Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_7_0_0.jpg

-Συνελήφθη, χθες το πρωί στη Γαστούνη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 25χρονος ημεδαπός, καθόσον αναζητείτο ως δραπέτης από την Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας Αργολίδας, όπου εξέτιε ποινή καθείρξεως επτά ετών για διακεκριμένες κλοπές.

-Συνελήφθη, χθες το πρωί στα Καβάσιλα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας 26χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών για κλοπή.

-Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Δραγώγι Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου 26χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης συνολικού βάρους 10,6 γραμμαρίων.

-Συνελήφθη, χθες το πρωί στο Πελόπιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πελοπίου, 44χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μια κυνηγετική καραμπίνα, για την οποία δεν είχε ανανεώσει την άδεια.

-Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για ζώα συντροφιάς, σε βάρος αγνώστου δράστη, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελία 41χρονης ημεδαπής προκάλεσε θανάτωση σκύλου ιδιοκτησίας της.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_41_0_0.jpg

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας 62χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν εντός θερμοκηπίου τέσσερα (4) δέντρα κάνναβης διαστάσεων 3μ. ύψος και 5 μ. πλάτος, καθώς επίσης και  δύο συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 10 γραμμάρια κάνναβης.

Συνελήφθη, χθες το πρωί στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν,  δυο εντάλματα σύλληψης του  Ανακριτή Σύρου Κυκλάδων για υπεξαίρεση, καθώς και τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μήλου Κυκλάδων, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης τριάντα δυο (32) μηνών και χρηματική ποινή (10.500) ευρώ, για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας,  παράβαση του νόμου περί επιταγών και  για υπεξαγωγή εγγράφων.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λεχαινών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι το χρονικό διάστημα από 21-10-2016 έως και 22-10-2016, από το χώρο στάθμευσης οχημάτων του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, αφαίρεσαν από δυο απορριμματοφόρα, τριακόσια πενήντα λίτρα πετρέλαιο περίπου.

Συνελήφθη, χθες το πρωί στον Κόροιβο Αμαλιάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 66χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του μια συσκευασία, που περιείχε κάνναβη, συνολικού βάρους δώδεκα γραμμαρίων.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_7_0.jpg

-Συνελήφθη, χθες το πρωί στα Πηγαδάκια Γαστούνης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Γαστούνης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 22χρονος ημεδαπός, καθόσον αναζητείτο από 22/7/2016 ως δραπέτης από την Αγροτική Φυλακή Τίρυνθας Αργολίδας, όπου εξέτιε ποινή καθείρξεως έξι (6) ετών για διακεκριμένες κλοπές.

-Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Αμαλιάδα, από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 48χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για κλοπή.

-Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδραβίδας, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος 28χρονου ημεδαπού, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του, στο Α΄ Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου, 27χρονη ημεδαπή, σύμφωνα με την οποία της αφαίρεσε, πριν από το μήνα Σεπτέμβριο, ένα αυτοκίνητο, που είχε σταθμευμένο στο Τραγανό Ηλείας.

-Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το πρωί, στη Βαρβάσαινα Ηλείας, αφαίρεσε ένα ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 45χρονου ημεδαπού.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

1sfsfsfs.jpg

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 29χρονου ημεδαπού, διότι την 03-07-2016 εισήλθε σε οικία 65χρονης ημεδαπής στη Βάρδα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ και διάφορα κοσμήματα και ρολόγια, συνολικής αξίας 4 χιλ. ευρώ.

Στη σύλληψη ενός 22χρονου δραπέτη από τις φυλακές της Τίρυνθας, προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας. Ο 22χρονος ρομά από τη Γαστούνη, εκτίει ποινή φυλάκισης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και πρόσφατα δραπέτευσε από τις φυλακές. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν στον καταυλισμό ‘Πηγαδάκια’ της Γαστούνης.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astinomia.jpg

-Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, 50χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας για αρχαιοκαπηλεία.

-Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι χθες το μεσημέρι, αφαίρεσαν από οικιακό λεβητοστάσιο στη Γαστούνη, αδιευκρίνιστη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης.

-Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Αμαλιάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 62χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στη κατοχή του 26 γραμμάρια ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης.

-Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 49χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών για απάτη.

-Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στον Πλάτανο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πελοπίου, 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε από αγροτεμάχιο 42χρονου τρία τσουβάλια με καλαμπόκι, αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και συνελήφθη σε κοντινή απόσταση από τους αστυνομικούς.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας ένας 42χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε να κατέχει (15) γραμμάρια κάνναβης και (815) γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_7_0.jpg

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, 50χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης κ. Ανακριτή Αμαλιάδας για αρχαιοκαπηλεία.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστων δραστών, οι οποίοι  χθες το μεσημέρι, αφαίρεσαν από οικιακό λεβητοστάσιο στη Γαστούνη, αδιευκρίνιστη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης.

Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Αμαλιάδα
από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, 62χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στη κατοχή του είκοσι έξι (26) γραμμάρια ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στον Πύργο, από αστυνομικούς της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας  Πύργου, 49χρονος ημεδαπός, διότι  σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε  ποινή φυλάκισης  επτά (7) μηνών για απάτη.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στα Κρέστενα,
 από αστυνομικούς του Aστυνομικού Τμήματος  Kρεστένων,  52χρονη ημεδαπή, διότι, εισήλθε από ανασφάλιστη είσοδο σε οικία 80χρονης ημεδαπής και  με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από την κρεβατοκάμαρα  ένα (1)  πορτοφόλι  που  περιείχε το χρηματικό ποσό των εκατό (100) Ευρώ.

Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στον Πλάτανο Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πελοπίου, 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος αφαίρεσε από αγροτεμάχιο 42χρονου τρία τσουβάλια με καλαμπόκι, αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και συνελήφθη σε κοντινή απόσταση από τους αστυνομικούς.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_7_0.jpg

-Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, σε βάρος αγνώστου – αγνώστων δραστών, οι οποίοι το χρονικό διάστημα από 01-09-2016 έως και 13-10-2016, εισήλθαν σε αυλή εξοχικής μονοκατοικίας στην περιοχή Σκουπέικα Αμαλιάδας και αφού παραβίασαν τρία παράθυρα, εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού και αφαίρεσαν δέκα κιλά ελαιόλαδο, δέκα κιλά τσίπουρο, δύο αερόθερμα, μία τηλεόραση με αποκωδικοποιητή και ένα τραπεζομάντιλο. Η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπολογίζεται στα 300 ευρώ.

-Συνελήφθη, στο Γούμερο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, 38χρονος, διότι έπειτα από νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη αποξηραμένη κάνναβη συνολικού βάρους 12,8 γραμμαρίων.

-Συνελήφθη, στα Σαβάλια, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 23χρονος, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες κάνναβης.

-Συνελήφθη, χθες στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 44χρονος, διότι τα ξημερώματα, αφού παραβίασε παράθυρο καφενείου, που διατηρεί 24χρονος, αφαίρεσε από το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ περίπου καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, αξίας 70 ευρώ.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police.jpg

-Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Βάρδα Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 49χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 μηνών και χρηματική ποινή τριακοσίων 300 ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Σκουροχώρι και στο Πράσινο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο ημεδαποί, ηλικίας, 35 και 64 ετών, διότι κατά την διενέργεια στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι ηλεκτροδοτούσαν παράνομα τις οικίες τους.

-Σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρεστένων, σε βάρος δύο αγνώστων δραστών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι χθες το πρωί στο Καλλίκωμο, εξαπάτησαν μια ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα της παραλαβής χρημάτων, για λογαριασμό του γιού της, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.

-Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Μυρτιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, 20χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του ένα τσιγάρο με μείγμα καπνού-κάνναβης.

-Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Πύργο Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 51χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, υπό την επίδραση μέθης, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι έχει στην κατοχή του κυνηγετικό όπλο, χωρίς να έχει ανανεώσει την άδεια του.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police.jpg

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στη Βροχίτσα Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 51χρονος ημεδαπός διότι κατείχε παράνομα δύο κυνηγητικά όπλα.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στον Πύργο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη Χώρα.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_7_1.jpg

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αρκούδι, από αστυνομικούς της μεικτής περιπολίας στον τομέα του Αστυνομικού Τμήματος Βαρθολομιού, 62χρονος ημεδαπός, διότι ενεργώντας από κοινού με άγνωστο δράστη, απείλησε και εξύβρισε 43χρονο ημεδαπό και επιπλέον προκάλεσε φθορές σε κατάστημα συγγενικού προσώπου του τελευταίου.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε να έχει εισέλθει και να παραμένει παράνομα στην Χώρα.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_7.jpg

-Συνελήφθη, χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας 48χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε εντός αγροτεμαχίου του να καλλιεργεί τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από ογδόντα εκατοστά έως 1,90 μ. περίπου.

-Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας 23χρονος ημεδαπός, διότι την 03/10/2016 το βράδυ αποπειράθηκε να διαρρήξει οικία 53χρονου ημεδαπού στην ίδια περιοχή.

-Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, κλοπή που έλαβε χώρα στις (30-9-2016), σε αγροτική περιοχή στον Πύργο. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών, ηλικίας 20 και 32 ετών οι οποίοι είχαν αφαιρέσει μια παγολεκάνη από στάνη και προσπαθούσαν να την πουλήσουν τις τελευταίες ημέρες σε κτηνοτρόφους της περιοχής.

-Σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ανδραβίδας σε βάρος ενός 38χρονου ημεδαπού έπειτα από μήνυση που υπέβαλλε χθες το απόγευμα 34χρονη ημεδαπή, εν διαστάσει σύζυγος του, για ενδοοικογενειακή βία.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_41_0.jpg

Σύλληψη μίας ημεδαπής για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος  Ασφαλείας Αμαλιάδας, 56χρονη ημεδαπή, διότι  εκκρεμούσε  σε βάρος της, καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, σύμφωνα με την οποία της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριάντα ημερών για παράβαση του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας.

Σύλληψη ενός  ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 64χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για φοροδιαφυγή.

Σύλληψη 50χρονου για παράβαση του νόμου περί όπλων

Για παράνομη οπλοκατοχή, συνελήφθη χθες το πρωί στον Πύργο, ένας 50χρονος άνδρας. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ο 50χρονος κατείχε κυνηγετικό όπλο, χωρίς να έχει ανανεώσει την άδεια κατοχής. Εξάλλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, Πύργιος, που σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση 5ετούς φυλάκισης, για οικονομικές παραβάσεις.

Σύλληψη 48χρονου για κάνναβη

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για τον 48χρονο και σε έρευνα που διενήργησαν χθες στο σπίτι του, βρήκαν και κατέσχεσαν 70 γραμμάρια ημίχλωρης κάνναβης. Ακολούθησε έρευνα και στον περίβολο του σπιτιού, όπου και εντοπίστηκαν να καλλιεργούνται δέκα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,10 έως 2,15 μ. , τα οποία και κατασχέθηκαν, ενώ ο 48χρονος που συν ελήφθη σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας. 


Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

peripoliko.jpg

-Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Ρουπάκι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, 26χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών για αποπλάνηση παιδιών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δεκαοχτώ ετών.

-Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Πράσινο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, 48χρονος ημεδαπός, διότι σε εταιρεία ανακύκλωσης μετάλλων ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν τμήματα από παράθυρα αλουμινίου, τα οποία είχαν αφαιρεθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες από οικία 56χρονου ημεδαπού στην ίδια περιοχή.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_24.jpg

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Νέα Μανολάδα, Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 38χρονος ημεδαπός, καθότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και χρηματική ποινή 2 χιλ. ευρώ, για παράβαση της Εργατικής Νομοθεσίας.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Νέα Μανολάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, 34χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στο ντουλαπάκι αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του, ένα αεροβόλο μεταλλικό περίστροφο (ρέπλικα).

Συνελήφθη,  χθες το πρωί, στο Ρουπάκι Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, 26χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών για αποπλάνηση παιδιών, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δεκαοχτώ (18) ετών.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Πράσινο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης  Ασφαλείας Πύργου,  48χρονος ημεδαπός, διότι σε εταιρεία ανακύκλωσης μετάλλων ιδιοκτησίας του,  βρέθηκαν  τμήματα από παράθυρα αλουμινίου, τα οποία είχαν αφαιρεθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες από οικία 56χρονου ημεδαπού στην ίδια περιοχή.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη, στη Μυρσίνη Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 47χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας πραγματοποίησαν έρευνα, στην οικία και σε στάβλο του 47χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις συσκευασίες, που περιείχαν λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 2 κιλών και 750 γραμμαρίων.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στο δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του μια νάιλον συσκευασία, που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους είκοσι γραμμαρίων την οποία και κατέσχεσαν. Ο 47χρονος δικάστηκε στο αυτόφωρο σε 12 μήνες φυλάκιση, άσκησε έφεση και απελάθη διοικητικά.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astinomia_14-696x385.jpg

   Συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την προσπάθεια καταπολέμησης της διακίνησης των ναρκωτικών το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου. Το μεσημέρι της Τρίτης, συνέλαβε έναν 33χρονο άνδρα, διότι, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με  κάνναβη βάρους 16 γραμμαρίων, 41 κροτίδες, 2 κυνηγετικά όπλα (καραμπίνα – δίκαννο)  και ένα όπλο τύπου FLOBERT.

   Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Α.Τ Κρεστένων για τον εντοπισμό αγνώστου δράστη, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετικό  όπλο τσοπανόσκυλο, στο Κάτω Σαμικό,  προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό του.

   Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, με 4 οχήματα από το Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας και 2 οχήματα από την Π.Υ Πύργου, απέτρεψε τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, σε δασική περιοχή μεταξύ Σμίλα και Στρεφίου. Οι 13 πυροσβέστες, υπό τις οδηγίες – αρχικά – του Προϊσταμένου του Π.Κ Τάσου Κοτσώνη και του Υποδιοικητή της Π.Υ Ηλία Μανιάτη που  έφτασε λίγο αργότερα, κατάφεραν πολύ σύντομα να περιορίσουν το έργο της πυρκαγιάς στα 200 τ.μ.

Σειρήνες συναγερμού

   Τέλος, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται στους πολίτες – προς αποφυγή πανικού – ότι, την προσεχή Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, και ώρα 11:00 το πρωί, στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού σε όλη την επικράτεια.

Ν.Σ


Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_41.jpg

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κλοπή πλήθους ηλεκτρικών συσκευών, από κατάστημα ιδιοκτησίας 48χρονου επαγγελματία στον Πύργο που είχε συμβεί τα ξημερώματα της 15 Φεβρουαρίου 2016. Δράστης σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα είναι ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 31 ετών.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, δυο άνδρες και δυο γυναίκες, ηλικίας 33, 45, 32 και 46 ετών αντίστοιχα, καθότι διαπιστώθηκε, ότι παρότι είχαν υποχρέωση να διατρέφουν και να περιθάλπουν τα ανήλικα τέκνα τους (τέσσερα κορίτσια) ηλικίας από δέκα έως δεκατριών ετών, εκθέσανε αυτά σε προφανή κίνδυνο ζωής και σωματικής ακεραιότητας αφού τα παιδιά εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς χθες το απόγευμα, να περπατούν ανάμεσα από κινούμενα οχήματα στον κόμβο Φιλοθέης με προφανή σκοπό την επαιτεία, χωρίς να μπορούν να προστατέψουν τους εαυτούς τους, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police_8.jpg

-Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην πλατεία Ανδριαρά στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, 54χρονος ημεδαπός καθότι οδηγούσε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο σε κατάσταση μέθης.

-Συνελήφθη χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαστούνης, 38χρονος ημεδαπός, καθότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδος, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών μηνών για ρευματοκλοπή.

