το σοβαρό αυτό θέμα οι λαλίστατοι βουλευτές Αυγερινοπούλου-Νικολακόπουλος δεν έβγαλαν άχνα…

δ) Κυλλήνιος Κόλπος συνεχίζεται η μόλυνση με τραγικές συνέπειες

  • «Πνίγονται» στα λύματα εδώ και μήνες στη Μυρσίνη-Λεχαινά!

Ο πρόεδρος Ανδρέας Αποστολόπουλος «φωνή βοώντος εις ώτα μη ακουόντων» για μη λειτουργία βιολογικού και τα λύματα από Τραγανό έως Μυρσίνη εξακολουθούν να καταλήγουν στη θάλασσα. Πως άραγε να μη μολύνεται ο Κυλλήνιος Κόλπος; Πως να μη έχει εγκαταλειφθεί η παραλία Λεχαινών –Μυρσίνης;

  • Πως να μη πεθαίνουν οι χελώνες καρέτα–καρέτα στη παραλία Μυρσίνης;

Δεδομένων των παραπάνω έχουν ήδη βρεθεί νεκρές 3 χελώνες, οι πρώτες από το πλήθος που εντοπίζεται κάθε χρόνο στην περιοχή! Σημειώνω ότι όταν βρεθεί νεκρή χελώνα πρέπει να ενημερωθεί το Λιμεναρχείο.

ε) Χωρίς πολλά λόγια, οι λέξεις κτυπούν μόνες τους

  • Τα λεφτά των νοικοκυριών φθάνουν μέχρι τις 18 του μήνα (ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ)
  • Οι ανατιμήσεις στα τρόφιμαβάζουν φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς: γαλακτομικά-αυγά 25,2%, έλαια-λίπη 22,9%, κρέατα 22%, ψωμί-δημητριακά 16,8%, φυσικό αέριο 37,1% !!!
  • Άρειος Πάγος / Η δικαίωση των funds μέσω γιου …Ντογιάκου που στέλνει κατασχετήρια σε δανειολήπτες!!!