Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε σήμερα (29.12.2015) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Κρανίδι Αργολίδας, όταν τρείς (3) άγνωστοι δράστες, διέρρηξαν οικία ημεδαπών και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν χρήματα, ηλεκτρονική συσκευή και χρυσαφικά ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου.

Συνελήφθη, σήμερα (29.12.2015) το πρωί, σε τοπική κοινότητα Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ένας (1) 37χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βλαχιώτη.

Συνελήφθη, σήμερα (29.12.2015) το πρωί, στο 2ο χιλιόμετρο Εθνικής οδού Σπάρτης- Γυθείου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, ένας (1) 37χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για υπεξαίρεση. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθη, σήμερα (29.12.2015) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, ένας (1) 21χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για κλοπή. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astinomia-296x200.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Επιδαύρου Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Λυγουριού, ένας ανήλικος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος είχε διαφύγει στις 13.11.2015 από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν μετά από Απόφαση του Μονομελούς Ειδικού Δικαστηρίου Ανηλίκων.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Κω, μία υπόθεση απάτης σε βάρος 41χρονου αλλοδαπού, υπηκόου  Αλβανίας, η οποία είχε γίνει στις 15.12.2015, στην Κόρινθο. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν την Τετάρτη το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο ημεδαποί, μία 21χρονη και ένας 26χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία υπόθεση απάτης σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, η οποία είχε γίνει στις 11.12.2015, στον Ισθμό Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 35χρονης ημεδαπής, για απάτη.

Συνελήφθησαν την Τετάρτη το μεσημέρι, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 21, 25 και 38 ετών αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα, στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταλλικά αντικείμενα και δεκαπέντε (15) μέτρα καλωδίου, τα οποία όπως προέκυψε είχαν αφαιρεθεί από το σιδηροδρομικό δίκτυο του Ο.Σ.Ε. και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε.. Επίσης κατασχέθηκαν, το ανωτέρω όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και ένας κόφτης καλωδίων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου.

Συνελήφθη, χθες (15.12.2015) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 24χρονoς ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Ναυπλίου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του  Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από τέλη του μηνός Αυγούστου 2015 έως 25.10.2015 στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, κατηγορείται μία 50χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία, για κλοπή. Επιπλέον, μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους.

Συνελήφθησαν, χθες (31.10.2015) το πρωί, στην Κόρινθο, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 39 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν και διέθεταν προς πώληση διάφορα αγροτικά προϊόντα (λεμόνια, ελιές, σταφύλια), στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Συνελήφθη, χθες (31.10.2015) το πρωί, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 39χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.   

Συνελήφθη, χθες (31.10.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, ένας (1) 46χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.    

Συνελήφθη, χθες (31.10.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, ένας (1) 38χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από κατάστημα-υπεραγορά, διάφορα προϊόντα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπάλληλο του καταστήματος. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.    

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν  το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 51 και 53 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. 

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, στο Λουτράκι Κορινθίας, βρέθηκαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -15,2- γραμμαρίων και μία ζυγαριά ακριβείας, τα οποία κατασχέθηκαν.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα τoυ  Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει στις 24.9.2015 στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 28χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας 18χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, δύο ημεδαποί, ένας 39χρονος και ένας ανήλικος, αντίστοιχα, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, μαζί με ακόμη ένα άτομο το οποίο αναζητείται, αφαίρεσαν από αγρόκτημα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, εξάρτημα αυτοκινήτου και -130- λίτρα πετρέλαιο. Κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι, στο Ξυλόκαστρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας 69χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν, δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και παράβαση της νομοθεσίας για τις επεκτάσεις σχεδίων πόλεων, αντίστοιχα, καθώς και δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης, για απάτη.
 
 
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στο Μυστρά, προκλήθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε πλατεία, η οποία είχε ως συνέπεια την πρόκληση υλικών ζημιών σε άγαλμα που βρίσκεται σε αυτή. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
 
 
Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους -9,1- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Τρίπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 23, 28 και 35 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν πινακίδες κυκλοφορίας από δύο οχήματα και τις τοποθέτησαν σε όχημα στο οποίο επέβαιναν. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω όχημα,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.    


Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, δύο ημεδαποί ηλικίας 26 και 38 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από επιχείρηση, καλώδιο μήκους -15- μέτρων, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο της επιχείρησης.  


Συνελήφθη το Σάββατο το απόγευμα, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, ένας 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε από κατάστημα-υπεραγορά δύο φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, οι οποίες βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπάλληλο του καταστήματος. Επιπλέον, ο 33χρονος κατείχε μαχαίρι, με μήκος λάμας -9,5- εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη, χθες (15.10.2015) το απόγευμα, στο Άργος, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, ένας 27χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, για κλοπή.


Συνελήφθησαν, χθες (15.10.2015) το απόγευμα, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, δύο ημεδαπές, ηλικίας 30 και 46 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν από κατάστημα εμπορίας ενδυμάτων ημεδαπού, είδη ένδυσης, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.


Συνελήφθησαν, χθες (15.10.2015) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 19 και 22 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν από οικία ημεδαπού χρήματα, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.


Συνελήφθη, χθες (15.10.2015) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας 52χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης και δύο τσιγαριλίκια κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_4_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη, χθες (14.10.2015) το μεσημέρι, στο Στάδιο Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σταδίου, ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν, μία απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άργους, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.


Συνελήφθη, χθες (14.10.2015) το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, ένας 27χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης, καθώς και τρία ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν.


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα τoυ  Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία περίπτωση κλοπής σε όχημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 4.10.2015 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 25χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη την Τρίτη το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, ένας 37χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

Συνελήφθησαν την Τρίτη το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 43 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαΐας, 33χρονος υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Ειδικότερα, το ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί από τις Ρουμανικές Αρχές και αφορούσε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών. Συνελήφθη, την Τρίτη το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 41χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 41χρονου, κατά την οποία βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία που περιείχε (189,1) γραμμάρια κάνναβης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 42χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασιάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ένας 44χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα τoυ Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, μία περίπτωση κλοπής σε επιχείρηση ημεδαπών, που είχε γίνει την 15/16.8.2015 στη Σκάλα Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 31χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας δύο κλοπές σε οικίες, που έλαβαν χώρα το προηγούμενο έτος στην Πάτρα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες κλοπές. Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των ευρημάτων που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τη διάπραξη από τον 19χρονο δύο κλοπών που έλαβαν χώρα το προηγούμενο έτος στην ΠάτραΕιδικότερα, ο 19χρονος παραβιάζοντας παράθυρα είχε εισέλθει στις οικίες κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει κοσμήματα συνολικής αξίας (7.000) και το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη, χθες (1.10.2015) το πρωί, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 35χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για κλοπή.


Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για κλοπή.

Εντοπίστηκαν την Τετάρτη το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, τρία φυτά κάνναβης, ύψους από -2- μέτρα έως -2,5- μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών.

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, ένας 32χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα αποπειράθηκε να διαρρήξει περίπτερο ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ο 32χρονος, λίγο νωρίτερα από τη σύλληψη του αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο ημεδαπού, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει και κατάστημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.


Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, ένας 38χρονος ημεδαπός, γιατί αποπειράθηκε να αφαιρέσει δύο μηχανήματα έργων, ιδιοκτησίας ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη την Τρίτη το πρωί, στο Λουτράκι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 56χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενος σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή. 

Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου, ένας 29χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, ένας (1) 35χρονος ημεδαπός, γιατί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, μαζί με ακόμη δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, αφαίρεσαν από αγρόκτημα ημεδαπού, αντικείμενα γεωργικής χρήσης, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 52χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

Σε συνέχεια του χθεσινού (27.9.2015) και ώρα 11.00, που αφορούσε τη σύλληψη ενός 39χρονου ημεδαπού, για κλοπή από αποθήκη οικίας αλλοδαπής, στην Κόρινθο, συμπληρωματικά, συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Κόρινθo, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, ένας 41χρονος ημεδαπός, συνεργός του 39χρονου, ο οποίος αναζητούνταν.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα τoυ Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία, που είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 24.9.2015 το πρωί έως την 25.9.2015 το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 19χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη, χθες (26.9.2015) το βράδυ, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 29χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε -29- δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία υπόθεση κλοπής σε βάρος 59χρονης ημεδαπής, η οποία είχε γίνει την 24.9.2015, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 42χρονης ημεδαπής, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει ακόμη μία άγνωστη συνεργό της.

Χθες (26.9.2015) το πρωί, στην Επαρχιακή Οδό Μέγα Βάλτου – Σουλίου, 66χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επέβαινε στη καρότσα φορτηγού οχήματος, που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός, έπεσε από αυτή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου.

Συνελήφθη, χθες (26.9.2015) το απόγευμα, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 39χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε το πρωί της ίδιας ημέρας, στην Κόρινθο Κορινθίας, μαζί με ένα ακόμη άτομο το οποίο αναζητείται, αφαίρεσαν από αποθήκη οικίας αλλοδαπής, είδη ένδυσης, διατροφής και καθαρισμού, καθώς και ηλεκτρικά εργαλεία, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους.

Συνελήφθη, χθες (26.9.2015) το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 23χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο, ένα τυφέκιο παλαιού τύπου, -92- φυσίγγια και δύο βολίδες.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη, χθες (24.9.2015) το βράδυ, στην Ερμιόνη Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, μία (1) 27χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους -5- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη, χθες (24.9.2015) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας (1) 46χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία και σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, πέντε (5) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,60 έως 1,20 μέτρα, ποσότητα κάνναβης, βάρους -31,6- γραμμαρίων και ένας (1) τρίφτης κάνναβης.

Συνελήφθη, χθες (24.9.2015) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας (1) 48χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1,30 μέτρων, ποσότητα κάνναβης, βάρους -15- γραμμαρίων και ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -550- γραμμαρίων

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν, χθες (23.9.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, δύο (2) αλλοδαπές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23 και 24 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, αφαίρεσαν από 54χρονη ημεδαπή πορτοφόλι, που περιείχε χρήματα και έγγραφα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία υπόθεση απάτης σε βάρος 59χρονου ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 22.9.2015, στην Κόρινθο. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 35χρονης ημεδαπής, για απάτη, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) άγνωστο συνεργό της.

Συνελήφθη, χθες (22.9.2015) το απόγευμα, στο Άργος, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Αργολίδας, ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

Συνελήφθη, το βράδυ της Τρίτης στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, ένας (1) 42χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη, χθες (22.9.2015) το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί η κλοπή της, την 22.08.2015, από την ιδιοκτήτριά της, στερούμενος αδείας ικανότητας οδηγήσεως.

Συνελήφθησαν, την Τετάρτη το πρωί, στη Νεμέα Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας, τρεις ημεδαπές, ηλικίας 18, 41 και 47 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν από κατάστημα-υπεραγορά διάφορα προϊόντα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπάλληλο του καταστήματος.

Συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, ένας 38χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητες  κάνναβης και ηρωίνης, ένα πιστόλι κρότου καθώς και ένα φυσίγγιο, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την Πέμπτη το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Επιδαύρου Αργολίδας, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε ηλικιωμένος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ηλικιωμένου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ναυπλίου.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, η οποία είχε γίνει την Τετάρτη στο Γύθειο Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 34χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στα Φιλιατρά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, γιατί κατείχε μαχαίρι, το οποίο κατασχέθηκε. Επιπλέον, όπως προέκυψε, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, προς έκτιση υπολοίπου ποινής, που του είχε επιβληθεί με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, για ληστεία και διακεκριμένη κλοπή. 

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, μία περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία ημεδαπής, η οποία είχε γίνει την 5.6.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος ενός 45χρονου ημεδαπού, για απόπειρα κλοπής.

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας 70χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, σε εξωτερικό χώρο της οικίας του, αλλά και σε αγροτική έκταση κοντά σε αυτή, καλλιεργούσε συνολικά τέσσερα (4) φυτά κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, ο 70χρονος κατείχε -96- γραμμάρια κάνναβης, τα οποία 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη, χθες (14.9.2015) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας (1) ανήλικος ημεδαπός, γιατί προχθές (13.9.2015) το μεσημέρι, αφαίρεσε μοτοσικλέτα ημεδαπής, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της.