-Από το Αστυνομικό Τμήμα Λεχαινών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών, καθότι προχθές βράδυ, από το χώρο στάθμευσης οχημάτων του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ηλείας, στην Μυρσίνη Ηλείας, αφαίρεσαν από τα τέσσερα φορτηγά αυτοκίνητα συνολικά 340 λίτρα πετρέλαιο και μία μπαταρία.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

arheio_lipsis_6.jpg

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα,  στον Πύργο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια 16χρονη, για κλοπή, με την μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος 70χρονου ημεδαπού. Η δράστιδα αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ από το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου και όταν ο ίδιος το κατάλαβε το κατήγγειλε στις Αστυνομικές Αρχές, όπου οι αστυνομικοί στη συνέχεια κατάφεραν να εντοπίσουν την δράστιδα και να την συλλάβουν.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας 65χρονος, διότι εκκρεμεί σε βάρος του  απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών Αχαΐας, με την οποία καταδικάστηκε, σε ποινή φυλακίσεως δεκαοκτώ μηνών, για απάτη.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας  ένας 54χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, καθόσον σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε, ότι  παρέμενε παράνομα στην χώρα μας.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου μια 37χρονη ημεδαπή, καθόσον διεπιστώθη ότι  εκκρεμεί σε βάρος της απόφαση του Πταισματοδικείου  Πύργου Ηλείας,  σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κράτησης είκοσι ημερών για επαιτεία.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

wp-1459902966188.jpg

Στις φυλακές του Ναυπλίου

Το δρόμο για τις φυλακές του Ναυπλίου, πήρε χθες το  μεσημέρι ένας 49χρονος από τον Πύργο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις του ΚΟΚ και επίδειξη πλαστών εγγράφων. 

Επτά συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, για ρευματοκλοπή, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Μεικτού Συνεργείου Ελέγχου, σε ελέγχους που διενέργησαν χθες το πρωί, στην περιοχή Βιδιά, του Πύργου. Εξάλλου, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, το απόγευμα της Κυριακής, μετά από έλεγχο οχήματος στην Ε.Ο Πατρών – Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης Αρετής, προχώρησαν στη σύλληψη δυο ανδρών και μιας γυναίκας, ηλικίας 23 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ποσότητα 0,8 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης. Στην κατοχή του οδηγού του οχήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε και ένα ρόπαλο μήκους 89 εκατοστών.


Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police_21.jpg

-Έναν άνδρα και μια γυναίκα ηλικίας 68 ετών, αντίστοιχα, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ατόμων καθώς ύστερα από έρευνα που διενήργησαν, διαπίστωσαν να έχουν στην κατοχή τους ένα πιστόλι κρότου, μια γεμιστήρα περιέχουσα έξι φυσίγγια κρότου καθώς και ακόμα πέντε φυσίγγια κρότου ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και μια συσκευασία κάνναβης βάρους περίπου 1,7 γραμμαρίων.

-Έναν 25χρονο στην περιοχή της Γαστούνης, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, καθώς ύστερα από έρευνα που διενήργησαν διαπιστώθηκε να έχει στην κατοχή του μια συσκευασία με κάνναβη βάρους περίπου 2,2 γραμμαρίων. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

ec10ebaed8ff189fd620af7ab0f5f781_0.jpg

-Εξοχική κατοικία στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, άδειασαν άγνωστοι δράστες, που εισήλθαν στο χώρο παραβιάζοντας την πόρτα της κουζίνας. Οι άγνωστοι που μπήκαν στο σπίτι, δεν άφησαν πίσω τους τίποτα που να μην τους είναι χρήσιμο, αφού άρπαξαν από κρέατα και διάφορα τρόφιμα, μέχρι τις τηλεοράσεις και τα τραπέζια που βρίσκονταν εκεί. Μάλιστα, φεύγοντας πήραν μαζί τους όλα τα λευκά είδη που είχε η ιδιοκτήτρια ακόμα και το πληντύριο ρούχων.

-Αντικείμενα και εργαλεία συνολικής αξίας 600 ευρώ αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από εξοχική οικία στην περιοχή της Αρετής. Οι άγνωστοι φαίνεται να μπήκαν στο σπίτι σπάζοντας τζάμι παραθύρου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και αφού ο ιδιοκτήτης έλειπε έκαναν ανενόψλητοι την «δουλειά» τους. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_1.jpg

-Κοσμήματα συνολικής αξίας 2 χιλ. ευρώ περίπου, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από οικία στην περιοχή της Νέας Μανολάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλοπή φέρεται να έχει γίνει τους τελευταίους δύο περίπου μήνες ωστόσο, οι δράστες δεν έχουν αφήσει πίσω τους ίχνη διάρρηξης.

-Ηλεκτρικά μηχανήματα, τηλεόραση και δύο τενεκέδες λάδι ήταν η λεία των δραστών που διέρρηξαν εξοχική οικία στην περιοχή των Σαβαλίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο σπίτι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και από εκεί αφαίρεσαν τα αντικείμενα που είχε ο ιδιοκτήτης προκαλώντας συνολική ζημιά αξίας 800 ευρώ. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα Αστυνομικά Νέα της Ηλείας

64b1c-peripoliko_5.jpg

Για δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας για κλοπή και με ποινή φυλάκισης συνολικά 20 μήνες, συνελήφθη ένας 27χρονος στην περιοχή της Ανδραβίδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την σύλληψή του ο φερόμενος δράστης, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Αμαλιάδας. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα Αστυνομικά νέα της Ηλείας

1673767.jpg

-Δραπέτη από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, ηλικίας, 15 ετών, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης. Ο ανήλικος, σλυμφωνα με πληροφορίες, είχε διαφύγει από το ίδρυμα με αποτέλεσμα να αναζητείται από τις Αρχές.

-Έναν 17χρονο στην περιοχή του Πύργου και έναν ακόμα 28χρονο, υπήκοο Αλβανίας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, καθώς ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε ο μεν 17χρονος να έχει στην κατοχή του ποσότητα ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης βάρους περίπου 1,4 γραμ. και ο δε είχε στην κατοχή του ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης βάρους περίπου 5,6 γραμ.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα Αστυνομικά νέα της Ηλείας

astunomia_peloponnisos_1.jpg

-Στη σύλληψη ενός 65χρονου άνδρα από την περιοχή των Λεχαινών, για κατοχή ναρκωτικών, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος, ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε να έχει στην κατοχή του, συνολικά 27 γραμ. ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης καθώς και ποσότητα ναρκωτικού δισκίου.

-Έναν 24χρονο υπήκοο Αλβανίας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας, καθώς, όπως διαπιστώθηκε εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών με ποινή φυλάκισης εννέα χρόνια και έξι μήνες και χρηματική ποινή 10 χιλ. ευρώ για παραβάσεις των Νόμων «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «Περί όπλων».

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα Αστυνομικά νέα της Ηλείας

elas.jpg

-Στην εξιχνίαση της κλοπής που είχε συμβεί τον περασμένο Μάιο στην περιοχή του Πύργου, σε αυτοκίνητο εταιρείας της περιοχής, προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, οι οποίοι, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα ταυτοποίησαν τα στοιχεία του δράστη. Πρόκειται για έναν 23χρονο Τσιγγάνο από την περιοχή του Βουνάργου ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει ομολογήσει την πράξη του.

-Δικογραφία σε βάρος τριών Τσιγγάνων ηλικίας 46, 34 και 34 ετών αντίστοιχα, σχηματίσθηκε από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, με την κατηγορία της παραμέλησης αποτροπής από επαιτεία και έκθεση ανηλίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί στον κόμβο Φιλοθέης οι τρεις δράστες (δύο γυναίκες και ένας άνδρας), φέρονται να εξανάγκασαν τα δύο ανήλικα τέκνα τους ηλικίας 12 και 13 ετών αντίστοιχα, στην επαιτεία, με αποτέλεσμα να τα εκθέσουν σε κίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα. Οι τρεις δράστες αναζητούνται από τους αστυνομικούς.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police.jpg

-Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά ογδόντα συνολικά φυτά κάνναβης, τα οποία φαίνεται να είχαν αναπτυχθεί σε σημείο της επαρχιακής οδού Πύργου – Κατακόλου, βρήκαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου. Το σημείο που είχαν αναπτυχθεί τα φυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν κοντά στον ποδηλατόδρομο τον οποίο χρησιμοποιούν αρκετοί πολίτες για την απογευματινή βόλτα τους, ενώ, οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν πως πρόκειται για αυτοφυή φυτά τα οποία είχαν αναπτυχθεί ανάμεσα σε αγριόχορτα και ξερόχορτα.

-Τρία άτομα, ηλικίας 13, 14 και 15 ετών, υπήκοοι Αλβανίας και Βουλγαρίας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις δράστες φέρονται να εμπλέκονται σε κλοπή που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες σε περίπτερο της περιοχής του Πύργου, από το οποίο παραβίασαν το ψυγείο και άρπαξαν τα παγωτά. Χάριν στην εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών όμως, οι τρεις δράστες συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα και θα οδηγηθούν αρμοδίως.

-Έναν 36χρονο στην Εθνική Οδό Πάτρας – Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανολάδας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, καθώς ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν να έχει στην κατοχή του ακατέργαστη κάνναβη βάρους περίπου 2,2 γραμμαρίων. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα ναρκωτικά και συνέλαβαν τον 36χρονο.

-Το μικρό χρηματοκιβώτιο που είχε στην οικία του ιδιοκτήτης από την περιοχή του Σμίλα, άρπαξαν άγνωστοι δράστες που εισήλθαν στο χώρο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κάποιον. Οι δράστες, σύμφωνα με πηγές, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ημέρας, μπήκαν στο χώρο του σπιτιού αφού κατάλαβαν πως λείπει ο ιδιοκτήτης και ερεύνησαν όλους τους χώρους για να βρουν αντικείμενα αξίας. Εκεί, μεταξύ των άλλων που άρπαξαν βρήκαν και το χρηματοκιβώτιο που είχε ο άτυχος ιδιοκτήτης στην κρεβατοκάμαρά του και το οποίο περιείχε το ποσό περίπου των 10 χιλ. ευρώ.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police.jpg

-Έναν 45χρονο στην περιοχή του Πύργου, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά για βαριά σωματική βλάβη και κλοπή καθώς και ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Ηλείας, για κλοπή.

-Αρκετές συλλήψεις, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής ημέρας, στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας. Σύμφωνα με πηγές, οι περισσότερες παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τους αστυνομικούς ελέγχους, αφορούσαν την έλλειψη άδειας ικανότητας οδήγησης ενώ επίσης διαπιστώθηκαν και παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρρεια μέθης, ανασφάλιστων οχημάτων κ.α.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα Αστυνομικά νέα της Ηλείας

64b1c-peripoliko_5.jpg

-Δύο χάλκινα μετάλλια, ένα λάπ-τοπ και ένα κινητό τηλέφωνο, αφαίρεσαν από οικία στην Ανδραβίδα άγνωστοι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο της οικίας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα και αφαίρεσαν τα αντικείμενα, η αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 1.000 ευρώ.

-Το ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί από επιχείρηση στην περιοχή του Κατακόλου, τον Δεκέμβριο του 2015, βρήκαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας. Το συγκεκριμένο όχημα, εντοπίσθηκε εγκατελειμένο σε περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Π.Γ. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astunomikos-autopurobolithike-mesa-se-astunomiko-tmima.w_l.jpg

-Έναν άνδρα και την σύζυγό του, ηλικίας 57 και 58 ετών αντίστοιχα, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας στην Εθνική Οδό Πύργου – Πάτρας, στο ύψος της Αρετής. Ο λόγος της σύλληψης ήταν γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, διαπιστώθηκε ύστερα από έλεγχο να έχει στην κατοχή του περίπου 14 γραμμάρια ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης.

-Μήνυση σε βάρος ενός 61χρονου και μιας 49χρονης γυναίκας, υπέβαλλε, σύμφωνα με πηγές, 67χρονος, από την περιοχή της Βάρδας. Η αιτία που προκάλεσε την καταγγελία του 67χρονου ήταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, οι ακαθαρσίες των οικόσιτων ζώων (δύο σκύλων) που είχαν οι συλληφθέντες στο μπαλκόνι της οικίας τους, με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονη δυσοσμία. Η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, ύστερα από την μήνυση του 67χρονου άνδρα.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astinomika_nea_0_0_0_129_0_1.jpg

-Δύο άτομα ηλικίας 20 και 11 ετών αντίστοιχα, συνέλαβε μικτό κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας και του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου, για απόπειρα κλοπής. Οι δύο δράστες, επιχείρησαν να διαρρήξουν ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε περιοχή του Πύργου, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία που τους συνέλαβε.

-Έξι αλλοδαπούς υπηκόους Αφγανιστάν συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, στην Εθνική Οδό Πάτρας – Πύργου, στο ύψος της Βάρδας, καθώς ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε να μην έχουν στην διάθεσή τους τα απαραίτητα έγγραφα για την νόμιμη διαμονή τους στη Χώρα.

-Να οδηγεί υπό την επήρρεια μέθης, συνέλαβαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας μια 37χρονη στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας ενώ για τον ίδιο λόγο προσήγαγαν και τον 69χρονο πατέρα της, ο οποίος ήταν συνοδηγός του οχήματος. Ωστόσο, ύστερα από ενδελεχή έρευνα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως τόσο η 37χρονη όσο και ο 69χρονος είχαν στην κατοχή τους δύο μαχαίρια τύπου σουγιά, τα οποία και κατέσχεσαν. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_3_0.jpg

-Χορτοκοπτικά μηχανήματα, συνολικής αξίας, 600 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από αποθήκη στην περιοχή του Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

-Έναν ημεδαπό, από την ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμαλιάδας, καθώς ύστερα από έλεγχο που διενήργησαν διαπίστωσαν να έχει στην κατοχή του ένα μαχαίρι. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_6_2.jpg

Χρυσαφικά συνολικής αξίας 500 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από οικία στην περιοχή της Ζαχάρως από την οποία πήραν και το ποσό των 180 ευρώ.

Οι άγνωστοι μπήκαν στο χώρο της οικίας, σύμφωνα με πληροφορίες, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αναστάτωσαν όλους τους χώρους.

Στη συνέχεια έφυγαν …σαν κύριοι, προκαλώντας συνολική ζημιά περίπου 200 ευρώ. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astunomia-peripoliko-elas.jpg

-Έναν 36χρονο Άγγλο συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, καθώς ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε να έχει στην κατοχή του συκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους περίπου 4,5 γραμμαρίων.

-Έναν 45χρονο από την περιοχή του Πύργου, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, για απάτη με ποινή φυλάκισης εννέα μήνες. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

ast.jpg

-Διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 3 χιλ. ευρώ, αφαίρεσαν σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες από οικία στην περιοχή της Μανωλάδας. Οι άγνωστοι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εισήλθαν στο χώρο της οικίας παραβιάζοντας παράθυρο αυτής και ενώ ο 64χρονος ιδιοκτήτης έλειπε, έκαναν ανενόχλητοι την δουλειά τους.

-Επιχείρηση στην περιοχή της Γαστούνης, έβαλαν στόχο άγνωστοι δράστες χθες τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι, αφού έσπασαν την πόρτα του καταστήματος νωπών προϊόντων, κινήθηκαν με μεθοδικότητα αφαιρώντας το σύστημα καταγραφής των καμερών ασφαλείας και στη συνέχεια πήραν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ από το συρτάρι της ταμειακής μηχανής και οθόνες υπολογιστών που βρήκαν στο χώρο.

-Μια τηλεόραση, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα τενεκέ με λάδι, πήραν από οικία στην περιοχή του Κοροίβου, άγνωστοι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 57χρονος ιδιοκτήτης της οικίας, έλειπε το τελευταίο διάστημα κι έτσι οι δράστες εισήλθαν στο χώρο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κάποιον, παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astunomia_1.jpg

-Το ποσό των 60 ευρώ αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο στην περιοχή του Πύργου. Οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, παραβίασαν το παράθυρο της πόρτας του οδηγού και άρπαξαν μέσα από το αυτοκίνητο μια τσάντα η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.

-Το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και διάφορα αντικείμενα, αφαίρεσαν μέσα από οικία στον Πύργο, άγνωστοι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι κατάφεραν να μπουν στο χώρο της οικίας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί παραβιάζοντας παράθυρο και έψαξαν επιμελώς τους χώρους του σπιτιού.

-Δύο άτομα ηλικίας 25 και 27 ετών συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας καθώς σε έλεγχο που διενήργησαν διαπίστωσαν να έχουν στην κατοχή τους ναρκωτικές ουσίες – ποσότητες αποξηραμένης κάνναβης και σπόρους κάνναβης. Επίσης σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και περί όπλων καθώς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο αυτοκίνητό τους, δύο σουγιάδες και ένα μαχαίρι.

