Ηλεία

Τα αποθεματικά του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου ζητά το ΥΠΟΙΚ – Έντονη αντίδραση από την πρόεδρο Εύη Βεργοπούλου

Τα αποθεματικά του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ύδρευσης Ερυμάνθου ζητά με επείγον έγγραφο η κυβέρνηση από τη διοίκηση, προκαλώντας ερωτηματικά σχετικά με το αν δικαιούται –ηθικά και νομικά- να πράξει κάτι τέτοιο. Πριν από μερικές ημέρες εστάλη στα γραφεία του Συνδέσμου στον Πύργο τρισέλιδη επιστολή, με την οποία η Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών ζητά τη μεταφορά πλεοναζόντων κεφαλαίων και ταμειακών διαθεσίμων σε λογαριασμούς των οποίων την ταμειακή διαχείριση έχει η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για τη σύναψη συμφωνιών επαναγοράς και επαναπώλησης εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου, Εύη Βεργοπούλου, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της μιλώντας στην εφ. «Πατρίς», καθώς τόνισε ότι ο Διαβαθμιδικός δεν εισπράττει κρατική επιχορήγηση και καλύπτει τις υποχρεώσεις του αποκλειστικά από το υστέρημα των πολιτών, μέσα από  τους λογαριασμούς ύδρευσης.

«Είναι απαράδεκτο να ζητά η κυβέρνηση τα αποθεματικά του Συνδέσμου. Είναι χρήματα που έχει πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης από το υστέρημά του, για να ανταποκρίνεται με συνέπεια ο σύνδεσμος στις υποχρεώσεις του και να μη δημιουργεί χρέη. Εμείς δεν παίρνουμε κρατική επιχορήγηση, όπως γίνεται με τους δήμους ή τις Περιφέρειες, αλλά λειτουργούμε ανταποδοτικά. Τα χρήματα που μας καταβάλλουν με καθημερινό αγώνα και προσπάθεια οι κάτοικοι του Πύργου και της Ολυμπίας, δεν έχει λόγο να τα ζητά κανένας. Είναι πόροι αποκλειστικά για τις υποχρεώσεις του Συνδέσμου και για εκεί τους διαθέτουμε», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η Εύη Βεργοπούλου, προσθέτοντας ότι εντός των ημερών θα εξετάσει αν έχει νομική βάση η απαίτηση της κυβέρνησης.

Όλη η επικαιρότητα