Συνελήφθη, χθες (14.9.2015) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας (1) 59χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί αφαίρεσε από αγρόκτημα ημεδαπού, αγροτικά προϊόντα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Συνελήφθησαν, χθες (14.9.2015) το μεσημέρι, στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος  Μεσσήνης, δύο (2) ημεδαπές ηλικίας 22 και 30 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, αφαίρεσαν από ηλικιωμένο ημεδαπό, χρήματα.

Συνελήφθησαν, χθες (14-9-2015) το πρωί στην Πάτρα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 37 και 23 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Ειδικότερα, οι δράστιδες χθες το πρωί, στη Πάτρα, ενεργώντας από κοινού με ακόμη δύο γυναίκες συνεργούς τους, που αναζητούνται, εισήλθαν από ανασφάλιστη θύρα σε οικία ημεδαπής και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν διάφορα αντικείμενα, ωστόσο έγιναν αντιληπτές από την παθούσα και τράπηκαν σε φυγή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης οι οποίοι συνέλαβαν τις δύο δράστιδες. Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστιδες ενεργώντας από κοινού, από τις (6-6-2015) μέχρι και τις (22-8-2015) πραγματοποίησαν ακόμη τέσσερις κλοπές με τον ίδιο τρόπο δράσης σε οικίες στην Πάτρα. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που είχαν αποκομίσει την παράνομη δράση τους ξεπερνά το ποσό των (4.000) ευρώ. Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, δύο περιπτώσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, οι οποίες είχαν γίνει προχθές (11.9.2015) το πρωί, σε δύο καταστήματα ημεδαπών, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην Κυπαρισσία, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας και ένας (1) 38χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχαν ποσότητα κάνναβης, βάρους -11,4- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί ηλικίας 36 και 37 ετών αντίστοιχα, γιατί ο 36χρονος κατείχε ποσότητα τριμμένων ναρκωτικών δισκίων, βάρους -6,9- γραμμαρίων, ενώ ο 37χρονος κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, καθώς και μικροποσότητα τριμμένων ναρκωτικών δισκίων, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας (1) 31χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε προχθές (11.9.2015) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, μπήκε σε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, γιατί έγινε αντιληπτός. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας.  

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν την Παρασκευή το απόγευμα, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 50 και 45 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μοτοποδήλατο, το οποίο είχε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Άργους, ένας 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

Συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Τρίπολης-Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ένας (1) 29χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα, στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Καλαμάτας, ένας 26χρονος ημεδαπός, γιατί προχθές (10.9.2015) το βράδυ, στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, μαζί με ακόμη τρία άτομα, διέρρηξαν συγκρότημα κατοικιών, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι.

Συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας 30χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ένας 49χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία.

Συνελήφθη τη Δευτέρα το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 46χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του και σε εξωτερικό χώρο αυτής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 1,6 μέτρων και μικροποσότητα κάνναβης.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 46χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, η οποία είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 22.8.2015 έως την 31.8.2015, στο Γύθειο Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 22 και 35 ετών και ανήλικου, αντίστοιχα, για απάτη.

Συνελήφθη την Πέμπτη το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου και του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, ένας 63χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους αυτής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -4- δενδρύλλια κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία περίπτωση κλοπής σε Μετόχι Ιεράς Μονής, η οποία είχε γίνει την 10.6.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι, στο Βέλο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας ανήλικος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, διέρρηξε οικία ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός.

Συνελήφθη, την Πέμπτη το μεσημέρι, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία 45χρονη ημεδαπή, γιατί όπως προέκυψε, χθες (2.9.2015) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, σε κατάστημα – υπεραγορά, αφαίρεσε από ηλικιωμένο ημεδαπό πορτοφόλι, που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

Συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας, ένας 58χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, βρέθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους -2,20- μέτρων, το οποίο κατασχέθηκε.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης και δισκίο που εμπίπτει στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Κορίνθου-Επιδαύρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) Αργολίδας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 43 και 48 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν 70 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Συνελήφθη την Κυριακή το απόγευμα, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας 38χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, χθες το πρωί, στον Άσσο Κορινθίας, αφαίρεσε τσάντα ημεδαπής, που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα

Τη Δευτέρα το απόγευμα, στο 38,5 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης-Σπάρτης, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 68χρονος ημεδαπός, παρέσυρε 69χρονο ημεδαπό, ο οποίος κινούνταν πεζός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σπάρτης.

Συνελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ, στην επαρχιακή οδό Γυθείου-Αρεόπολης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Λακωνίας, ένας 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί κατείχε δύο τσεκούρια, ένα ρόπαλο και -25- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος ιερέα και μοναχής, οι οποίες είχαν γίνει στις 28.2.2015 και στις 14.3.2015 αντίστοιχα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου ημεδαπού για απάτη.

Tις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 23χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας της, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astinomika_nea_0_0_0_121_6_0_0_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν, χθες (30.8.2015) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 32 και 35 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -22,2- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και μία (1) δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Συνελήφθη, χθες (30.8.2015) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Λακωνίας, ένας (1) 21χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν οκτώ (8) αποφάσεις του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Σπάρτης, για κλοπή.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

polic_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αρκαδία

Συνελήφθη, το πρωί του Σαββάτου, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Αρκαδίας, ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, γιατί διέθετε προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενος αδείας της αρμόδιας Αρχής. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης.

Κορινθία

-Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα τoυ Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία (1) περίπτωση διαρρήξεως-κλοπής σε οικία, η οποία είχε γίνει την 12.6.2015, στον Άσσο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 25χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.

-Συνελήφθη, το απόγευμα του Σαββάτου, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 42χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, προχθές (21.8.2015) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, αφαίρεσε κόσμημα από ημεδαπή.

-Συνελήφθη, το πρωί του Σαββάτου, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 50χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητες ηρωίνης, οι οποίες κατασχέθηκαν. 

Λακωνία

Συνελήφθησαν,  το πρωί του Σαββάτου, στην επαρχιακή οδό Νεάπολης-Κεραμωτής Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Λακωνίας, δύο (2) 30χρονοι ημεδαποί, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης. 