-Έναν 47χρονο στην περιοχή του Βαρθολομιού, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας. Ο 47χρονος φέρεται να εισήλθε σε οικία στην περιοχή του Βαρθολομιού τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης κοιμόταν και κατάφερε να αφαιρέσει μέσα από το παντελόνι του το ποσό των 100 ευρώ. Όμως, ο 28χρονος ξύπνησε και πρόλαβε να δει τον δράστη που τον έκλεψε. Έτσι, μόλις κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, οι αστυνομικοί του υπέδειξαν φωτογραφίες υπόπτων με τον 28χρονο να αναγνωρίζει ένα πρόσωπο. Έτσι, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 47χρονο και τον συνέλαβαν. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astunomia.jpg

-Ένα μοτέρ συνολικής αξίας 400 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από γεώτρηση του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Η συγκεκριμένη γεώτρηση βρίσκεται δίπλα από το δημοτικό γήπεδο της Μανολάδας το οποίο κατασκευάζεται το τελευταίο διάστημα.

-Ηλεκτρικά εργαλεία, φυτοφάρμακα και μπιτόνια με βενζίνη αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από μοτερόσπιτο στην περιοχή της Ξυλοκέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική αξία των αντικειμένων ανέρχεται στο ποσό των 1.200 ευρώ ενώ οι δράστες εισήλθαν στο χώρο αφού παραβίασαν την πόρτα, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

-Δύο συλλήψεις στην περιοχή της Μανολάδας, πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, καθώς σε ελέγχους που έκαναν διαπίστωσαν σε καταστήματα, να είναι προς πώληση παιδικά αθήρματα. Συγκεκριμένα 36χρονη ιδιοκτήτρια περιπτέρου συνελήφθη γιατί είχε προς πώληση συνολικά 1.840 παιδικά αθήρματα και 47χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος ψιλικών συνελήφθη γιατί είχε προς πώληση συνολικά 2.950 παιδικά αθήρματα. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_6_2.jpg

Μήνυση για εξύβριση, απειλή και σωματική βλάβη, υπέβαλε στον αδελφό και στον εν διαστάσει σύζυγό της, μια 27χρονη από το Βαρθολομιό. Η μήνυση υπεβλήθη από κοινού με τον 36χρονο Ιταλό, επίσης κάτοικο Βαρθολομιού, για τις παραπάνω πράξεις που έλαβαν χώρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Εξάλλου, άγνωστοι δράστες, νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, παραβίασαν την πόρτα της κουζίνας σε σπίτι στο Νεοχώρι. Αφού αναστάτωσαν τον χώρο της κουζίνας και το υπνοδωμάτιο, βρήκαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, καθώς επίσης ρολόγια, χρυσά κοσμήματα, ασημένια και φο μπιζού, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι φτάνει τις 2.000 ευρώ.


Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_6_2.jpg

Κλέφτης με… γούστο στον Πύργο

Κοσμήματα αξίας 4.000 ευρώ έκλεψαν από το σπίτι ενός 64χρονου στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου Πύργου προχθές το απόγευμα. Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος δράστης μπήκε στο σπίτι από το παράθυρο και αφού έψαξε λίγο, κατάφερε και βρήκε τα χρυσαφικά, τα άρπαξε και εξαφανίστηκε.

Θύμα διπλής ληστείας!

Θύμα διπλής ληστείας έπεσε ένας 73χρονος στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου προχθές. Όπως καταγγέλθηκε, προχθές το απόγευμα άγνωστος δράστης έσπασε το παράθυρο του σπιτιού και μπήκε μέσα, ενώ στη συνέχεια του έκλεψε ένα αλυσοπρίονο, κρέατα από το ψυγείο καθώς και ψωμί και λοιπά τρόφιμα. Προτού συνέλθει από το σοκ της ληστείας, ο 73χρονος διαπίστωσε ότι είχαν παραβιάσει και την αποθήκη δίπλα στο σπίτι του και του είχαν πάρει 5 αλυσοπρίονα!

Έκλεψαν αγροτικό αυτοκίνητο στην Αμαλιάδα

Το αγροτικό αυτοκίνητο ενώ 52χρονου από την Αμαλιάδα έκλεψαν άγνωστοι προχθές το βράδυ. Ο παθών το είχε παρκαρισμένο σχεδόν έξω από το σπίτι του και μάλιστα το είχε κλειδωμένο! Ωστόσο, οι επιτήδειοι βρήκαν τον τρόπο και το… εξαφάνισαν, ενώ μαζί με το αυτοκίνητο εκλάπησαν και όλα τα έγγραφα που είχε μέσα ο άτυχος άνδρας.

Άρπαξαν μετρητά και κοσμήματα στη Μέλισσα

Χρυσαφικά και κοσμήματα έβαλαν στο μάτι άγνωστοι το βράδυ της Παρασκευής στη Μέλισσα, καθώς παραβίασαν την κεντρική πόρτα της οικίας μιας 71χρονης, και στη συνέχεια της έκλεψαν  600 ευρώ σε μετρητά και δεκάδες χρυσά κοσμήματα αξίας περίπου 2.000 ευρώ και ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας για την παθούσα.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_6.jpg

-Παλιά αλλά και συλλεκτικά νομίσματα αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από οικία στην Βάρδα. Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όταν κατάλαβε πως τα νομίσματα που φύλασσε τόσα χρόνια δεν βρίσκονταν στο σημείο που τα είχε αποθηκεύσει.

-Ένα μίνι μάρκετ που λειτουργεί στο Αρβανίτη έβαλαν στόχο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι αφού «έκοψαν» την παροχή ρεύματος από το εξωτερικό ρολόι της ΔΕΗ, μπήκαν στο εσωτερικό και από εκεί άρπαξαν ποτά, τσιγάρα, αναπτήρες και το ποσό των 850 ευρώ.

-Το πρακτορείο του ΚΤΕΛ Ηλείας στη Γαστούνη διέρρηξαν άγνωστοι δράστες. Από εκεί, αφαίρεσαν μια οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή, το ποσό των 80 ευρώ ενώ δεν παρέλειψαν να πάρουν μαζί τους και διάφορα κρουασάν, μπισκότα, αναψυκτικά, ακόμα και τσίχλες τα οποία βρίσκονταν στο χώρο του πρακτορείου.

-Τρία κυνηγόσκυλα ράτσας, κατάφεραν να κλέψουν άγνωστοι δράστες από αγρόκτημα στο Καταράχι Πύργου. Η συνολική αξία των σκυλιών ανέρχεται στο ποσό των 5 χιλ. ευρώ με τον ιδιοκτήτη να καταγγέλλει το περιστατικό στην αστυνομία.

-Δεν πίστευε στα μάτια της η ιδιοκτήτρια σπιτιού στη Ζαχάρω, όταν αντιλήφθηκε πως από τα σημεία που είχε κρύψει χρήματα και κοσμήματα αυτά έλειπαν. Οι δράστες φαίνεται να εισήλθαν στο χώρο της οικίας αφού παραβίασαν παράθυρο αυτής ενώ το χρηματικό ποσό που αφαίρεσαν ανέρχεται σε 1.200 ευρώ.

-Έναν 45χρονο από την περιοχή της Γαστούνης, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης και ναρκωτικά χάπια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί βρήκαν 2,9 γραμμάρια ηρωίνης τα οποία ο συλληφθείς είχε σε μορφή σκόνης και σε «βραχάκια» και τα κατέσχεσαν ενώ κατά την έρευνά τους βρήκαν και κατέσχεσαν και δύο ναρκωτικά χάπια.

-Ανάγκη από ποτά φαίνεται να είχε ο δράστης της κλοπής που σημειώθηκε σε γνωστό σούπερ μάρκετ του Πύργου, ο οποίος εισήλθε στο χώρο του καταστήματος παριστάνοντας τον πελάτη, άρπαξε τρία μπουκάλια ουίσκι και διέφυγε με ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο τον περίμενε ο συνεργός του. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_3.jpg

«Φτερά» έκανε τη νύχτα του Σαββάτου, το δίκυκλο 33χρονου, που το είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι του στην Βάρδα. Ωστόσο, θύματα διαρρηκτών, έπεσαν ένας ιερέας στη Νέα Μανολάδα και ένας Ελβετός τουρίστας που έκανε διακοπές με το τροχόσπιτό του. Χθες το πρωί, άγνωστοι δράστες εκμεταλλευόμενοι την απουσία του 47χρονου ιερέα, μπήκαν στο σπίτι του από ανασφάλιστη πόρτα και αφού αναστάτωσαν το υπνοδωμάτιο βρήκαν και αφαίρεσαν το ποσό των 600 ευρώ και τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ από το τροχόσπιτο του Ελβετού, του πήραν το πορτοφόλι του περιείχε το ποσό των 60 ευρώ καθώς επίσης σημαντικά προσωπικά έγγραφα και βιβλιάρια τραπέζης.

Εξάλλου, από διπλοκατοικία στα Λεχαινά, οι δράστες αφού μπήκαν στο εσωτερικό, διέκοψαν την ηλεκτροδότηση και απενεργοποίησαν τον συναγερμό (προκαλώντας ζημιές αξίας 1.000 ευρώ περίπου), αφαίρεσαν μια τηλεόραση, δυο μεταλλικά δοχεία με 35 κιλά λάδι, δυο ζευγάρια γυαλιά μυωπίας, συλλεκτικά κομπολόγια και άλλα αντικείμενα αξίας 700 ευρώ. Νωρίτερα, είχαν μπει και στο γκαράζ του σπιτιού, αφαιρώντας αγροτικά εργαλεία και μηχανήματα αξίας 200 ευρώ.

Τέλος, από αγροικία στον Ανθόπυργο, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν είδη ρουχισμού, κουβέρτες και ηλεκτρικές συσκευές.

Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα Αστυνομικά νέα της Ηλείας

241013172324_4032.jpg

Το τσαντάκι του 88χρονου, που περιείχε 1.100 ευρώ, απέσπασαν δυο άντρες, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή του Παλαιοχωρίου. Οι δυο άντρες, την περιγραφή των οποίων έδωσε ο 88χρονος στους αστυνομικούς του Α.Τ Γαστούνης, όπου κατήγγειλε το περιστατικό, προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν να μεταφέρει κάποιες τσάντες μέσα στο σπίτι και έτσι, κατάφεραν να του αποσπάσουν το τσαντάκι και ετράπησαν σε φυγή.

  Μηχανήματα αξίας 5.000 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από εγκαταλελειμμένο Μηχανουργείο, στην περιοχής της Μανωλάδας, στο χρονικό διάστημα από 1η έως 3 Μαρτίου, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, καταγγέλθηκε στο Α.Τ Βάρδας η κλοπή δυο μπαταριών από όχημα που ήταν σταθμευμένο στη Βάρδα. Εξάλλου, χθες το πρωί, 58χρονος από τη Μανολάδα, κατήγγειλε ότι συνομίληκός του, αφαίρεσε από το τρακτέρ που του είχε παραχωρήσει – έχοντας κάνει προφορική συμφωνία για αγοραπωλησία, η οποία δεν προχώρησε – ανταλλακτικό αξίας 2.700ευρώ.

   Τέλος, 34χρονη από την περιοχή του Βαρθολομιού, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν από την τσάντα της, το πορτοφόλι της που περιείχε το δίπλωμα οδήγησης, μια κάρτα ανάληψης χρημάτων ΑΤΜ, διάφορα προσωπικά έγγραφα καθώς και ένα μενταγιόν αξίας 80 ευρώ περίπου.

Ν.Σ 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_6.jpg

-Το πορτοφόλι της που περιείχε το ποσό των 20 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από 63χρονη γυναίκα στην λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας. Οι άγνωστοι κινήθηκαν με τρόπο που δεν έγιναν αντιληπτοί κι έτσι η άτυχη γυναίκα αντιλήφθηκε την κλοπή λίγη ώρα αργότερα.

-Έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, πήραν άγνωστοι δράστες από οικία στην περιοχή του Τραγανού. Οι άγνωστοι μπήκαν, από την κεντρική πόρτα της οικίας, αφού την παραβίασαν και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν τα αντικείμενα.

-Δύο τηλεοράσεις, διάφορα χρυσαφικά και το ποσό των 50 ευρώ βρήκαν και πήραν από οικία στην περιοχή της Γαστούνης άγνωστοι δράστες. Η αξία των αντικειμένων ανέρχεται στο ποσό των 3 χιλ. ευρώ με την 65χρονη ιδιοκτήτρια να καταγγέλλει το περιστατικό στις Αρχές.

-Χρυσαφικά αξίας και το ποσό των 800 ευρώ ήταν η λεία των δραστών που διέρρηξαν οικία στην περιοχή των Σαβαλίων. Οι δράστες, κατάφεραν να μπουν στο σπίτι αφού νωρίτερα είχαν παραβιάσει περιφράξεις γειτονικών σπιτιών χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6_6.jpg

-Το ποσό των 800 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από οικία στην περιοχή των Σαβαλίων. Οι άγνωστοι, σύμφωνα με ληροφορίες, εισήλθαν στο χώρο της οικίας αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα και κατά την παραμονή τους μέσα στο σπίτι ερεύνησαν όλους τους χώρους.

-Διάφορα εξαρτήματα από μπαλιαστικό μηχάνημα αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από κτήμα στην περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί κατάφεραν να κλέψουν τα εξαρτήματα προκαλώντας συνολική ζημιά αξίας 5 χιλ. ευρώ.

-Έναν 45χρονο από την περιοχή της Γαστούνης, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, καθώς ύστερα από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών διαπιστώθηκε να έχει στην κατοχή του μικροποσότητα ηρωίνης βάρους 0,1 γραμμαρίου.

-Για κατοχή ποσότητας αποξηραμένης κάνναβης βάρους 2,8 γραμμαρίων, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας ένας 55χρονος από την περιοχή της Αμαλιάδας. Ο 55χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών έξω από την οικία του, παρέδωσε ο ίδιος τα ναρκωτικά που είχε στην κατοχή του σε αυτούς.

-Ένα δολάριο Αμερικής αμφιβόλου γνησιότητας, βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τραπεζικό λογαριασμό. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το δολάριο, έφτασε από τραπεζικό υποκατάστημα του Πύργου στο Θησαυροφυλάκιο Πατρών προς κατάθεση, ωστόσο οι υπάλληλοι του Θησαυροφυλακείου διαπίστωσαν την αμφιβόλου γνησιότητά του και το επέστρεψαν και πάλι στο υποκατάστημα της Τράπεζας, η οποία με την σειρά της το παρέδωσε στις Αστυνομικές Αρχές.

-Έξι κυψέλες με μελίσσια συνολικής αξίας 1.200 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από αγροτικό χώρο στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς. Οι δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί κατά τη διάρκεια της νύκτας έδρασαν γρήγορα και άρπαξαν τις κυψέλες.

-Το «φυσάει και δεν κρυώνει», ένας ηλικιωμένος από την περιοχή της Λιναριάς Ολυμπίας, ο οποίος διαπίστωσε να λείπουν από την αποθήκη του σπιτιού του, συνολικά 12 χιλ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας, φύλασσε τις οικονομίες του σε συγκεκριμένο χώρο στην αποθήκη του σπιτιού του, τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Οι δράστες, που μπήκαν στο χώρο της αποθήκης – χωρίς να αφήσουν σημάδια παραβίασης – για να κλέψουν, δεν θα πίστευαν στα μάτια τους, όταν αντιλήφθηκαν πως σε κρυψώνα υπήρχε το ποσό των 12 χιλιάδων ευρώ το οποίο και αφαίρεσαν ενώ από συνολικά 16 χιλ. ευρώ που υπήρχαν εκεί άφησαν πίσω τις 4 χιλ. ευρώ.

