Ψυχαγωγία

Τα αποτρόπαια εγκλήματα του «Δολοφόνου Κλόουν» έρχονται στο Netflix

Ο κατά συρροή δολοφόνος Τζον Γουέιν Γκέισι ήταν επίδοξος πολιτικός, αγαπημένος εργολάβος της περιοχής και κλόουν μερικής απασχόλησης
Ακούστε το άρθρο

Το Netflix δημοσίευσε το τρέιλερ της νεότερης σεζόν του “Συζήτηση με έναν Δολοφόνο”, της σειράς που μας ταξιδεύει στον διεστραμμένο κόσμο των πιο διαβόητων serial killers της Αμερικής.

Η νέα σεζόν της σειράς θα αποτελείται από τρία επεισόδια και πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 20 Απριλίου. Θα επικεντρώνεται στον Τζον Γουέιν Γκέισι, τον serial killer που συντάραξε την αμερικάνικη κοινωνία και ειδικά την Κομητεία Κουκ του Σικάγο, ο οποίος πήρε το ψευδώνυμο “Δολοφόνος Κλόουν”.

Ο κατά συρροή δολοφόνος Τζον Γουέιν Γκέισι ήταν επίδοξος πολιτικός, αγαπημένος εργολάβος της περιοχής και κλόουν μερικής απασχόλησης, ο οποίος δολοφόνησε 33 νεαρούς άνδρες μεταξύ του 1972 και του 1976. Η πλειοψηφία των θυμάτων του βρέθηκαν θαμμένα κάτω από το σπίτι του, στα ήσυχα βορειοδυτικά προάστια του Σικάγου. Πενήντα χρόνια αργότερα, οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να ταυτοποιήσουν όλα τα θύματά του μέσω DNA, αλλά χάρη σε 60 ώρες ηχητικού υλικού μεταξύ του Γκέισι και της ομάδας υπεράσπισης του που ήρθαν στο φως, έχουμε μια νέα προοπτική για τη ναρκισσιστική νοοτροπία του δολοφόνου και μια βαθύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο παρέμενε για τόσο καιρό ατιμώρητος.

Ως δεύτερο μέρος της συνεχιζόμενης σειράς του σκηνοθέτη Τζο Μπέρλιντζερ (Συζήτηση με έναν Δολοφόνο: Τεντ Μπάντι), αυτό το ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων περιλαμβάνει επίσης νέες συνεντεύξεις με βασικούς εμπλεκόμενους –μερικοί από τους οποίους δεν έχουν ξαναμιλήσει ποτέ, συμπεριλαμβανομένης της συγκλονιστικής μαρτυρίας ενός από τους επιζώντες του Γκέισι– ενώ όλοι αναζητούν απαντήσεις σε μια κρίσιμη ερώτηση: πώς κατάφερε ένα δημόσιο πρόσωπο όπως ο Γκέισι να τη βγάλει καθαρή για τόσο καιρό;

Πριν δείτε το τρέιλερ του “Συζήτηση με έναν Δολοφόνο: Τζον Γουέιν Γκέισι” που κυκλοφόρησε το Netflix, διαβάστε λίγα λόγια για τον διαβόητο serial killer που εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση το 1994.

Ο Γκέισι ήταν ένας τρυφερός πατέρας, επιτυχημένος επιχειρηματίας, αγαπητός από όλους, συμμετείχε στα πολιτικά δρώμενα και οργάνωνε τακτικά πάρτι όπου μεταμφιεζόταν σε κλόουν για να διασκεδάσει τα παιδιά. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι ήταν ο ίδιος άνθρωπος που δολοφόνησε δεκάδες νεαρά αγόρια.

Όλη την παιδική του ηλικία, κακοποιούνταν από τον πατέρα του. Ήταν ομοφυλόφιλος, αλλά για να διατηρήσει τους τύπους, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά. Το 1968, καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση για τον βιασμό δύο ανήλικων αγοριών. Μόλις δύο χρόνια μετά, αφέθηκε ελεύθερος λόγω καλής διαγωγής και συνέχισε ακάθεκτος τις επιθέσεις.

Οι φήμες για τις ασυνήθιστες σεξουαλικές του προτιμήσεις άρχισαν να κυκλοφορούν, όπως η πορνεία και η σεξουαλική επαφή με έφηβα αγόρια. Τελικά, ο Γκέισι άρχισε να απαγάγει νέους άντρες με τους οποίους είχε σεξουαλικές σχέσεις, και στη συνέχεια τους βασάνιζε και τους δολοφονούσε, θάβωντας τα πτώματα τους κάτω και γύρω από το σπίτι του.

Τελικά συνελήφθη το 1978 και ομολόγησε ότι δολοφόνησε 33 νεαρούς άντρες. Στη δίκη του, επικαλέστηκε παραφροσύνη, αποδίδοντας τα θανατηφόρα αδικήματα του στο alter-ego του “Bad Jack”, αλλά αυτός ο λόγος οδήγησε μόνο στον καταδικασμό του. Τέλος, τον Μάιο του 1994 ο Γκέισι εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση.

Πηγή: perpetual.gr

Όλη η επικαιρότητα