Μεσσηνία

Συνελήφθησαν, το πρωί του Σαββάτου, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Μεσσηνίας, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 38 και 34 ετών αντίστοιχα, γιατί ο 38χρονος κατείχε ναρκωτικό δισκίο, ενώ ο 34χρονος κατείχε μικροποσότητα της ναρκωτικής ουσίας βουπρενορφίνης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

polic_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αργολίδα

Συνελήφθη, το απόγευμα της Δευτέρας, στη Νέα Κίο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας (1) 21χρονος ημεδαπός, γιατί την προηγούμενη ημέρα, στο Άργος Αργολίδας, μαζί με ακόμη δύο άτομα, μπήκαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα.

Κορινθία

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Τρίτης, στα Καμίνια Πειραιώς Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 49χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης βάρους -16,5- γραμμαρίων και μια (1) ζυγαριά ακριβείας.

Λακωνία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε όχημα, η οποία έγινε την Κυριακή στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

polic_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αρκαδία

Συνελήφθη, το βράδυ της Δευτέρας, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σταδίου, μία (1) 37χρονη ημεδαπή, γιατί χθες το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, μαζί με ακόμη ένα (1) άτομο που αναζητείται, αφαίρεσαν από ημεδαπό χρήματα.

Κορινθία

-Συνελήφθη, το πρωί της Δευτέρας, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. 

-Συνελήφθη, το μεσημέρι της Δευτέρας, στον Άσσο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία (1) ανήλικη ημεδαπή, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμη δύο (2) άτομα που αναζητούνται, αφαίρεσαν από κατάστημα-υπεραγορά, διάφορα προϊόντα. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη και μία 40χρονη ημεδαπή, για παραμέληση της εποπτείας της ανήλικης.

-Συνελήφθη, το απόγευμα της Δευτέρας, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε, προχθές (16.8.2015) το απόγευμα, στην Κόρινθο Κορινθίας, μετά από επεισόδιο, προκάλεσε σωματικές βλάβες σε 36χρονο ημεδαπό. Ο 36χρονος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

-Συνελήφθη, το βράδυ της Δευτέρας, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 52χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -5,5- γραμμαρίων, καθώς και -60- δισκία που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν. 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astinomika_nea_0_0_0_121_6_0_0_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη την Παρασκευή το πρωί, στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ένας 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται ότι στις 13 Αυγούστου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, μαζί με ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται, αφαίρεσαν από αγρόκτημα ημεδαπής, αγροτικά προϊόντα.

Συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 44χρονος ημεδαπός, γιατί  κατείχε 7 πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν.


Συνελήφθη την Παρασκευή το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Αχαΐας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τα στοιχεία που προέκυψαν κατά το προανακριτικό έργο, πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία εντοπίστηκαν εξωτερικά του τοίχου της αγροικίας του 49χρονου, εννέα (9) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, το ύψος των οποίων έφτανε τα τρία μέτρα. Για την καλλιέργειά τους ο δράστης χρησιμοποιούσε λάστιχο ποτίσματος συνδεδεμένο σε παροχή ύδρευσης εσωτερικά της αγροικίας του. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

polic.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθ την Τρίτη το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Κορινθίας, ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα ηρωίνης, βάρους -6,5- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη, την Τρίτη το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Λακωνίας, ένας 24χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης. 



Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, μία υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής η οποία είχε γίνει στις 6.8.2015 το απόγευμα, στο Άργος Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 28χρονης ημεδαπής, για απάτη.


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

polic.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στην Τρίπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Αρκαδίας, ένας 21χρονος ημεδαπός, γιατί διέθετε προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενος αδείας της αρμόδιας Αρχής. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τρίπολης.

Συνελήφθη την Τρίτη το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Παπαδιανίκων-Δαιμονιάς Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Λακωνίας, ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Λακωνίας, ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους -6,7- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθη την Τρίτη το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 34χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, καθώς και σε εξωτερικό χώρο αυτής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, -3- δενδρύλλια κάνναβης, -3-τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης (κορυφάδες) και -2- κυνηγετικά όπλα.

Συνελήφθη  το μεσημέρι της Τρίτης σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γκούρας, ένας 38χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του και σε παρακείμενο εξωτερικό χώρο αυτής, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_16.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, μία περίπτωση κλοπής σε οικία, η οποία είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από την 30.5.2013 έως την 2.6.2013 στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, για κλοπή.

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος είχε διαφύγει την 4.8.2015 από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν μετά από διάταξη του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας (1) 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας (1) 33χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα τσιγαριλίκι κάνναβης, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 45χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Θηβών, για ληστεία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε την Πέμπτη το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, όταν τρεις άγνωστοι δράστες, αφού αρχικά μπήκαν σε οικία ζεύγους ηλικιωμένων ημεδαπών, με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν χρυσαφικά, χρήματα και τρόφιμα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, ένας 25χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Την Παρασκευή το μεσημέρι, στο 30ο χλμ της Εθνικής Οδού Τσακώνας- Καλού Νερού, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα που οδηγούσε 55χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 87χρονης ημεδαπής, η οποία επέβαινε στο ανωτέρω όχημα, καθώς και τον τραυματισμό της 55χρονης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, ένας 34χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, ένας 34χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου

Συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, ένας 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, ένας 23χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_1_8_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο ημεδαποί, ένας 21χρονος και μία 19χρονη, καθώς και τρεις αλλοδαποί, δύο 21χρονοι υπήκοοι Αλβανίας και ένας 22χρονος υπήκοος Πολωνίας, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν από ιστό ελληνική σημαία και την έκαψαν.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, στο 135,4 χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών, Ι.Χ. φορτηγό όχημα που οδηγούσε 48χρονος ημεδαπός, παρέσυρε άνδρα, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ο οποίος κινούνταν πεζός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας.