-Στόχο ένα ΙΧ επιβατηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον αύλειο χώρο οικίας, έβαλαν άγνωστοι δράστες στην περιοχή του Τραγανού. Οι άγνωστοι εισήλθαν στην αυλή της οικίας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και αφού διέρρηξαν το αυτοκίνητο αφαίρεσαν μέσα από αυτό ένα πορτοφόλι που περιείχε το ποσό των 1000 ευρώ και διάφορα προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6.jpg

-Χαλκοσωλήνες μήκους 20 μέτρων και σιδεροσωλήνες μήκους 4 μέτρων συνολικής αξίας 2 χιλ. ευρώ ξήλωσαν από συσκευαστήριο αγροτικών προϊόντων άγνωστοι δράστες. Οι άγνωστοι ξήλωσαν τους σωλήνες από τον εξωτερικό χώρο της επιχείρησης χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κάποιον.

-Έναν 60χρονο συγχωριανό της, ιδιοκτήτη παντοπωλείου κατήγγειλε μια 74χρονη γυναίκα από χωριό του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων για πλαστογραφία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα, όπως ισχυρίστηκε στις Αστυνομικές Αρχές, το τιμολόγιο αγοραπωλησίας του λαδιού που παρέλαβε από τον 60χρονο φαίνεται να έχει υπογράψει η ίδια, κάτι που αρνείται. Η 70χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές που διερευνούν την υπόθεση. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6.jpg

-Δύο αλλοδαπούς έναν υπήκοο Μπαγκλαντές ηλικίας 27 ετών και έναν υπήκοο Αλβανίας ηλικίας 42 ετών, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαλιάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς μόλις βγήκαν από την οικία τους στην Αμαλιάδα όπου διαμένουν μαζί ενώ σε νομότυπο έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ο 27χρονος Μπαγκλαντέζος να έχει στην κατοχή του 2 γραμ. αποξηραμένης κάνναβης. Επίσης κατά τις έρευνες των αστυνομικών κατασχέθηκε ακόμα 1 γραμ. κάνναβης το οποίο βρισκόταν επιμελώς κρυμμένο μέσα στο ντουλάπι του ρολογιού της ΔΕΗ στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας.

-Έναν 34χρονο άνδρα, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, στη Νέα Εθνική Οδό Πύργου – Πάτρας στο ύψος της διασταύρωσης Καπελέτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί σε νομότυπη έρευνα που έκαναν βρήκαν κατέσχεσαν ένα γραμμάριο ηρωίνης.

-Ένα μοτέρ ύδρευσης – άρδευσης κατάφεραν να κλέψουν άγνωστοι δράστες από αγρόκτημα στην περιοχή της Γαστούνης. Οι άγνωστοι μπήκαν στο χώρο χωρίς κάποιος να τους αντιληφθεί ενώ η συνολική αξία του αντικειμένου που αφαίρεσαν ανέρχεται στο ποσό των 600 ευρώ. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_6.jpg

-Εκατόν ενενήντα κιλά λάδι που είχε φυλάξει σε ντεπόζιτο χωρητικότητας 120 λίτρων αλλά και τέσσερις τενεκέδες, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από οικία στην περιοχή της Ζαχάρως. Η κλοπή, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αντιληπτή από γείτονα, ο οποίος ενημέρωσε τις Αρχές. Από την οικία οι άγνωστοι αφαίρεσαν κι άλλα αντικείμενα, προκαλώντας συνολική ζημιά αξίας 1900 ευρώ περίπου.

-Διάφορα μηχανοκίνητα εργαλεία κήπου αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από αποθήκη στην περιοχή της Ανδραβίδας. Οι άγνωστοι αρχικά εισήλθαν στην οικία που βρίσκεται στο σημείο και αφού εκεί δεν κατάφεραν να βρουν κάτι χρήσιμο μπήκαν στην αποθήκη και αφαίρεσαν τα εργαλεία προκαλώντας συνολική ζημιά 500 ευρώ.

-Κιβώτια με μπίρες και άλλα αλκοολούχα ποτά επέλεξαν να πάρουν μαζί τους οι δράστες της κλοπής από καφενείο σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας. Οι άγνωστοι μπήκαν στην επιχείρηση αφού παραβίασαν παράθυρο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

-Συνολικής αξίας 2.500 ευρώ ήταν τα κοσμήματα που άρπαξαν άγνωστοι δράστες από οικία στο Λέπρεο. Οι άγνωστοι φέρονται να εισήλθαν από την κύρια είσοδο του σπιτιού και αφού δεν έγιναν αντιληπτοί από κάποιον άρπαξαν τα κοσμήματα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και εξαφανίσθηκαν.

-Σημαντικές φθορές συνολικής αξίας 300 ευρώ, προκάλεσαν άγνωστοι δράστες σε ΙΧ Φορτηγό αυτοκίνητο, του δήμου Πύργου, το οποίο βρίσκεται σταθμευμένο στον αύλειο χώρο του παλιού νοσοκομείου Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι έσπασαν το παράθυρο του οδηγού και τον εμπρόσθιο ανεμοθώρακα.

-Δωμάτιο ξενοδοχείου φέρεται να διέρρηξαν άγνωστοι δράστες σε χωριό της ορεινής Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι μπήκαν στο δωμάτιο από την κεντρική πόρτα και μέσα από αυτό αφαίρεσαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 400 ευρώ.

-Μια 50χρονη και την 30χρονη κόρη της από την Ρουμανία, κατήγγειλε ένας 45χρονος από χωριό του δήμου Ζαχάρως, για εξύβριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος φέρεται να δέχθηκε φραστική επίθεση από την 50χρονη γυναίκα το περασμένο Σάββατο το απόγευμα και από την 30χρονη κόρη της την περασμένη Κυριακή το πρωί. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και αφέθηκαν ελεύθερες με προφορική εντολή της Εισαγγελίας Κυπαρισσίας.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia_37.jpg

-Έναν 41χρονο στην περιοχή του Τραγανού συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, καθώς ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημά του διαπιστώθηκε να έχει αποκρύψει κάτω από το κάθισμα συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης.

-Στην αγκαλιά της μητέρας της επέστρεψε χθες νωρίς το πρωί, η 15χρονη από τον Πύργο που είχε απαχθεί εκουσίως πριν λίγο διάστημα από την περιοχή. Η ανήλικη μεταφέρθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αιτωλικού με υπηρεσιακά οχήματα της Αστυνομίας και παραδόθηκε από τους αστυνομικούς στην μητέρα της.

-Έναν 32χρονο από την περιοχή του Πύργου, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 12 μηνών για «παραμέληση αποτροπής από επαιτεία».

-Διάφορα μηχανήματα συνολικής αξίας 700 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από αποθήκη σε αγρόκτημα στην περιοχή της Ανδραβίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο της αποθήκης αφού έσπασαν το λουκέτο της κεντρικής πόρτας και από εκεί πήραν μια γεννήτρια, ένα αλυσοπρίονο και ένα χορτοκοπτικό μηχάνημα.

-Διάφορα χρυσαφικά, ένα κινητό και το ποσό των 350 ευρώ ήταν η λεία των δραστών που διέρρηξαν οικία στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο χώρο της οικίας παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα.

-Δύο αρνιά φέρονται να έκλεψαν δύο αδέλφια 39 και 42 ετών αντίστοιχα από την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος ιδιοκτήτης του στάβλου, κατήγγειλε στις Αστυνομικές αρχές πως τα δύο αδέλφια άρπαξαν τα αρνιά και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με δίκυκλο που είχαν μαζί τους. Η Αστυνομία πλέον ερευνά με προσοχή την υπόθεση.

-Χρυσαφικά συνολικής αξίας 500 ευρώ, ένα τάμπλετ καθώς και το ποσό των 400 ευρώ αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από μονοκατοικία στην περιοχή του Βαρθολομιού. Οι άγνωστοι, σύμφωνα με πληροφορίες, εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού αφού έσπασαν τζάμι από παράθυρο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αναστάτωσαν όλους τους χώρους.

-Ηλεκτρονικές συσκευές και χρυσαφικά συνολικής αξίας 1000 ευρώ αφαίρεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες από οικία στον Άγιο Δημήτριο Ηλείας. Οι άγνωστοι, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, εισήλθαν στο χώρο του σπιτιού παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους άρπαξαν τα τιμαλφή και τα αντικείμενα που ήθελαν και τράπηκαν σε φυγή.

-Συνολικά 23 πρόβατα αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από την περιοχή των Λεχαινών. Σύμφωνα με την καταγγελία του 79χρονου κτηνοτρόφου οι άγνωστοι παραβίασαν το περιφραγμένο αγροτεμάχιο και κατάφεραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να πάρουν τα 23 πρόβατα.

-Μια χρυσή χειροπέδα συνολικής αξίας 500 ευρώ αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από εξοχική κατοικία στην περιοχή των Μακρισίων. Οι άγνωστοι εισήλθαν σύμφωνα με πληροφορίες στο χώρο της οικίας αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

ec10ebaed8ff189fd620af7ab0f5f781.jpg

-Διάφορα είδη τροφίμων, ποτά και ηλεκτρονικές συσκευές που βρήκαν μέσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Πύργου, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες, χθες τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο του καταστήματος αφού διέρρηξαν παράθυρο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί έκαναν ανενόχλητοι την «δουλειά» τους αρπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

-Χρυσαφικά συνολικής αξίας, 1.000 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από οικία στην περιοχή του Πύργου, χθες. Οι άγνωστοι, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί εισήλθαν στον χώρο της οικίας και αφού έψαξαν καλά βρήκαν τα χρυσαφικά και τα αφαίρεσαν.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

ec10ebaed8ff189fd620af7ab0f5f781.jpg

Νεκρό στο κρεβάτι του, βρήκαν έναν 75χρονο από το Μάχου Βαρθολομιού. Οι γείτονες, ανήσυχοι που ο ηλικιωμένος δεν είχε δώσει σημεία ζωής, μη μπορώντας να εισέλθουν στο σπίτι, ενημέρωσαν το Α.Τ Βαρθολομιού, αστυνομικοί του οποίου, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, άνοιξαν το σπίτι και βρήκαν τον άτυχο άνδρα νεκρό στο κρεβάτι του.

Εξάλλου, καλά στην υγεία της είναι η 75χρονη από τη Γαστούνη που, φέρεται να προσπάθησε να θέσει τέλος στη ζωή της, καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών. Η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε μόνη και βρέθηκε από τους γείτονές της γύρω στις 2:00 το μεσημέρι, οι οποίοι μπήκαν στο σπίτι καθώς από το πρωί δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου και νοσηλεύεται – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες –  εκτός κινδύνου.

Τους έπιασαν με…φούντα

Με μια «φούντα» κάνναβης βάρους 2,5 γραμμαρίων, στην κατοχή τους, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι τρεις ενήλικες από την περιοχή του κάμπου. Τους τρεις άνδρες, ηλικίας 60, 46 και 27, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υ.Α Πύργου.

Τον φιλοξένησε και…τον έκλεψε

Κοσμήματα και χρήματα, φέρεται να πήρε από το σπίτι που τον φιλοξενούσαν στη Νέα Μανωλάδα, ένας 33χρονος άνδρας. Ο 60χρονος ιδιοκτήτης, κατήγγειλε πως ο 33χρονος, βρήκε και αφαίρεσε από το σπίτι του, τέσσερα δαχτυλίδια αξίας 600 ευρώ και ένα επώνυμο ρολόι χεριού αξίας 1.800 δολαρίων, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και των 150 δολαρίων.

Ηλεκτρικές συσκευές, αφαίρεσαν οι άγνωστοι δράστες που τη νύχτα της Δευτέρας διέρρηξαν εμπορικό κατάστημα στον Πύργο, ενώ σε δρόμο δίπλα στην κεντρική πλατεία του Πύργου, διέρρηξαν αυτοκίνητο και αφαίρεσαν έναν ενισχυτή αξίας 200 ευρώ περίπου.

Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia24.jpg

Οι εποχές που, το βράδυ, αφήναμε το κλειδί στην πόρτα και δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Αυτό μάλλον δεν το έχει συνειδητοποιήσει ο 64χρονος ιδιοκτήτης καφενείο σε χωριό της Φολόης, αφού άφησε ξεκλείδωτη την πόρτα του καφενείο και το πρωί, διαπίστωσε ότι του λείπουν τέσσερις φιάλες ουίσκι και 100 ευρώ σε κέρματα, από την ταμειακή μηχανή.

Πάντως, τα τέσσερα ουίσκι, μάλλον… δεν τα πήρε ο 22χρονος από την περιοχή των Κρεστένων, που τα ξημερώματα της Κυριακής, συνελήφσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πύργου, οι οποίοι, σε τροχονομικό έλεγχο, στην πλατεία Ηφαίστου (σ.σ στα Χαλκιάτικα) το πρωί της Κυριακής, διαπίστωσαν έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, αρκετά πιο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.


Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

peripoliko-astunomia.jpg

Πέντε χιλιόμετρα μακριά από την στάνη, βρήκε τελικά τα 18 πρόβατά του, ο 77χρονος κτηνοτρόφος από τη Μυρσίνη. Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, κι ενώ είχε ενημερώσει τις Αστυνομικές Αρχές για την «εξαφάνιση» του κοπαδιού του, ο 77χρονος βρήκε τα πρόβατά του σε αγροτεμάχιο κοντά στο Νεοχώρι της Κυλλήνης, πέντε χιλιόμετρα μακριά από το ποιμνιοστάσιό του.

Μία τηλεόραση,  έναν ενισχυτή και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από καφενείο στη Γαστούνη, στο οποίο μπήκαν παραβιάζοντας την κλειδαριά της πίσω πόρτας.

Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

neos-sunagermos-stin-elas-gia-to-spiti-samara.w_l.jpg

Ολόκληρο κοπάδι, έκλεψαν άγνωστοι δράστες, από ποιμνιοστάσιο στη Μυρσίνη. Ο κτηνοτρόπος, πήγε χθες το πρωί στο μαντρί, που βρίσκεται στην αγροτική περιοχή «Παπαράχη» και διαπίστωσε ότι του λείπουν 18 πρόβατα, τα οποία οι άγνωστοι δράστες – υπολογίζει – ότι πήραν, το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης. Η αξία τους, υπολογίζεται στα 2.500 ευρώ.

   Το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 1.500 ευρώ, πήραν οι διαρρήκτες από το σπίτι 58χρονου, στο Γιαννιτσοχώρι. Οι δράστες, παραβίασαν το παράθυρο της κουζίνας και αφού έψαξαν και αναστάτωσαν όλο το σπίτι, πήραν τα χρήματα και τον υπολογιστή, καθώς επίσης 3 ζευγάρια παπούτσια και είδη ρουχισμού, αξίας 200 ευρώ περίπου.

   Πρόβλημα στην υδροδότηση θα έχουν οι αγροτικές περιοχές και τα κτήματα που αρδρεύονται από το δίκτυο του Β΄ ΤΟΕΒ Πύργου, καθώς όπως διαπίστωσαν οι εργαζόμενοι, άγνωστοι δράστες έχουν αφαιρέσει μεγάλο αριθμό μεταλλικών καπακίων, φρεατίων και άλλα υλικά, η αξία των οποίων είναι απροσδιόριστη, αλλά εκείνο που με βεβαιότητα μπορούν να πουν, είναι πως, θα υπάρξει πρόβλημα στην υδροληψία.

  Πήγε στα ΕΛΤΑ στον Πύργο, και την ώρα που βρισκόταν σε συναλλαγή στο γκισέ, άγνωστος δράστης αφαίρεσε το κινητό τηλέφωνο 55χρονης γυναίκας.

   Για τουλάχιστον ένα μήνα δε θα ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν τσιγάρα – εκτός και τα πουλήσουν στη «μαύρη» αγορά – οι διαρρήκτες που «άνοιξαν» 68χρονης στη Νέα Μανωλάδα. Οι άγνωστοι δράστες, διέρρηξαν το περίπτερο, και αφαίρεσαν 30 κούτες τσιγάρων, αξίας 250 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ.  

   Τη φωτογραφική μηχανή, αξίας 270 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες που διέρρηξαν το Τεχνικό Γραφείο 35χρονου, σε κεντρικό δρόμο του Πύργου.

   Εξάλλου, από το αυτοκίνητο 48χρονου στη Γαστούνη, οι δράστες, αφού έσπασαν το τζάμι της πόρτας του οδηγού, πήραν δυο ανδρικά ρολόγια και το ποσό των 10 ευρώ, ενώ προκάλεσαν ζημιά τόσο στην κλειδαριά της πόρτας όσο και στο εσωτερικό ντουλαπάκι, κατά την προσπάθειά διάρρηξής τους.

   «Ζημιά» 3.000 ευρώ περίπου, έκαναν οι δράστες που διέρρηξαν – πριν λίγες εβδομάδες –  κατάστημα αγροτικών μηχανημάτων και προϊόντων, στα Σαβάλια. Οι δράστες, αφαίρεσαν γεωργικά μηχανήματα και 18 περίπου δοχεία με λιπαντικά αγροτικών μηχανημάτων, 20 λίτρων το κάθε ένα.

   Τέλος, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, συνελήφθη στη Γαστούνη ένας 45χρονος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μια χάρτινη συσκευασία με 9,2 γραμμάρια ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης.

Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police.jpg

Πήραν χρυσαφικά αξίας 6.500 ευρώ

Δυο σπίτια, στη Γαστούνη και στη Βάρδα, «άνοιξαν» χθες, άγνωστοι δράστες, καταφέρνοντας να φύγουν με λεία, χρυσά κοσμήματα, μεγάλης χρηματικής και συναισθηματικής αξίας.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, έσπασαν τη τζαμαρία της πόρτας του σαλονιού στο σπίτι 57χρονης στη Γαστούνη και αφαίρεσαν χρυσές αλυσίδες χεριού και λαιμού, χειροπέδες, χρυσούς σταυρούς, βέρες, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και ρολόγια, κάποια από τα οποία αποτελούσαν οικογενειακά κειμήλια. Η αξία τους, υπολογίζεται στα 5.000 ευρώ.

Επίσης, χθες το απόγευμα, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την πόρτα της κουζίνας σπιτιού στη Νέα Μανολάδα και αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα αξίας 1200 ευρώ περίπου, ενώ συνολικά η ζημιά που προκάλεσαν, υπολογίζεται στα 2.500 ευρώ.

Εξάλλου, άγνωστοι δράστες, που διέρρηξαν παντοπωλείο στη Μανολάδα, αφαίρεσαν 150 ευρώ σε κέρματα, ενώ από χώρο μηχανουργείου, στην Αμαλιάδας, αφαίρεσαν την μοτοσικλέτα 29χρονου.

Με ηρωίνη

Με δυο συσκευασίες ηρωίνης, βάρους 0,4 η καθεμία, συνελήφθη ένας 37χρονος από τη Γαστούνη, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, σε έλεγχο που του έγινε στην Ε.Ο Πύργου – Πατρών, στο ύψος της Γαστούνης. Μαζί του, βρέθηκαν επίσης και 7 χάπια.


Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα Αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomikos-astynomia.jpg

Προθεσμία να απολογηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας, ζήτησε και έλαβε ο 37χρονος, που είχε διαπράξει τις 28 κλοπές και διαρρήξεις στην Ηλεία, από το καλοκαίρι μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου και ο οποίος συνελήφθη πριν λίγες ημέρες στην Αμφιλοχία.

 
Ο δράστης, που είχε «ξαφρίσει» σπίτια και επιχειρήσεις σε πέντε χωριά του δήμου Πύργου και έξι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, συνελήφθη στις αρχές της εβδομάδας στο 110ο χιλιόμετρο της Ε.Ο Ιωαννίνων – Αντιρρίου, από αστυνομικούς του Α.Τ Αμφιλοχίας, που διενεργούσαν προληπτικούς ελέγχους και διαπίστωσαν ότι το όχημα είχε κλαπεί και οι πινακίδες που «έφερε» δεν αντιστοιχούσαν σε αυτό. Τον 37χρονο Αλβανό παρέλαβαν και μετέφεραν στον Πύργο οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, όπως και κρατήθηκε, προκειμένου να απελαθεί, λόγω της παρέλευσης του αυτοφώρου. Με ένταλμα Εισαγγελέα όμως, μετά την μελέτη της Δικογραφίας, συνελήφθηκε και χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον του, όπου ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.
 
Εξάλλου, χθες το απόγευμα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και το Α.Τ Γαστούνης προχώρησαν στην σύλληψη δυο δραστών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Στον 24χρονο από τον Άγιο Ιωάννη Πύργου, εκκρεμούσε ποινή κάθειρξης 4,5 χρόνων – από το Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών – για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, στον 45χρονο από τα Καβάσιλα είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5,5 χρόνων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, για ληστεία. 
 
 
Άλλες αστυνομικές ειδήσεις
 
Δυο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αφαίρεσαν από το καφενείο 45χρνου στην Γαστούνη, αφού έσπασαν την κεντρική είσοδο. Επίσης, από εξοχική κατοικία στην Πέρσαινα, αφαίρεσαν αγροτικά εργαλεία και μηχανήματα καθώς και ηλεκτρολογικό υλικό, αξίας 2.000 ευρώ περίπου.
 
Εξάλλου, χθες το μεσημέρι, βρέθηκε στην περιοχή «Βυτινέικα» της Κάτω Παναγιάς, μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί το περασμένο καλοκαίρι! Τέλος, αλληλομηνύθηκαν ένας 45χρονος και μια 34χρονη, που ενεπλάκησαν σε επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, ενώ μήνυση κατά 56χρονου και της συζύγου του, υπέβαλε ένας 31χρονος από το Βαρθολομιό, για σωματική βλάβη και εξύβριση.  
 
 
Νάνσυ Σπυροπούλου
Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia2_3.jpg

Ξεψύχησε 33χρονος εργάτης από το Μπαγκλαντές

Την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, άφησε το βράδυ της Τετάρτης ένας 33χρονος από το Μπαγκλαντές. Τον άτυχο άνδρα είχαν μεταφέρει λίγο νωρίτερα στο Κέντρο Υγείας, ομοεθνείς του, καθώς διαμαρτυρήθηκε ότι ένιωθε έντονο πόνο στο στήθος. Όπως οι ίδιοι, αποκάλυψαν, το πρωί της ίδιας ημέρας, είχε επισκεφθεί – με τα ίδια συμπτώματα – και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Φως, στα αίτια του θανάτου του θα «ρίξει» η νεκροψία – νεκροτομή που έχει ήδη παραγγελθεί.

Την ώρα που έσωζε ζωές, την έκλεβαν

Τη στιγμή που η 35χρονη γιατρός έσωζε ζωές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικό του Νοσοκομείου Πύργου, η 34χρονη καθαρίστρια της έκλεβε το πορτοφόλι. Ωστόσο, υπολόγιζε χωρίς το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Μανωλοπούλου στον Πύργο, όπου πήγε λίγο αργότερα και «σήκωσε» 250 ευρώ, καθώς είχε απομνημονεύσει το συνθηματικό της κάρτας ανάληψης ΑΤΜ, βλέποντας πριν καιρό την γιατρό να «βγάζει» χρήματα. Όταν αναγνωρίστηκε από το βιντεοσκοπημένο υλικό, προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και ομολόγησε στους αστυνομικούς την  πράξη της, ισχυριζόμενη ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και υγείας, τόσο αυτή όσο και η μητέρα της. Μάλιστα, παρουσίασε και σχετικούς ανεξόφλητους λογαριασμούς, ηλεκτρικού και ύδρευσης. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι με την πληρωμή της μισθοδοσίας του Ιανουαρίου θα επιστρέψει τα χρήματα και στις 12 Ιανουαρίου, παρέδωσε στους αστυνομικούς το παραπάνω χρηματικό ποσό, που στη συνέχεια παραδόθηκε στην γιατρό.

Του πήγε τα παιδιά…και τη χτύπησε

Στο…Νοσοκομείο κατέληξε μια 43χρονη, που γρονθοκοπήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της, όταν, το απόγευμα της Τετάρτης, μετέβη στο Παλαιοχώρι για να του παραδώσει τα δυο παιδιά της. Εκεί, χωρίς λόγο – όπως η ίδια ισχυρίζεται – της επιτέθηκε καταφέρνοντας δυο γροθιές στο κεφάλι και την εξύβρισε.

Πήραν τα τάματα

Τα τάματα από την εικόνα της Παναγίας, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες που διέρρηξαν τον Ναό, της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, στο Επιτάλιο. Σύμφωνα με την καταγγελία της Ηγουμένης, στο Α.Τ Κρεστένων, οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν το παράθυρο του Ναού – που βρίσκεται μέσα στο χώρο της Μονής – και αφού αναστάτωσαν το χώρο, αφαίρεσαν 6 χρυσούς σταυρούς, 10 δαχτυλίδια και 1 ρολόι. Η διάρρηξη, υπολογίζεται ότι σημειώθηκε μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης και η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται στα 6.000 ευρώ. Επίσης, επιχείρησαν – ανεπιτυχώς – να διαρρήξουν το παγκάρι, το οποίο όμως ήταν άδειο.

«Άνοιξαν» και σπίτια

Μπήκαν στο σπίτι, το αναστάτωσαν ψάχνοντας και έφυγαν με…άδεια χέρια οι διαρρήκτες, από κατοικία στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, στον Πύργο, σύμφωνα με την καταγγελία του 69χρονου ιδιοκτήτη.

Ωστόσο, φαίνεται πως ήταν πιο «τυχεροί» μπαίνοντας από ανασφάλιστο παράθυρο, σε σπίτι στη Μυρσίνη, αφού βρήκαν και αφαίρεσαν χρυσαφικά αξίας 1.000 ευρώ περίπου.

Από το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, σύμφωνα με την καταγγελία του διευθυντή, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από την κορυφή το αλεξικέραυνο.

Εξάλλου, από αγραποθήκη στο Πρασιδάκι, αφαίρεσαν μια φρέζα τρακτέρ και άλλα αγροτικά εργαλεία και μέσα, αξίας 2.000 ευρώ περίπου.


Νάνσυ Σπυροπούλου

([email protected])

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia2.jpg

Στο πρόσωπο μιας 55χρονης συγχωριανής του, αναγνώρισε τη δράστιδα της κλοπής σε βάρος του, ένας 90χρονος από την Πλατιάνα.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του ηλικιωμένου άνδρα, η 55χρονη το απέσπασε την κάρτα ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ με την οποία «σήκωσε» από τον λογαριασμό του, 420 ευρώ. Οι αστυνομικοί του Α.Τ Ανδρίτσαινας, μετά από μεθοδική έρευνα, βάσει της καταγγελίας του ηλικιωμένου και μελετώντας το βιντεοσκοπημένο υλικό από την κάμερα ασφαλείας της υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Κρέστενα – απ’ όπου έγινε η ανάληψη – ταυτοποίησαν τα στοιχεία της γυναίκας.

Εξάλλου, άγνωστοι δράστες, το βράδυ της Κυριακής, έσπασαν το παράθυρο πόρτας αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στην οδό Πατρόκλου στον Πύργο και αφαίρεσαν ένα χρυσό σταυρό αξίας 350 ευρώ, ενώ από κατοικία στο Αλποχώρι, στο χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου μέχρι και χθες το πρωί, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν ένα ψυγείο, ένα πλυντήριο και τρεις πολυθρόνες.


Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

590_5d76b067896e0cdcf4b5d0e0c0a87bfd.jpg

Είδε τον κλέφτη κι έφυγε!

Αντιλήφθηκε τον κλέφτη και έφυγε από το σπίτι της μια γυναίκα χθες στην περιοχή της Αμαλιάδας, για να αποφύγει τον κίνδυνο! Ο δράστης μπήκε στο σπίτι πηδώντας από τη συρμάτινη περίφραξη της μονοκατοικίας και μπήκε στο σπίτι. Η είσοδός του έγινε αντιληπτή από την ιδιοκτήτρια με συνέπεια να βγει έξω, ενώ την ίδια ώρα ο δράστης άρπαξε από το κρεβάτι δωματίου μια μαύρη τσάντα, η οποία –σύμφωνα με την καταγγελία- περιείχε 120 ευρώ, βιβλιάρια τραπέζης, κάρτες ανάληψης και κλειδιά. Ο δράστης φέρεται να διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση με αυτοκίνητο που τον περίμενε μερικά μέτρα πιο πέρα.

Κλέφτες τηλεοράσεων

Τις Plasma τηλεοράσεις φαίνεται ότι είχαν βάλει στο μάτι άγνωστοι στην περιοχή της Κουρούτας προχθές, καθώς «χτύπησαν» δύο από τα 6 ενοικιαζόμενα δωμάτια που διατηρεί μια 44χρονη. Οι δράστες έσπασαν το τζάμι του ισογείου και πήραν μια τηλεόραση Plasma, αξίας περίπου 400 ευρώ, ενώ στη συνέχεια έσπασαν την πόρτα στον 1ο όροφο και πήραν και την τηλεόραση που βρήκαν στο δωμάτιο, ίδιας αξίας με την προηγούμενη.

Κλοπές αυτοκινήτων

Δύο κλοπές αυτοκινήτων σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο, εκ των οποίων η μία είχε αίσιο τέλος. Την Παρασκευή το απόγευμα ένας 52χρονος από τη Γαστούνη κατήγγειλε ότι του έκλεψαν το αυτοκίνητο από το γκαράζ του, μάρκας  Nissan Primera και αξίας 5000 ευρώ περίπου. Ωστόσο, ο 52χρονος την επόμενη ημέρα βρήκε το αυτοκίνητό του στην περιοχή της Αγίας Μαύρας, αλλά όχι όπως στην αρχική κατάσταση, αφού περιμετρικά είχε φθορές αξία περίπου 3000 ευρώ ενώ έλειπαν και τα σχετικά έγγραφα του οχήματος.

Στον Πύργο, πάλι, ένας 53χρονος έπεσε θύμα κλοπής, καθώς του έκλεψαν το αυτοκίνητό του, μάρκας Ford και χρώματος ασημί, το βράδυ του Σαββάτου, το οποίο ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι του και μέσα στο οποίο είχε την άδεια κυκλοφορίας. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police_21.jpg

Νεκρή βρέθηκε 84χρονη στους Σχίνους

Νεκρή βρέθηκε στο σπίτι της στους Σχίνους του δήμου Ζαχάρως μια 84χρονη προχθές το απόγευμα, λίγο πριν από τις 7:30. Την άτυχη ηλικιωμένη εντόπισε ο εξάδελφός της στο πάτωμα του σπιτιού, όπου έμενε μόνη της, και ειδοποίησε τις Αρχές. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την αυτοψία, δεν έχουν προκύψει ίχνη εγκληματικής ενέργειας. Ήδη παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Κλέφτες ζώων

Στόχο τα ζωντανά ενός 53χρονου στα Λαστέικα έβαλαν άγνωστοι προχθές το βράδυ, καθώς παραβίασαν την περίφραξη ενός αγροκτήματος και έκλεψαν 8 πάπιες και 12 χήνες! Η ζημιά της κλοπής υπολογίζεται κοντά στα 700 ευρώ.

Διέρρηξαν το νηπιαγωγείο της Γαστούνης

Το Δ’ νηπιαγωγείο της Γαστούνης διέρρηξαν προχθές το απόγευμα άγνωστοι, όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία η διευθύντρια του σχολείου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, άγνωστοι διέρρηξαν την πόρτα του νηπιαγωγείου προκαλώντας φθορές, περιεργάστηκαν τον χώρο και άρπαξαν μια ηλεκτρική σκούπα, μια φωτογραφική μηχανή και 5 κινητά τηλέφωνα.

«Ηλεκτρονικοί» κλέφτες

Αδυναμία στη… νέα τεχνολογία φαίνεται ότι είχαν οι κλέφτες που άνοιξαν –μάλλον με μαχαίρι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο- το παράθυρο εξοχικής κατοικίας στα Καβάσιλα, καθώς έκλεψαν τρεις τηλεοράσεις, ένα dvd-player, ένα playstation, οικοσυσκευές και κουβέρτες! Κάτι παρεμφερές συνέβη και στα Λεχαινά, όπου έκλεψαν από σπίτι ενός 44χρονου δύο Laptop αξίας 300 ευρώ το καθένα, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και 130 ευρώ. Αντίθετα, στο Βούναργο  οι επιτήδειοι που μπήκαν σε ζαχαροπλαστείο από τον ακάλυπτο, τα έκαναν  όλα άνω κάτω (ίσως δοκίμασαν και κανένα γλυκό) και τελικά έφυγαν με «λάφυρο» μόνο ένα Tablet και τη θήκη του.

Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 3000 ευρώ!