Συνελήφθησαν την Τρίτη το πρωί, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Λακωνίας, δύο 21χρονοι ημεδαποί, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, βάρους -10,3- γραμμαρίων, τριβείο κάνναβης και μικροποσότητα κοκαΐνης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

  

Συνελήφθη τη Δευτέρα το πρωί, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, ένας 20χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα το βράδυ, στην Εθνική Οδό Σπάρτης – Γυθείου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Λακωνίας,  δύο ημεδαποί, ηλικίας 18 και 24 ετών αντίστοιχα, γιατί  κατείχαν -49- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθη την Τρίτη το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 36χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -65- γραμμαρίων, έξι (6) αυτοσχέδια τσιγάρα, εκατό (100) κενά τσιγάρα και μία συσκευή για την πλήρωση αυτών. Επιπλέον στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη ένας 39χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε είχε προμηθευτεί από τον 36χρονο, ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -52- γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε. Επιπρόσθετα, ο 36χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν την Παρασκευή το μεσημέρι, στους Μολάους Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ένας (1) 31χρονος ημεδαπός και ένας (1) 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Η.Π.Α., γιατί κατείχαν ποσότητα κάνναβης, βάρους -5,3- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στην Επαρχιακή Οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, ένας 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 30 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν από κοινού μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
 

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στην Επαρχιακή Οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, σε τρείς ξεχωριστές περιπτώσεις, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 23, 24 και 33 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Συνελήφθη την Παρασκευή το απόγευμα, στους Γαργαλιάνους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, ένας 60χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, για απάτη.

Συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ, στην Εθνική Οδό Σπάρτης – Γυθείου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 38 ετών αντίστοιχα, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, 11 δισκία και τμήμα δισκίου, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά,  τσιγαριλίκι κάνναβης, ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 304 γραμμαρίων, καθώς και δύο τμήματα δισκίων, η χημική σύσταση των οποίων εξετάζεται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_11.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη τη Δευτέρα το πρωί, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 41χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Ναυπλίου, για εμπρησμό.

Συνελήφθη τη Δευτέρα το πρωί, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για ναρκωτικά, σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Συνελήφθησαν την Κυριακή το πρωί, στο Παράλιο Άστρος, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραλίου Άστρους, δύο ημεδαπές ηλικίας 34 και 29 ετών αντίστοιχα, γιατί εξωθούσαν σε επαιτεία τα ανήλικα τέκνα τους.

Συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ, στο Λουτράκι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, μία 29χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση διάφορα αντικείμενα, στερούμενη σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Κορινθίας, ένας 21χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη την Κυριακή το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Λακωνίας, ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα και 4 φυσίγγια. Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, η άδεια κατοχής του οποίου είχε λήξει και ανήκει σε 35χρονο ημεδαπό, οποίος επίσης συνελήφθη. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.



Συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου ένας 30χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στον 30χρονο, κατά τον οποίο βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν (12) γραμμάρια ηρωίνης  σε στερεή μορφή (βραχάκι), μια τηλεκάρτα με υπολείμματα ηρωίνης και ένα τρίφτη με ποσότητα κάνναβης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_11.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στην επαρχιακή οδό Περαχώρας – Λίμνης Βουλιαγμένης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 21χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στο Λουτράκι, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Μπανγκλαντές, ηλικίας 24 και 33 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν και διέθεταν προς πώληση, διάφορα προϊόντα, στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 29 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν από κοινού μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης ναρκωτικών Καλαμάτας.

Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, ένας 45χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης και ένα δισκίο που εμπίπτει στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στο Λουτράκι, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 36 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν και διέθεταν προς πώληση, διάφορα προϊόντα, στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα τoυ Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία περίπτωση αρπαγής τσάντας, η οποία είχε γίνει την 24.7.2015, στο Ζευγολατιό Κορινθίας, σε βάρος 77χρονης ημεδαπής. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 38χρονης ημεδαπής, για κλοπή.

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Λουτράκι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 36χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών, για ανυποταξία.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_11.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ, στο 141ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθήνας-Τρίπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας 31χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης και τρία δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα τoυ Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπής, η οποία είχε γίνει στις 15.7.2015, στο Λέχαιο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 52χρονου ημεδαπού για κλοπή.

Συνελήφθησαν την Τετάρτη το απόγευμα στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ανήλικες ημεδαπές, ηλικίας 15 και 13 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.  Ειδικότερα, οι δράστιδες χθες το μεσημέρι στην Πάτρα, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από 79χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και τράπηκαν σε φυγή. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τις δράστιδες λίγη ώρα αργότερα στην Πάτρα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Συνελήφθησαν την Τετάρτη το πρωί στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ένας 34χρονος ημεδαπός και μια 30χρονη υπήκοος Ουκρανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης, παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράνομη οπλοκατοχή. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σε έλεγχο που πραγματοποίησαν χθες το πρωί, στο Αίγιο,  στον 34χρονο βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν ένα τσιγαριλίκι. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, όπου διαμένει με την 30χρονη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους (30) και (72) εκατοστών που καλλιεργούσαν οι δράστες σε γλάστρες, 324 γραμμάρια λαθραίου καπνού και έναν μπαλτά. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.




Συνελήφθησαν την Τρίτη το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 27χρονος και μια 44χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκβίασης, απειλής, πρόκλησης σωματικών βλαβών και εξύβρισης. Ειδικότερα, στις 17-7-2015 ο 27χρονος απείλησε, εξύβρισε και προκάλεσε ελαφρές σωματικές βλάβες στον 31χρονο ενώ στις 18-7-2015 οι δύο δράστες από κοινού με απειλές κατά της ζωής και της ιδιοκτησίας του παθόντα, τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, ενώ συνέχισαν τις παράνομες πράξεις τους και με την ίδια μέθοδο του απαίτησαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ. Ο 31χρονος μετέβη σε προκαθορισμένο ραντεβού, προχθές το βράδυ στην Πάτρα, και παρέδωσε στην 44χρονη, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η δράστιδα συνελήφθη επ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς, οι οποίοι βρήκαν στη κατοχή της και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ενώ λίγη ώρα αργότερα στην Πάτρα, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 27χρονος συνεργός της. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τα στοιχεία που προέκυψαν κατά το προανακριτικό έργο πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 49χρονου όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους μέχρι και 180 εκατοστών, που καλλιεργούσε ο δράστης σε γλάστρες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

 


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_11.jpg
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο περιπτώσεις αρπαγής τσάντας, οι οποίες είχαν γίνει τις 11.7.2015 και 16.7.2015, στη Νεράτζα και τον Άσσο Κορινθίας, αντίστοιχα. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 38χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συνελήφθη την Τετάρτη το απόγευμα, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 59χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, για μαστροπεία.  

Συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 73χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. 

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, ένας (1) 18χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό οχήματος ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.



Συνελήφθησαν την Τετάρτη το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, τρεις ημεδαποί, δύο γυναίκες ηλικίας 32 και 50 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 36χρονος, γιατί όπως προέκυψε ηλεκτροδοτούσαν παράνομα την οικία τους. Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μία ηλεκτρονική συσκευή και δύο μηχανήματα-εργαλεία, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.



Συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί στο Λουτράκι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, μία 23χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενη σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_11.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν, χθες (20.7.2015) το βράδυ, στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, δύο ημεδαποί ηλικίας 18 και 23 ετών, αντίστοιχα, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, στην Κόρινθο Κορινθίας και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, αφαίρεσαν δύο Ι.Χ. επιβατηγά οχήματα ημεδαπών, ενώ σε  τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, με την απειλή βίας, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα όχημα ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Τα αφαιρεθέντα οχήματα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

Συνελήφθη, χθες (20.7.2015) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, μία (1) 38χρονη ημεδαπή, γιατί μαζί με ακόμη ένα άτομο , το οποίο αναζητείται, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αγροτικά προϊόντα, από αγρόκτημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_10.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη τις πρωινές ώρες της Κυριακής, στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας 27χρονος ημεδαπός, γιατί χθες (18.7.2015) το βράδυ, στο Άργος Αργολίδας, αφαίρεσε από οικία αλλοδαπού ένα τσαντάκι, που περιείχε χρήματα και προσωπικό έγγραφο. Στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκε μέρος των χρημάτων, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη τους.


Συνελήφθη, χθες (18.7.2015) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, ένας 79χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, με τη χρήση μαχαιριού τραυμάτισε στην κοιλιακή χώρα 60χρονο ημεδαπό. Ο 60χρονος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.


Συνελήφθησαν, χθες (18.7.2015) το βράδυ, στο Λουτράκι, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 29χρονος ημεδαπός και ένας 42χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχαν και διέθεταν προς πώληση διάφορα αντικείμενα, στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Συνελήφθη, χθες (18.7.2015) το πρωί, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση είδη διατροφής, στερούμενος σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αργολίδα

Συνελήφθη, χθες (16.7.2015) το βράδυ, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, ένας (1) 23χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.  

Κορινθία

Συνελήφθη, χθες (16.7.2015) το μεσημέρι, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας (1) 32χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ναυπλίου, για κλοπή.

Λακωνία

Συνελήφθησαν, χθες (16.7.2015) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης, δύο (2) 53χρονοι ημεδαποί, γιατί λίγο νωρίτερα, διέρρηξαν Ιερό Ναό και αφαίρεσαν χρήματα, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη έναν Ιερό Ναό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αργολίδα

Συνελήφθη, το Σάββατο στο Καλαμάκι Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, o οποίος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσυκλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 9.7.2015, στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου. Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούσαν απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, για κλοπή, με ποινή κάθειρξης εννέα (9) ετών και απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, με ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών. Επιπλέον, ο 30χρονος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας του στους αστυνομικούς. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άργους. 

Αρκαδία

Συνελήφθησαν, χθες (12.7.2015) πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 17, 18 και 23 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ψυγείο περίπτερου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_11_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κορινθία

-Συνελήφθησαν, το πρωί του Σαββάτου, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 44χρονος ημεδαπός και μία (1) 38χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, γιατί κατείχαν ογδόντα (80) πακέτα τσιγάρων, καθώς και δεκαπέντε (15) πακέτα καπνού, συνολικού βάρους -750- γραμμαρίων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον κατασχέθηκαν, ένα (1) όχημα, το χρηματικό ποσό των -235- ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

-Συνελήφθη, το βράδυ του Σαββάτου, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για απόπειρα κλοπής.

-Συνελήφθη, το μεσημέρι του Σαββάτου, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 28χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, αναζητείται ακόμη ένα (1) άτομο.

-Συνελήφθη, το βράδυ του Σαββάτου, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας (1) 54χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, γιατί κατείχε -94- κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (CD’S & DVD’S) που δεν έφεραν ενδεικτική ταινία γνησιότητας και οι οποίοι κατασχέθηκαν. 

Λακωνία

Συνελήφθη, το απόγευμα του Σαββάτου, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού  Τμήματος Μολάων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας (1) 19χρονος ημεδαπός, γιατί την (10.7.2015) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασιάς Λακωνίας, αφαίρεσε από οικία ημεδαπού χρήματα. Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 33χρονο ημεδαπό, καθώς και έναν άγνωστο συνεργό τους.

Μεσσηνία

Συνελήφθη, το απόγευμα του Σαββάτου, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, ένας (1) 17χρονος ημεδαπός, γιατί τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, αφαίρεσε Ι.Χ. Επιβατηγό όχημα αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, κατηγορείται ακόμη ένας (1) 28χρονος ημεδαπός.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_11.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη, ένας (1) 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα, στο Βλαχιώτη Λακωνίας, αφαίρεσε γεωργικό μηχάνημα ημεδαπού. 


Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Μεσσηνίας, ένας (1) 32χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκε να διαρρήξει κατάστημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθη την Πέμπτη το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, ένας (1) 38χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, μπήκε σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τρίπολης, ένας 44χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενος σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Συνελήφθητο μεσημέρι της Τρίτης στην Αρχαία Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 38χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε την Τρίτη το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Καμινίων-Πολοβίτσας Λακωνίας, όταν άγνωστος δράστης με την απειλή όπλου, αφαίρεσε από 52χρονο ημεδαπό, ταχυδρομικό υπάλληλο-διανομέα, χρήματα και κινητό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια διέφυγε με μοτοσικλέτα και αναζητείται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθησαν την Τρίτη το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, δύο ημεδαπές, ηλικίας 20 και 27 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμη ένα άτομο που αναζητείται, μπήκαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό.