Kοσμήματα αξίας 3000 ευρώ έκλεψε αγνωστος από σπίτι στην Αμαλιάδα, αφού πρώτα κλότσησε το παράθυρο και μπήκε στο σαλόνι. Συγκεκριμένα, αφού έψαξε όλους τους χώρους, βρήκε και άρπαξε 4 χρυσά δαχτυλίδια, τρεις χρυσούς σταυρούς, οι δύο με χρυσή αλυσίδα, δύο χρυσές βέρες, χρυσά σκουλαρίκια, ασημένιες και χρυσές χειροπέδες, 4 δαχτυλίδια ασημένια, βραχιόλια και ένα ανδρικό ρολόι!

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia2.jpg

-Δεκαπέντε αιγοπρόβατα από την περιοχή της Ζαχάρως, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλοπή εκτιμάται πως έγινε κατά το διάστημα αρχές Σεπτεμβρίου έως τέλος Οκτωβρίου του 2015 ενώ η αξία τους ανέρχεται στο ποσό των 3 χιλ. ευρώ.

-Την κλοπή δύο λαγόσκυλων κυνηγίου ηλικίας 2,5 ετών το καθένα και συνολικής αξίας 800 ευρώ, κατήγγειλε 47χρονος από την περιοχή της Καλλιθέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι δράστες έκοψαν τα σχοινιά που ήσαν δεμένα τα σκυλιά και τα πήραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

-Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 1.200 ευρώ αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από οικία στην περιοχή της Ζαχάρως. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι, διέρρηξαν παράθυρο της οικίας ενώ αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους στη συνέχεια βρήκαν το κλειδί και της δεύτερης οικίας του πρώτου ορόφου, από την οποία δεν αφαίρεσαν κάποιο αντικείμενο.

-Τον καρπό ελαιοστασίου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, αφαίρεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες. Οι άγνωστοι φέρεται να έχουν προβεί στην κλοπή του ελαιοκάρπου κατά τον Δεκέμβριο του 2015, κάτι ποπυ έγινε αντιληπτό τώρα από τον 76χρονο ιδιοκτήτη του χωραφιού. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

diarriksi1.jpg

Εκλεκτικός κλέφτης!

Εκλεπτυσμένα γούστα φαίνεται ότι είχαν οι διαρρήκτες ενός σπιτιού ενός 32χρονου στο Θολό του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας προχθές, καθώς άρπαξαν  τρία ρολόγια συνολικής αξίας 2100 ευρώ (ένα ανδρικό αξίας 700 ευρώ και δύο γυναικεία αξίας 400 και 1000 ευρώ αντίστοιχα) , παραβιάζοντας  την κεντρική πόρτα του σπιτιού. Δεν στάθηκαν όμως μόνο στα ρολόγια, αφού τους… γυάλισαν και 4 χρυσά δαχτυλίδια αξίας 500 ευρώ το καθένα.

Κακή κρυψώνα…

Στην ίδια ακτίνα, στη Ζαχάρω, άγνωστοι μπήκαν σε διώροφο σπίτι, παραβιάζοντας τις πόρτες με σκοπό να κλέψουν. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δυστυχώς δεν είναι προνοήσει επαρκώς για την προστασία της περιουσίας του, αφού οι διαρρήκτες όχι μόνο βρήκαν τον σιδερένιο φοριαμό, αλλά και το κλειδί του, το οποίο κρύψει στην εσοχή της κλειδαριάς. Κάπως έτσι, οι 12.000 ευρώ που είχε μέσα στον φοριαμό, έκαναν φτερά…

Ήταν διαβασμένος

Το κακό τρίτωσε στην περιοχή της Ζαχάρως, αφού κάποιος που… προφανώς είχε σχεδιάσει καλά πού θα «χτυπήσει», μπήκε στο σπίτι ενός 46χρονου στο Ξηροχώρι από το παράθυρο, έκανε άνω κάτω το σπίτι και τελικά βρήκε και άρπαξε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο ήταν καλά κρυμμένο και κλειδωμένο στην ντουλάπα…

Απελπισμένος διαρρήκτης

Κονσέρβες φαγητού, ένα χαρτονόμισμα των 5 ευρώ και 15 ευρώ σε… κέρματα έκλεψε ένας άνδρας από ιδιωτικό κτηνιατρείο, έχοντας πρώτα σπάσει με κασάρι την κλειδαριά για να ανοίξει την πόρτα. Ο διαρρήκτης έγινε αντιληπτός από τον σύζυγο της κτηνιάτρου και τράπηκε σε φυγή. Πάντως, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο διαρρήκτης δεν έδειξε ότι είχε πρόθεση να ασκήσει βία και ίσως ήταν περίπτωση ανθρώπου απελπισμένου και πεινασμένου…

Κινητά και δαχτυλίδια

Θύμα κλοπής έπεσε ένα 30χρονος στον Πύργο το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς άγνωστοι «μπούκαραν» από την μπαλκονόπορτα  στο σπίτι του, χρησιμοποιώντας πιθανότατα μαχαίρι ή παρεμφερές αιχμηρό αντικείμενο, και του έκλεψαν δύο κινητά τηλέφωνα, δύο δαχτυλίδια, μια αλυσίδα χεριού και το δίπλωμά του.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police2_5.jpg

-Ένα ραβδιστικό μηχάνημα αξίας 700 ευρώ, δύο τέμπλες αξίας 300 περίπου ευρώ καθώς και πανιά για το μάζεμα του ελαιοκάρπου αξίας 200 περίπου ευρώ αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από ελαιοστάσιο στην περιοχή της Ζαχάρως. Οι άγνωστοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί μπήκαν στο χώρο του ελαιοστασίου και κατάφεραν να αρπάξουν τα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 1200 ευρώ περίπου.

-Το ποσό των 30 ευρώ που είχε στην ταμειακή μηχανή του καταστήματός του 49χρονος από την περιοχή της Κρέστενας αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες. Οι άγνωστοι παραβίασαν την κεντρική είσοδο του καφενείου και εκτός από το ποσό της ταμειακής μηχανής βρήκαν και αφαίρεσαν ακόμα 150 ευρώ τα οποία ο καταστηματάρχης είχε αποθηκεύσει σε κουτάκια.

-Ό,τι υπήρχε μέσα σε εξοχική κατοικία στην περιοχή του Κάστρου αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι μπήκαν στο χώρο της εξοχικής κατοικίας παραβιάζοντας παράθυρο και πήραν όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούσαν καθώς επίσης και διάφορα εργαλεία η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται στις 2 χιλ. ευρώ. Επίσης, προκάλεσαν φθορές αξίας 1.500 ευρώ.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police2.jpg

Από το…γλέντι, στο Κρατητήριο κατέληξε ένας 29χρονος απο τον Πύργο, που χθες το απόγευμα, ενώ οδηγούσε ευρισκόμενος σε κατάσταση μέθης, εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε ένα πρόβατο, στην περιοχή Καβασιλάκια. Ο 29χρονος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και – όπως αποδείχθηκε από την αλκοολομέτρηση στην οποία υποβλήθηκε από αστυνομικούς – βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μήνυση κατά 69χρονου συγχωριανού του και ενός άλλου, 45χρονου , για κτηματικές διαφορές, υπέβαλε ένας 27χρονος από την Καλίδονα. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police.jpg

-Έναν 28χρονο υπήκοο Αλβανίας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, στην περιοχή του Καπελέτου – επί της Εθνικής Οδού Πάτρας – Πύργου – καθώς ύστερα από έλεγχο διαπιστώθηκε να έχει παράνομα στην κατοχή του σπρέι χημικών.

-Ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας, εντοπίσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τραπεζικό κατάστημα της περιοχής του Πύργου, ύστερα από καταμέτρηση που έκανε ο ταμίας της Τράπεζας. Το πλαστό χαρτονόμισμα βρέθηκε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σε λογαριασμό που είχε κατατεθεί χρηματικό ποσό από μεγάλη επιχείρηση του Πύργου. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police2.jpg

-Το ποσό των 1.000 ευρώ, χρυσαφικά και διάφορα ηλεκτρονικά είδη που βρήκαν μέσα σε οικία στην Παλαιοβαρβάσαινα, αφαίρεσαν, άγνωστοι δράστες, ανήμερα των Θεοφανείων. Οι άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο της οικίας, παραβιάζοντας το παράθυρο και αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους βρήκαν τα αντικείμενα και τα αφαίρεσαν ενώ η αξία όλων ανέρχεται στο ποσό των 3 χιλ. ευρώ.

-Έναν 37χρονο από την ευρύτερη περιοχή της Ανδρίτσαινας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας για σωματικές βλάβες με ποινή φυλάκισης 3 χρόνια και έξι μήνες. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

ast.jpg

Στο Νοσοκομείο του Πύργου, μεταφέρθηκε ένας 45χρονος άνδρας που το απόγευμα του Σαββάτου τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα, στην οδό Αλφειού, στον Πύργο. Η δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 45χρονος, εξετράπη δεξιά της πορείας της και ανετράπη, με συνέπεια τον τραυματισμό του οδηγού. Τα αίτια του ατυχήματος, διερευνά το Τμήμα Τροχαίας Πύργου.

Με λεία 450 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα, χρυσά και ασημένια, αξίας 300 ευρώ, έφυγαν οι άγνωστοι δράστες από σπίτι που διέρρηξαν στην Ηράκλεια. Η διάρρηξη υπολογίζεται ότι σημειώθηκε από την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 1 Ιανουαρίου. Οι δράστες, παραβίασαν την μπαλκονόπορτα 1ου ορόφου της κατοικίας 68χρονου και αφού αναστάτωσαν και έψαξαν όλους τους χώρους, αφαίρεσαν τα παραπάνω.

Εξάλλου, όπως κατήγγειλε χθες το πρωί στο Α.Τ Κρεστένων, 68χρονος από τον Γρύλλο, που ζει μόνιμα στην Αθήνα, άγνωστοι δράστες, παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού του αδελφού του – που επίσης ζει στην Αθήνα – και αφού έψαξαν όλο το σπίτι, πήραν μία τηλεόραση, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 150 ευρώ.

Λάδι, αγροτικά εργαλεία και άλλα μηχανήματα, η αξία των οποίων υπολογίζεται στα 4.000 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από αποθήκη στο Κατσικάρι. Οι δράστες, έκοψαν το σύρμα της περίφραξης και αφού ξήλωσαν μέρος της σκεπής – που είναι φτιαγμένη από ελενίτ – μπήκαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν 350 κιλά λάδι σε δοχεία και διάφορα αγροτικά εργαλεία και μηχανήματα.


Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astinomika_nea_0_0_0_121_6_0_0_0.jpg

-Το ποσό των 840 ευρώ αφαίρεσε μια νεαρή ΡΟΜΑ από 69χρονο άνδρα στην πόλη του Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος ηλικιωμένος βρισκόταν στην κεντρική πλατεία της πόλης όταν στο σημείο τον πλησίασε μια νεαρή ΡΟΜΑ η οποία με την μέθοδο της απασχόλησης κατάφερε να του αποσπάσει από την τσέπη του παντελονιού του όλα τα χρήματα που είχε. Ο 69χρονος κατήγγειλε το περιστατικό στις Αστυνομικές Αρχές.

-Το συνολικό ποσό των 1000 ευρώ, χρυσαφικά και διάφορα ηλεκτρονικά αντικείμενα αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από οικία στην περιοχή του Πλουτοχωρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι μπήκαν στο χώρο της οικίας παραβιάζοντας παράθυρο και στη συνέχεια αφού έψαξαν τα δωμάτια βρήκαν τα χρήματα, τα χρυσαφικά και τα αντικείμενα που αφαίρεσαν. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astinomika_nea_0_0_0_129_0.jpg

   Χθες το πρωί, ένας 35χρονος από την Παλαιά Μανολάδα, κατήγγειλε στο Α.Τ Βάρδας ότι άγνωστοι δράστες, στο χρονικό διάστημα από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι και χθες το πρωί, αφαίρεσαν από την αυλή του σπιτιού, την μοτοσικλέτα του θανόντα αδελφού του, η αξία της οποίας υπολογίζεται στις 6.000 ευρώ.

   Εξάλλου, το απόγευμα του Σαββάτου, 45χρονος από την Ολυμπία, κατήγγειλε στο Α.Τ της πόλης, την κλοπή παλιάς μοτοσικλέτας, την οποία είχε αφήσει στην αυλή του σπιτιού του, καθώς ήταν σε αχρηστία τα τελευταία χρόνια. Η αξία της, υπολογίζεται στα 200 ευρώ. Επίσης, το μεσημέρι των Χριστουγέννων, άγνωστοι δράστες έσπασαν το παράθυρο αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο κοντά στην κεντρική πλατεία του Πύργου και, αφαίρεσαν τον εσωτερικό καθρέφτη, δυο ασημένιους σταυρούς και 15 ευρώ σε κέρματα.

*****

   Δυο ολόκληρα νοικοκυριά, «σήκωσαν» άγνωστοι δράστες στα Λεχαινά και στο Νεοχώρι.

   Σύμφωνα με την καταγγελία της 57χρονης ιδιοκτήτριας που ζει μόνιμα στο Μενίδι της Αθήνας, από το απόγευμα της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, άγνωστοι δράστες, παραβίασαν την κεντρική πόρτα της εξοχικής της κατοικίας και αφαίρεσαν ένα ψυγείο, μια κουζίνα μαγειρέματος με φούρνο, ένα πλυντήριο ρούχων, διάφορες μικρές ηλεκτρικές συσκευές κουζίνας, μαχαιροπίρουνα, ένα κλιματιστικό με την εξωτερική του μονάδα, ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα και διάφορα άλλα εργαλεία, η αξία των οποίων υπολογίζεται στις 4.000 ευρώ περίπου.

   Εξάλλου, άγνωστοι δράστες που μπήκαν σε εξοχική κατοικία στο Νεοχώρι, παραβιάζοντας το παντζούρι και το τζάμι της κουζίνας, αφού αναστάτωσαν το χώρο, αφαίρεσαν ένα ψυγείο, μια κουζίνα μαγειρέματος με τον φούρνο και ένα ποδήλατο, η αξία των οποίων υπολογίζεται στις 3.000 ευρώ. Η διάρρηξη υπολογίζεται ότι σημειώθηκε στο χρονικό διάστημα από τις 4 Οκτωβρίου μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, οπότε και επέστρεψε από την Αθήνα όπου μένει μόνιμα ο 44χρονος ιδιοκτήτης.

*****

   Το λάδι της χρονιάς χωρίς κόπο και… μεροκάματα, θα βγάλουν οι άγνωστοι δράστες που αφαίρεσαν 17 τσουβάλια με ελιές βάρους ενός τόνου περίπου, από ελαιώνα στη θέση «Ντριζι» στη Βρίνα. Η αξία τους, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη το ελαιώνα που κατήγγειλε την κλοπή στο Α.Τ Κρεστένων, είναι 500 ευρώ.

*****

   Τα ηχεία που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, για τις εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες. Τα ηχεία υπολογίζεται ότι εκλάπησαν, σύμφωνα με τον 30χρονο κάτοχο, στο διάστημα από το βράδυ της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου.  Η αξία τους εκτιμάται στις 2.000 ευρώ περίπου. 

*****

     Την πόρτα του Α.Τ Ανδραβίδας πέρασε το απόγευμα των Χριστουγέννων ένας 16χρονος Πακιστανός, ο οποίος – με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κω – πρέπει να διαμένει στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας «ΣΤΕΓΗ Plus» στην Αθήνα, στους υπευθύνους του οποίου έχει ανατεθεί, προσωρινά, η επιμέλειά του. Μάλιστα, από τους ίδιους, στις 18 Νοεμβρίου, είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του 16χρονου παιδιού, στο Α.Τ Πατησίων. Το Κέντρο ενημερώθηκε για την παρουσία του παιδιού από το Α.Τ Ανδραβίδας, όπου και φιλοξενήθηκε μέχρι την παραλαβή του από τους υπευθύνους του Κέντρου.

*****

   Ένας 25χρονο από τη Γαστούνη, που είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 22 μηνών, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον περασμένο Μάιο, για αντίσταση, συνέλαβαν χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

*****

   Την εν διαστάσει σύζυγό του γιου της, η οποία όφειλε να παραδώσει το παιδί στον 31χρονο πατέρα του, κατήγγειλε η πρώην πεθερά. Η 48χρονη μετέβη με τον31χρονο γιο της στην Κεραμιδιά για να πάρουν το παιδί από τη μητέρα του, όπως ορίζει η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, αλλά η ίδια ήταν απούσα, όπως και το παιδί.

 

Νάνσυ Σπυροπούλου

([email protected])

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astnea_0.jpg

Την τσάντα με το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο, αφαίρεσαν ανήλικα Ρομά, από 69χρονη, χθες το μεσημέρι, στον Πύργο. Με τη μέθοδο της απασχόλησης, τρία ανήλικα Ρομά, άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού του οχήματος της 69χρονης και χωρίς να το αντιληφθεί, της πήραν την τσάντα.

Λίγη ώρα αργότερα, Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν την τσάντα – από την οποία έλειπαν 40 ευρώ και το κινητό –  και την παρέδωσαν στην κάτοχο, ενώ συνέλαβαν και έναν 12χρονο.

Άφαντο έγινε το Ι.Χ φορτηγό 47χρονης από το Παλαιοχώρι. Η κάτοχος κατήγγειλε την κλοπή του οχήματος, έξω από τα εξοχικό της στην Μπούκα Παλαιοχωρίου, η οποία υπολογίζεται ότι σημειώθηκε από την προηγούμενη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, μέχρι και χθες το μεσημέρι.

Νέο περιστατικό πυρκαγιάς σε σκουπίδια, αντιμετώπισε χθες το πρωί η Π.Υ Πύργου, στην περιοχή της Κάστας Κατακόλου. Η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση και η πυρκαγιά σβήστηκε πριν πάρει διαστάσεις.


Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police2.jpg

-Συνελήφθη, την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος της Αρετής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας 35χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για υπόθεση ναρκωτικών. Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και σε χρηματική ποινή 100 χιλ. ευρώ, για κακουργηματική παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.

-Στην αυλή του σπιτιού του άφησε την τελευταία του πνοή ένας 70χρονος χθες το μεσημέρι. Ο άτυχος ηλικιωμένος, που μόλις είχε επιστρέψει, σύμφωνα με πληροφορίες, με την σύζυγό του από το κτήμα τους, όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητό του, φαίνεται να ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια της συζύγου του. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Πύργου όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του ενώ από τις αστυνομικές αρχές έχει αποκλεισθεί η εγκληματική ενέργεια. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia6.jpg

-Μια μονοκατοικία στην περιοχή της Καλλιθέας διέρρηξαν άγνωστοι δράστες. Οι άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο της οικίας αφού παραβίασαν παράθυρο ωστόσο μέσα από το σπίτι δεν αφαίρεσαν κάποιο αντικείμενο.

-Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 54χρονος άνδρας από την περιοχή της Αμαλιάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας, ενώ βρισκόταν στην οικία του ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Αμέσως μεταφέρθηκε από συγγενικά του πρόσωπα που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σπίτι στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου όπου εκεί οι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Από τις αστυνομικές αρχές, έχει αποκλεισθεί η εγκληματική ενέργεια. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomikanea.jpg

-Ασημένια νομίσματα, χρυσαφικά αλλά και το λάδι της χρονιάς, έκλεψαν άγνωστοι δράστες από οικία στην περιοχή της Γαστούνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα και αφού αναστάτωσαν όλους τους χώρους ψάχνοντας για χρήσιμα αντικείμενα βρήκαν τα τιμαλφή και ενώ φεύγοντας δεν άφησαν ούτε τους τέσσερις τενεκέδες λάδι που είχε ο ιδιοκτήτης, προκαλώντας συνολική ζημιά ύψους 5 χιλ. ευρώ.

-Έναν 31χρονο άνδρα στην περιοχή της Ανδραβίδας συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής καθώς όπως διαπιστώθηκε διωκόταν με απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής με ποινή κάθειρξης 5 ετών και δικαστικά έξοδα ύψους 200 ευρώ.

-Το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ αλλά και την κάρτα ανάληψης της Τράπεζας, ήταν η λεία των δραστών που διέρρηξαν οικία στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας. Οι άγνωστοι παραβίασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την μπαλκονόπορτα και βρήκαν τα χρήματα στο συρτάρι του κομοδίνου που τα είχε τοποθετήσει ο 68χρονος ιδιοκτήτης.

-Με τον τρόπο της αναρρίχησης φέρονται να εισήλαθν σε οικία στην περιοχή της Γαστούνης άγνωστοι δράστες. Οι άγνωστοι, σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί κατάφεραν να αναρριχηθούν στο μπαλκόνι της υπερυψωμένης οικίας και εκεί αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα μπήκαν στο εσωτερικό. Αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους οι δράστες αφαίρεσαν μια τηλεόραση και διάφορα χρυσαφικά αξίας 2 χιλ. ευρώ.

-Μια κυνηγετική καραμπίνα και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο αφαίρεσαν από σπίτι στην Αμαλιάδα άγνωστοι δράστες, οι οποίοι εισήλθαν στο χώρο αφού παραβίασαν την κεντρική πόρτα του σπιτιού. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astinomia-296x200.jpg

-Τουλάχιστο 50 σακιά γεμάτα με ελιές που αντιστοιχούσαν σε 2 τόνους ελαιόκαρπο αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από αποθήκη ελαιώνα στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας. Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη της καλλιέργειας που λίγες ημέρες πριν είχε ολοκληρώσει την συγκομιδή.

-Τις ταμειακές μηχανές από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Βαρθολομιού έβαλαν στόχο άγνωστοι δράστες. Στην πρώτη περίπτωση οι άγνωστοι αφού παραβίασαν την κλειδαριά της εισόδου μπήκαν στο χώρο καφενείου και άρπαξαν από την ταμειακή το ποσό των 30 ευρώ. Στην δεύτερη περίπτωση από καφετέρια στην ίδια περιοχή οι άγνωστοι, εισήλθαν στο χώρο σπάζοντας την κλειδαριά και αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το ποσό των 50 ευρώ.

-Εννέα τσουβάλια ελιές και όλα τα μηχανήματα για την συγκομιδή του ελαιοκάρπου που είχε στην αποθήκη του ελαιώνα του ένας 53χρονος από το Γραίκα έκλεψαν άγνωστοι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνολική αξία των αντικειμένων ανέρχεται σε 1.500 ευρώ.

-Προϊόντα συνολικής αξίας 52 ευρώ άρπαξε μια 47χρονη από σούπερ μάρκετ χονδρικής στην περιοχή του Πύργου. Την κλοπή αντιλήφθηκε ο διευθυντής του σούπερ μάρκετ όπου ακινητοποίησε την 47χρονη γυναίκα και κάλεσε άμεσα την αστυνομία. Τα προϊόντα, σύμφωνα με πληροφορίες, η δράστιδα, είχε τοποθετήσει μέσα στην τσάντα της.

-Διάφορα χρυσαφικά που φτάνουν σε αξία το ποσό των 6 χιλ. ευρώ αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από οικία στον Πύργο. οι άγνωστοι, σύμφωνα με πληροφορίες, εισήλθαν στο χώρο της οικίας παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα ενώ μέχρι να βρουν τα αντικείμενα, ερεύνησαν διεξοδικά όλους τους χώρους.

-Το συνολικό ποσό των 2 χιλ. ευρώ και διάφορα χρυσαφικά αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από οικία στις Κολιρέικες Παράγκες. Οι άγνωστοι παραβίασαν την κεντρική πόρτα της εισόδου και εισήλθαν στο χώρο ενώ αναστάτωσαν όλους τους χώρους, ψάχνοντας για τιμαλφή και άλλα αντικείμενα που θα τους ήταν χρήσιμα. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police.jpg

Πήραν χρυσαφικά μεγάλης αξίας

Χρυσά κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης χρηματικής αλλά και συναισθηματικής αξίας, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από κατοικία στην περιοχή Αλκυώνας Κατακόλου. Σύμφωνα με την καταγγελία της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, οι δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού, παραβιάζοντας την πόρτα με λοστό, στο χρονικό διάστημα από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 2:30 περίπου το μεσημέρι, που η ίδια απουσίαζε. Οι άγνωστοι δράστες, εντόπισαν και αφαίρεσαν όλα τα κοσμήματα και τιμαλφή, η αξία των οποίων υπολογίζεται στις 10.000 ευρώ.

Εξάλλου , μετά τη διάρρηξη στις Αμυγδαλιές με λεία, για τους δράστες, 6.000 ευρώ, χθες το πρωί, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την μπαλκονόπορτα σπιτιού στο Σέκουλα και πήραν 700 ευρώ.

και μυνήσεις…

Μήνυση κατά τους γιου της, για ενδοοικογενειακή βία, υπέβαλε μια 64χρονη στο Βαρθολομιό και λίγη ώρα αργότερα, ο 42χρονος γιος της, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Α.Τ της περιοχής.

Επίσης μήνυση κατά γείτονά του, για φθορά της περιουσίας τους (σ.σ καταστροφή φράχτη σε αγροτική περιοχή) υπέβαλε ημεδαπός από το Μουζάκι. Τέλος, μήνυση κατά αγνώστων, υπέβαλε χθες το πρωί ένας 72χρονος στα Λεχαινά, για το μοτοποδήλατο που του είχαν αφαιρέσει άγνωστοι δράστες, τα Χριστούγεννα του 2014, έξω το σπίτι του.

   

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police.jpg

Πήραν χρυσαφικά μεγάλης αξίας

Χρυσά κοσμήματα και τιμαλφή μεγάλης χρηματικής αλλά και συναισθηματικής αξίας, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από κατοικία στην περιοχή Αλκυώνας Κατακόλου. Σύμφωνα με την καταγγελία της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, οι δράστες εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού, παραβιάζοντας την πόρτα με λοστό, στο χρονικό διάστημα από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 2:30 περίπου το μεσημέρι, που η ίδια απουσίαζε. Οι άγνωστοι δράστες, εντόπισαν και αφαίρεσαν όλα τα κοσμήματα και τιμαλφή, η αξία των οποίων υπολογίζεται στις 10.000 ευρώ.

Εξάλλου , μετά τη διάρρηξη στις Αμυγδαλιές με λεία, για τους δράστες, 6.000 ευρώ, χθες το πρωί, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την μπαλκονόπορτα σπιτιού στο Σέκουλα και πήραν 700 ευρώ.

και μυνήσεις…

Μήνυση κατά τους γιου της, για ενδοοικογενειακή βία, υπέβαλε μια 64χρονη στο Βαρθολομιό και λίγη ώρα αργότερα, ο 42χρονος γιος της, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Α.Τ της περιοχής.

Επίσης μήνυση κατά γείτονά του, για φθορά της περιουσίας τους (σ.σ καταστροφή φράχτη σε αγροτική περιοχή) υπέβαλε ημεδαπός από το Μουζάκι. Τέλος, μήνυση κατά αγνώστων, υπέβαλε χθες το πρωί ένας 72χρονος στα Λεχαινά, για το μοτοποδήλατο που του είχαν αφαιρέσει άγνωστοι δράστες, τα Χριστούγεννα του 2014, έξω το σπίτι του.

   

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police_8.jpg

-Ένα ελαιοραβδιστικό μηχάνημα αξίας 600 ευρώ καθώς και τα ελαιόπανα που είχε στο λιοστάσι του ο ιδιοκτήτης, αξίας 300 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες στη Λυγιά Βαρθολομιού. Οι άγνωστοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί μπήκαν στο χώρο της ελαιοκαλλιέργειας και άρπαξαν τα αντικείμενα και έφυγαν σαν κύριοι.

-Το συνολικό ποσό των 6 χιλ. ευρώ άρπαξαν άγνωστοι δράστες από κατοικία στην περιοχή της Ανδρίτσαινας. Οι άγνωστοι, μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα και αφού ερεύνησαν τους χώρους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό το οποίο ο ιδιοκτήτης φύλασσε σε χώρο του σπιτιού.

-Διάφορα εργαλεία από εργολάβο που τα είχε αφήσει στο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλία στην περιοχή της Ζαχάρως αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες. Οι άγνωστοι, παραβίασαν παράθυρο του Ιερού Ναού και πήραν τα εργαλεία συνολικής αξίας 850 ευρώ τα οποία ο εργολάβος φύλασσε προσωρινά στο χώρο λόγω εργασιών που εκτελούνταν σε παρακείμενο σημείο.

-Το ποσό των 400 ευρώ διάφορα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 1000 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από εξοχική κατοικία στο Καλλίκομο. Οι άγνωστοι παραβιάζοντας παράθυρα της εξοχικής κατοικίας κατάφεραν να μπουν στο σπίτι και να πάρουν τα αντικείμενα που ήθελαν.

-Ένα δίκαννο από οικία στην Νέα Μανολάδα αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν το παράθυρο. Οι άγνωστοι, αφού ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού βρήκαν το όπλο και το πήραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

-Έναν 35χρονο υπήκοο Αλβανίας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας στην περιοχή του Κάμπου. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα που διενήργησαν διαπίστωσαν ο 35χρονος να έχει στην κατοχή του λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 480 γραμμαρίων.

-Συνολικά 250 πακέτα τσιγάρων συνολικής αξίας 1000 ευρώ καθώς και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο αξίας 500 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι δράστες από Πρατήριο Υγρών Καυσίμων στην περιοχή της Αμαλιάδας. Οι άγνωστοι μπήκαν στο χώρο του Πρατηρίου παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα.

-Συνολικά 500 λίτρα πετρέλαιο κίνησης αφαίρεσαν από ρεζερβουάρ βυτιοφόρου υποκαταστήματος εταιρείας στην περιοχή της Ανδραβίδας. Οι άγνωστοι, βρήκαν την ευκαιρία και κατάφεραν να ανοίξουν την τάπα του ρεζερβουάρ ενώ έκαναν την «δουλειά» τους χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

-Το ποσό των 20 ευρώ μέσα από την ταμειακή μηχανή καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πύργο έκλεψαν άγνωστοι δράστες. Οι άγνωστοι εκτός από τα χρήματα πήραν από το χώρο του καταστήματος, 30 κιλά κρέας από τον καταψύκτη, διάφορα αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά καθώς και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη συνλικής αξίας 300 ευρώ.

-Και τι δεν πήραν από εξοχική κατοικία στην περιοχή του Κάστρου Κυλλήνης, άγνωστοι δράστες, προκαλώντας ζημιά συνολικής αξίας 5.500 ευρώ. Μεταξύ άλλων οι άγνωστοι, αφαίρεσαν τηλεοράσεις, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, οικιακά σκεύη, λευκά είδη και διάφορα γεωργικά εργαλεία που βρήκαν στο χώρο του σπιτιού και παρακείμενης αποθήκης. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police_8.jpg

-Ένα ελαιοραβδιστικό μηχάνημα αξίας 600 ευρώ καθώς και τα ελαιόπανα που είχε στο λιοστάσι του ο ιδιοκτήτης, αξίας 300 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες στη Λυγιά Βαρθολομιού. Οι άγνωστοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί μπήκαν στο χώρο της ελαιοκαλλιέργειας και άρπαξαν τα αντικείμενα και έφυγαν σαν κύριοι.

-Το συνολικό ποσό των 6 χιλ. ευρώ άρπαξαν άγνωστοι δράστες από κατοικία στην περιοχή της Ανδρίτσαινας. Οι άγνωστοι, μπήκαν στο σπίτι παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα και αφού ερεύνησαν τους χώρους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό το οποίο ο ιδιοκτήτης φύλασσε σε χώρο του σπιτιού.

-Διάφορα εργαλεία από εργολάβο που τα είχε αφήσει στο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλία στην περιοχή της Ζαχάρως αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες. Οι άγνωστοι, παραβίασαν παράθυρο του Ιερού Ναού και πήραν τα εργαλεία συνολικής αξίας 850 ευρώ τα οποία ο εργολάβος φύλασσε προσωρινά στο χώρο λόγω εργασιών που εκτελούνταν σε παρακείμενο σημείο.

-Το ποσό των 400 ευρώ διάφορα χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 1000 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από εξοχική κατοικία στο Καλλίκομο. Οι άγνωστοι παραβιάζοντας παράθυρα της εξοχικής κατοικίας κατάφεραν να μπουν στο σπίτι και να πάρουν τα αντικείμενα που ήθελαν.