Συνελήφθη την Τρίτη το μεσημέρι στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, ένας 38χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ειδικότερα, ο 38χρονος σήμερα το μεσημέρι στην Πατρα, εισήλθε σε μίνι μάρκετ, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορώντας κουκούλα και υπό την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από 24χρονη υπάλληλο το χρηματικό ποσό των (175) ευρώ.

Άμεσα πραγματοποιηθήκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν το δράστη, λίγη ώρα αργότερα, σε κοντινή απόσταση από το μίνι μάρκετ.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή του 38χρονου και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει νωρίτερα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο 38χρονος  στο παρελθόν είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 24 ετών για ανθρωποκτονία, ληστεία, πρόκληση σωματικών βλαβών και αντίσταση ενώ είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ το χρηματικό ποσό που κατασχέθηκε αποδόθηκε στην παθούσα.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στις (4 και 5-7-2015), στη Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 73 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. Ειδικότερα, σε βάρος τους 73χρονου είχε εκδοθεί καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Στερεάς Ελλάδας με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (4) ετών για απάτη. Σε ό,τι αφορά τον 35χρονο εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγίου, με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης (6) ετών και χρηματική ποινή (1.800) ευρώ για υποθέσεις ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, ένας ανήλικος ημεδαπός, γιατί χθες το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένα ακόμη άτομο. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.  

Συνελήφθη την Κυριακή το βράδυ, στη Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος είχε διαφύγει την 5.6.2015 από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν μετά από διάταξη του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Αργολίδας, δύο ανήλικοι ημεδαποί, γιατί λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό οχήματος ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, στη Μεγαλόπολη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, ένας 55χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση, αγροτικά προϊόντα, στερούμενος σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στο Μελιγαλά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 21χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν, ποσότητα ηρωίνης, βάρους -4,7- γραμμαρίων, καθώς και -8- δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο Βραχάτι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία 34χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για κλοπή.

Συνελήφθη την Πέμπτη το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 37χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία περίπτωση κλοπής σε οικία, η οποία είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 26.6.2015 έως το βράδυ της 28.6.2015, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, για κλοπή.

Συνελήφθησαν την Πέμπτη το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Καλαμάτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 37 και 32 ετών αντίστοιχα,  γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_11.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 36χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.


Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 35χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Σπάρτης, για ληστεία.


Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Βραχάτι, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, δύο ημεδαποί, μία 19χρονη και ένας 42χρονος γιατί κατείχαν και διέθεταν προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.


Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 46χρονος ημεδαπός, γιατί καλλιεργούσε τέσσερα φυτά κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν

Συνελήφθη την Τρίτη το μεσημέρι, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ένας 32χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη, χθες (26.6.2015) το βράδυ, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, ένας (1) 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε -39- δισκία, που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Συνελήφθη, χθες (26.6.2015) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αρκαδίας, ένας (1) 26χρονος ημεδαπός, γιατί οδηγούσε Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, του οποίου η οπίσθια κρατική πινακίδα κυκλοφορίας προέκυψε ότι ήταν πλαστή. Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένα (1) άτομο.

Συνελήφθη, χθες (26.6.2015) το μεσημέρι, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας (1) 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Σενεγάλης, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση, διάφορα προϊόντα (γυαλιά, ρολόγια χειρός), στερούμενος σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Συνελήφθη, χθες (26.6.2015) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μία (1) 32χρονη ημεδαπή, γιατί λίγο νωρίτερα, σε χώρο αναμονής επιβατών του προαστιακού σταθμού Ο.Σ.Ε., αφαίρεσε μία (1) ηλεκτρονική συσκευή, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.   

Συνελήφθη, χθες (26.6.2015) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Τρίπολης – Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ένας (1) 21χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης.

Συνελήφθησαν, χθες (26.6.2015) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, δύο (2) 19χρονοι ημεδαποί, γιατί κατείχαν συνολικά, ποσότητα κάνναβης, βάρους -13,05- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθη, χθες (26.6.2015) το μεσημέρι, στην Πύλο Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, μία (1) 36χρονη ημεδαπή, γιατί χρησιμοποιώντας κάρτα ανάληψης χρημάτων ημεδαπής, αφαίρεσε χρήματα από Α.Τ.Μ. τράπεζας, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους.

Συνελήφθη, χθες (26.6.2015) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, γιατί κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο ήταν προφανώς πλαστό, με σκοπό  να ταξιδέψει με πτήση για το Ντίσελντόρφ Γερμανίας. Κατασχέθηκε ένα δελτίο ταυτότητας Αρχών Βουλγαρίας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αργολίδα

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο 3ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Άργους-Ναυπλίου, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Αργολίδας, ένας (1) 53χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

Κορινθία

-Συνελήφθη, το πρωί της Πέμπτης, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Κορινθίας, ένας (1) 44χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε από αύλειο χώρο οικίας ημεδαπής, ένα ποδήλατο, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

-Συνελήφθη, το μεσημέρι της Πέμπτης, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, ένας (1) 44χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε ποδήλατο ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Λακωνία

-Συνελήφθη, το απόγευμα της Πέμπτης, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, ένας (1) 36χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους -7- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

-Συνελήφθη, το απόγευμα της Πέμπτης, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας ανήλικος ημεδαπός, γιατί μαζί με ακόμη τρία (3) άτομα, οι οποίοι αναζητούνται, χθες το μεσημέρι, απαίτησαν χρήματα από ημεδαπό, προκειμένου να του επιστρέψουν διάφορα μεταλλικά αντικείμενα (εξαρτήματα), τα οποία είχαν αφαιρέσει κατά το χρονικό διάστημα από την 20.6.2015 έως την 24.6.2015 από την αυλή της πατρικής του οικίας.


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αργολίδα

Συνελήφθη, το πρωί της Τετάρτης, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου, ένας (1) 45χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση, διάφορα προϊόντα (γυαλιά, ζώνες, είδη υπόδησης κ.α.), στερούμενος σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Κορινθία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 37χρονου ημεδαπού, για απάτη.