-Ένα δίκαννο από οικία στην Νέα Μανολάδα αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν το παράθυρο. Οι άγνωστοι, αφού ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού βρήκαν το όπλο και το πήραν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

-Έναν 35χρονο υπήκοο Αλβανίας, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας στην περιοχή του Κάμπου. Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα που διενήργησαν διαπίστωσαν ο 35χρονος να έχει στην κατοχή του λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 480 γραμμαρίων.

-Συνολικά 250 πακέτα τσιγάρων συνολικής αξίας 1000 ευρώ καθώς και ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο αξίας 500 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι δράστες από Πρατήριο Υγρών Καυσίμων στην περιοχή της Αμαλιάδας. Οι άγνωστοι μπήκαν στο χώρο του Πρατηρίου παραβιάζοντας την κεντρική πόρτα.

-Συνολικά 500 λίτρα πετρέλαιο κίνησης αφαίρεσαν από ρεζερβουάρ βυτιοφόρου υποκαταστήματος εταιρείας στην περιοχή της Ανδραβίδας. Οι άγνωστοι, βρήκαν την ευκαιρία και κατάφεραν να ανοίξουν την τάπα του ρεζερβουάρ ενώ έκαναν την «δουλειά» τους χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

-Το ποσό των 20 ευρώ μέσα από την ταμειακή μηχανή καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Πύργο έκλεψαν άγνωστοι δράστες. Οι άγνωστοι εκτός από τα χρήματα πήραν από το χώρο του καταστήματος, 30 κιλά κρέας από τον καταψύκτη, διάφορα αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά καθώς και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη συνλικής αξίας 300 ευρώ.

-Και τι δεν πήραν από εξοχική κατοικία στην περιοχή του Κάστρου Κυλλήνης, άγνωστοι δράστες, προκαλώντας ζημιά συνολικής αξίας 5.500 ευρώ. Μεταξύ άλλων οι άγνωστοι, αφαίρεσαν τηλεοράσεις, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, οικιακά σκεύη, λευκά είδη και διάφορα γεωργικά εργαλεία που βρήκαν στο χώρο του σπιτιού και παρακείμενης αποθήκης. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astinomika_nea_0_0_0_129_0.jpg

«Ποντικοί» σε μονοκατοικία στο Λάλα

Έναν φορητό Η/Υ, μια τηλεόραση, είδη ρουχισμού και οικιακής χρήσης, αγροτικά εργαλεία κ.α, η συνολική αξία των οποίων φτάνει τις 6.500 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι  δράστες από μονοκατοικία στο Λάλα. Η διάρρηξη σημειώθηκε μεταξύ 24 έως 27 Νοεμβρίου, με τους δράστες να παραβιάζουν την εξωτερική σιδερένια πόρτα της περίφραξης και στην συνέχεια το προστατευτικό κάγκελο στο παράθυρο του μπάνιου, απ’ όπου μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Άνοιξαν» καφέ – μπαρ στην Κουρούτα

Στην παραλία, βρήκε την ταμειακή μηχανή του καταστήματός του ο ιδιοκτήτης καφέ – μπαρ στην Κουρούτα. Άγνωστοι δράστες – στο χρονικό διάστημα από τις 9:00 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις 9:00 χθες το πρωί, που το κατάστημα ήταν κλειστό – παραβίασαν την κεντρική είσοδο, αφαίρεσαν ένα φορητό Η/Υ και δυο φιάλες ουίσκι, συνολικής αξίας 650 ευρώ περίπου, ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους και την ταμειακή μηχανή, από την οποία αφαίρεσαν το ποσό των 150 ευρώ και την πέταξαν στην παραλία.

Βρήκαν το αυτοκίνητο…στη Θεσπρωτία

Στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, βρέθηκε το αυτοκίνητο 54χρονου από την περιοχή της Μαγούλας, το οποίο είχε κλαπεί το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Ο ιδιοκτήτης, την περασμένη Δευτέρα είχε δηλώσει τη διάρρηξη του εξοχικού του σπιτιού, από το οποίο όμως οι δράστες – αν και ερεύνησαν διεξοδικά – δεν αφαίρεσαν τίποτα. Έσπασαν όμως την πόρτα της αποθήκης/γκαράζ και αφαίρεσαν το αυτοκίνητο μάρκας LADA Niva. Τελικά, το όχημα βρέθηκε χθες στη Θεσπρωτία και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astinomika_nea_0_0_0_129_0.jpg

«Ποντικοί» σε μονοκατοικία στο Λάλα

Έναν φορητό Η/Υ, μια τηλεόραση, είδη ρουχισμού και οικιακής χρήσης, αγροτικά εργαλεία κ.α, η συνολική αξία των οποίων φτάνει τις 6.500 ευρώ, αφαίρεσαν άγνωστοι  δράστες από μονοκατοικία στο Λάλα. Η διάρρηξη σημειώθηκε μεταξύ 24 έως 27 Νοεμβρίου, με τους δράστες να παραβιάζουν την εξωτερική σιδερένια πόρτα της περίφραξης και στην συνέχεια το προστατευτικό κάγκελο στο παράθυρο του μπάνιου, απ’ όπου μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Άνοιξαν» καφέ – μπαρ στην Κουρούτα

Στην παραλία, βρήκε την ταμειακή μηχανή του καταστήματός του ο ιδιοκτήτης καφέ – μπαρ στην Κουρούτα. Άγνωστοι δράστες – στο χρονικό διάστημα από τις 9:00 το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τις 9:00 χθες το πρωί, που το κατάστημα ήταν κλειστό – παραβίασαν την κεντρική είσοδο, αφαίρεσαν ένα φορητό Η/Υ και δυο φιάλες ουίσκι, συνολικής αξίας 650 ευρώ περίπου, ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους και την ταμειακή μηχανή, από την οποία αφαίρεσαν το ποσό των 150 ευρώ και την πέταξαν στην παραλία.

Βρήκαν το αυτοκίνητο…στη Θεσπρωτία

Στο Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, βρέθηκε το αυτοκίνητο 54χρονου από την περιοχή της Μαγούλας, το οποίο είχε κλαπεί το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Ο ιδιοκτήτης, την περασμένη Δευτέρα είχε δηλώσει τη διάρρηξη του εξοχικού του σπιτιού, από το οποίο όμως οι δράστες – αν και ερεύνησαν διεξοδικά – δεν αφαίρεσαν τίποτα. Έσπασαν όμως την πόρτα της αποθήκης/γκαράζ και αφαίρεσαν το αυτοκίνητο μάρκας LADA Niva. Τελικά, το όχημα βρέθηκε χθες στη Θεσπρωτία και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ν.Σ

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astynomia.jpg

-Εξοχική κατοικία στην περιοχή του Επιταλίου άδειασαν στην κυριολεξία άγνωστοι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως η οικία αποτελούσε εξοχικό, μπήκαν μέσα και πήραν από το πληντύριο μέχρι τα μαγειρικά σκεύη και λευκά είδη που βρήκαν στο χώρο. Η συνολική αξία των κλαπέντων αντικειμένων φτάνει τις 8 χιλ. ευρώ.

-Για ακούσια απαγωγή της ανήλικης κόρης του, με σκοπό τον γάμο, υπέβαλλε μήνυση σε βάρος ενός ομοεθνή του Ρουμάνος από την περιοχή της Ζαχάρως. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 26χρονος πήρε χωρίς την θέλησή της την 15χρονη κοπέλα με αποτέλεσμα ο 42χρονος πατέρας της να υποβάλλει μήνυση σε βάρος του.

-Το ποσό των 500 ευρώ αφαίρεσαν από οικία στην περιοχή του Γρύλλου Κρεστένων άγνωστοι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο της οικίας από ανασφάλιστη πόρτα, βρήκαν το ποσό και έφυγαν σαν κύριοι. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

polcie.jpg

«Έφυγε» έξω από το σπίτι του…

Την τελευταία του πνοή, στο κατώφλι του σπιτιού του, άφησε ένας 78χρονος από τη Φιγαλεία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τον άτυχο άνδρα εντόπισαν περίοικοι και ενημέρωσαν τους συγγενείς του. Ο εγγονός του, τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αλλά, ήταν ήδη αργά και οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό τους.

Μοτοσικλέτα έκανε «φτερά»

Φτερά» έκανε η μοτοσικλέτα 46χρονου από τον Πύργο. Άγνωστοι δράστες, αφαίρεσαν το μοτοσικλέτα τη νύχτα του Σαββάτου, που ήταν σταθμευμένη στην οδό Δερβενακίων.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police.jpg

-Διάφορα εργαλεία κηπουρικής και ένα μοτοποδήλατο που υπήρχε σε αγρόκτημα στην περιοχή του Τραγανού, αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνμωστοι μπήκαν στο χώρο του αγροκτήματος παραβιάζοντας την εξώπορτα και από τον χώρο κατάφεραν – χωρίς να γίνουν αντιληπτοί – να πάρουν τα εργαλεία και το μοτοποδήλατο το οποίο ο ιδιοκτήτης είχε σε ακινησία.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police.jpg

-Καφετέρια στην περιοχή του Βαρθολομιού έβαλαν στόχο άγνωστοι δράστες. Οι επίδοξοι διαρρήκτες εισήλθαν στο χώρο της καφετέριας, σύμφωνα με πληροφορίες, παραβιάζοντας την πόρτα και από το εσωτερικό της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ από την ταμειακή μηχανή καθώς επίσης έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 500 ευρώ και μια κονσόλα ήχου αξίας 700 ευρώ.

-Διάφορα χρυσαφικά άγνωστης χρηματικής αξίας, ήταν η λεία των δραστών, που «χτύπησαν» σε οικία στη Γαστούνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και κατάφεραν να αποσπάσουν τα χρυσαφικά που ο ιδιοκτήτης φύλασσε σε συρτάρι κομοδίνου.

-Την αποθήκη μιας οικίας στην Αμαλιάδα διέρρηξαν άγνωστοι δράστες. Οι άγνωστοι, αφού παραβίασαν την κεντρική πόρτα της αποθήκης αφαίρεσαν μέσα από αυτή, τρία ηχεία, έναν ενισχυτή ηλεκτρικής κιθάρας με δύο γούφερ, έναν ακόμα ενισχυτή και ένα CD player συνολικής αξίας 700 ευρώ. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

police.jpg

-Την κλοπή που έκαναν σε σπίτι στην περιοχή των Βυτινεΐκων, ομολόγησαν δύο γυναίκες τσιγγάνες στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του Πύργου. Οι γυναίκες, είπαν, σύμφωνα με πηγές, στους αστυνομικούς, πως την περασμένη Τρίτη τα ξημερώματα μπήκαν σε οικία στα Βυτινέικα και από εκεί αφαίρεσαν μια τηλεόραση, μια κεραία και έναν αποκωδικοποιητή. Όμως στην πορεία φαίνεται να τσακώθηκαν για το πώς θα μοιράσουν τα πράγματα που είχαν στα χέρια τους και έτσι αποφάσισαν να πάνε στην αστυνομία για να καταγγείλουν την κλοπή που διέπραξαν. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν τελικά από τους αστυνομικούς.

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astinomia2.jpg

-Στη σύλληψη ενός 31χρονου προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας καθώς όπως διαπιστώθηκε σε έρευνα που πραγματοποίησαν είχε στην κατοχή του ποσότητα ηρωίνης, μικτού βάρους 0,9 γραμμαρίων.

-Στη σύλληψη ενός 36χρονου προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, καθώς σε ηλεκτρονικό έλεγχο που πραγματοποίησαν διαπιστώθηκε πως δεν είχε προχωρήσει στην ανανέωση της άδειας του κυνηγετικού όπλου που έχει στην κατοχή του, η οποία είχε λήξει τον Οκτώβριο. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πύργου. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

astnea.jpg

-Την εξοχική κατοικία ενός 61χρονου από την περιοχή του Στρουσίου του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης διέρρηξαν άγνωστοι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα, εισήλθαν στο χώρο της οικίας και από εκεί αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ καθώς και κάποια χρυσαφικά αξίας 400 ευρώ.

-Δεν φτάνει που έκλεψαν το πορτοφόλι και την κάρτα ανάληψης μιας 34χρονης γυναίκας, οι άγνωστοι δράστες πήγαν και έβγαλαν χρήματα από το λογαριασμό της. Το περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες, μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου βρισκόταν η 34χρονη, ιατρός. Οι άγνωστοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού πήραν το πορτοφόλι και την κάρτα ανάληψης από την τσάντα της, στη συνέχεια πήγαν και στο ΑΤΜ κάνοντας ανάληψη το ποσό των 250 ευρώ.

-Την οικία ενός 70χρονου έβαλαν στόχο άγνωστοι δράστες. Οι άγνωστοι μπήκαν στο χώρο του σπιτιού παραβιάζοντας παράθυρο και από εκεί βρήκαν και πήραν το ποσό των 2 χιλ. δολλαρίων Αμερικής, 1500 δολλάρια Καναδά, 700 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά συνολικής αξίας 5 χιλ. δολλαρίων Αμερικής.

-Το καφενείο ενός 61χρονου διέρρηξαν άγνωστοι δράστες στην περιοχή του Καρδιακαυτίου του δήμου Πηνειού. Οι άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου και αφού μπήκαν μέσα πήραν ένα στερεοφωνικό αξίας 200 ευρώ, είδη καπνού αξίας 240 ευρώ αλλά και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ που βρήκαν μέσα στην ταμειακή μηχανή.

-Έναν 56χρονο άνδρα στην περιοχή του Κατακόλου, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, οι οποίοι αξιοποίησαν κατάλληλα πληροφορίες που είχαν ότι ο 56χρονος κατέχει στην οικία του ναρκωτικές ουσίες. Έτσι οι αστυνομικοί στην έρευνα που έκαναν βρήκαν και κατέσχεσαν μία νάυλον και μία χάρτινη, αυτοσχέδιες συσκευασίες με αποξηραμένη ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 10 γραμμαρίων καθώς και τέσσερις ακόμα αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν σπόρους κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 2,2 γραμμαρίων.

-Μια εξοχική κατοικία στο Παλαιοχώρι Γαστούνης διέρρηξαν άγνωστοι δράστες, απ’ όπου πήραν όλα τα έπιπλα του σπιτιού. Δηλαδή, οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία του ιδιοκτήτη πήραν όλο το σετ της τραπεζαρίας που υπήρχε στο χώρο (τραπέζι και καρέκλες) δύο ημίδιπλα κρεβάτια, μια τηλεόραση και μια σόμπα υγραερίου. Την κλοπή αντιλήφθηκε ο ανιψιός του ιδιοκτήτη την οποία κατήγγειλε στις Αρχές. 

Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Ηλείας

ast.jpg

-Έναν 33χρονο στην περιοχή του Πύργου, συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς ύστερα από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε να έχει στην κατοχή του ποσότητα ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης βάρους 4 γραμμαρίων.

-Δύο μπαταρίες γεωργικών ελκυστήρων και το πετρέλαιο των ρεζερβουάρ από τους ίδιους γεωργικούς ελκυστήρες αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες από πρώην εργοστάσιο κατεψυγμένων λαχανικών στο Τραγανό. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αγγίζει τις 5 χιλ. ευρώ.

-Μήνυση σε βάρος ενός 32χρονου υπέβαλλε ένας 63χρονος από την περιοχή της Μανωλάδας καθώς σύμφωνα με την καταγγελία ο 32χρονος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον σκύλο του με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει.

-Σε άλλη περίπτωση στη Χαβαρόβρυση μια 47χρονη γυναίκα, από την ευρύτερη περιοχή κατήγγειλε στις Αστυνομικές Αρχές πως εντόπισε στο σημείο δύο αδέσποτα σκυλιά τα οποία είχαν δηλητηριασθεί από άγνωστους δράστες.

-Την κλοπή εννέα αιγοπροβάτων που είχε στη στάνη του στην περιοχή της Ανδραβίδας, κατήγγειλε ένας 49χρονος άνδρας. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι άγνωστοι μπήκαν στο χωράφι του 49χρονου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και από εκεί αφαίρεσαν τα εννέα αιγοπρόβατα η συνολική αξία των οποίων φτάνει τα 1.800 ευρώ.