Πάτρα

Συνελήφθησαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, το απόγευμα της Τρίτης στη Πάτρα, από αστυνομικούς της μικτής περιπολίας του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, δύο άνδρες και συγκεκριμένα ένας 43χρονος ημεδαπός και  ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για  τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της παράνομης παραμονής στη Χώρα.

Στη πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στο Ρίο, ο 43χρονος αφαίρεσε ένα μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας 47χρονου ημεδαπού και τράπηκε σε φυγή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της μικτής περιπολίας του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν το δράστη, ενώ κατέσχεσαν και το μοτοποδήλατο που είχε αφαιρέσει.

Επίσης στη κατοχή του βρήκαν και κατέσχεσαν ένα ραδιόφωνο αυτοκινήτου που είχε αφαιρέσει λίγη ώρα νωρίτερα από σταθμευμένο αυτοκίνητο στη περιοχή του Ρίου, καθώς και ένα κατσαβίδι που χρησιμοποιούσε ως διαρρηκτικό εργαλείο.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στη Πάτρα ο 23χρονος αφαίρεσε μοτοσικλέτα ημεδαπού και τράπηκε σε φυγή. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  πραγματοποίησαν άμεσες αναζητήσεις  με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη στη Πάτρα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 23χρονου προέκυψε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη Χώρα.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ενώ τα δίκυκλα και το ραδιόφωνο κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κορινθία

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία ημεδαπής, η οποία είχε γίνει την 5.5.2015 στον Άσσο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος ενός (1) 25χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για απόπειρα κλοπής. 

Μεσσηνία

Συνελήφθησαν, το βράδυ της Τρίτης, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 28, 30 και 38 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -10,1- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών. 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, ένας 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση, αγροτικά προϊόντα, στερούμενος σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στο Κιάτο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος είχε διαφύγει την 9.4.2015 από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν μετά από διάταξη του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κορίνθου.

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, στους Aγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 51χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε τσιγαριλίκι κάνναβης, καθώς και ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 7,3 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Λακωνίας, ένας 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, η οποία είχε γίνει στις 17/6 στην Καλαμάτα. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού για απάτη.

Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 29, 36 και 38 ετών αντίστοιχα,  γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν εξάρτημα (μπαταρία) από γεωργικό ελκυστήρα, ιδιοκτησίας ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον, κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καλαμάτας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_1_8.jpg
Ακούστε το άρθρο
Συνελήφθη,  το πρωί της Πέμπτης , στο Ζευγολατιό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας (1) 41χρονος ημεδαπός, γιατί προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ επιπλέον, κατείχε δύο (2) μηχανήματα-εργαλεία, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
 
Συνελήφθη, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, ένας 23χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση, αγροτικά προϊόντα, στερούμενος σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.
 
Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, ένας 63χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση, είδη οικιακής χρήσης (κλινοσκεπάσματα), στερούμενος σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.
 
Συνελήφθη, το απόγευμα της Παρασκευής, στην Εθνική Οδό Τρίπολης–Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ένας (1) 26χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, καθώς και τσιγαριλίκι κάνναβης, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Σπάρτης.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 52 και 23 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκαν να διανοίξουν τάφο, με σκοπό να αφαιρέσουν κοσμήματα από το εσωτερικό του, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί. Επιπλέον, κατασχέθηκαν σκαπτικά εργαλεία.


Συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης, επί της περιφερειακής οδού Λυγουριού – Ναυπλίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Αργολίδας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 38 και 56 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, στην Τραχειά Αργολίδας,  αφαίρεσαν από επιχείρηση ημεδαπής, μεταλλικά οικοδομικά υλικά, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους.



Συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης, σε δύο περιπτώσεις, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας και του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 34 και 27 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς, έγγραφα (Δελτία Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπών), τα οποία όπως προέκυψε ήταν πλαστά και κατασχέθηκαν.


Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Κορινθίας, ένας  44χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από κατάστημα χρήματα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του καταστήματος. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στο Άργος, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άργους, ένας 31χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενος σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένα άτομο.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 55χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη, την Τρίτη το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, ένας 35χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε 25 δισκία που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπής, η οποία είχε γίνει την 21.5.2015 στην Κόρινθο Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος, ενός 35χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθησαν την Τρίτη το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, δύο  αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 30 και 48 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν τσιγαριλίκι κάνναβης, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, μία περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 20.3.2015, στη Χώρα Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 19 και 30 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, μία περίπτωση κλοπής σε βάρος ημεδαπής, η οποία είχε γίνει στις 29.5.2015 στο Άργος. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου ημεδαπού, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν άγνωστο συνεργό του.

Συνελήφθη, τη Δευτέρα το βράδυ, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, δύο ημεδαποί, μία 25χρονη και ένας 22χρονος, γιατί κατείχαν μικροποσότητα ηρωίνης και 7 δισκία, που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στο Σολομό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, γιατί σε έλεγχο που έγινε σε όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 200 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, καθώς και -368-  είδη λιανεμπορίου (γυαλιά, είδη ρουχισμού, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων κ.ά.), για τα οποία δεν επέδειξε τα σχετικά παραστατικά-τιμολόγια αγοράς. Επιπλέον, ο 31χρονος δήλωσε στους αστυνομικούς ψευδή στοιχεία ταυτότητας, ενώ οδηγούσε το ανωτέρω όχημα στερούμενος αδείας ικανότητας οδηγήσεως.

Συνελήφθη τη Δευτέρα το μεσημέρι, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, ένας 18χρονος ημεδαπός, γιατί όπως προέκυψε την Κυριακή το βράδυ, στη Σπάρτη, αφαίρεσε χρήματα, φωτογραφική μηχανή και διάφορα έγγραφα, από όχημα ημεδαπής. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Συνελήφθη τη Δευτέρα το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Νεάπολης – Κεραμωτής, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ένας 32χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 5,7 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.

Συνελήφθη τη Δευτέρα το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 35χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θήβας, για ληστεία.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής στο Λουτράκι Κορινθίας, σε τρεις περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 45 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχαν και διέθεταν προς πώληση, διάφορα προϊόντα, στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.


Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Λέχαιο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, ένας 55χρονος ημεδαπός, γιατί αποπειράθηκε να αφαιρέσει από κατάστημα ημεδαπού, αντικείμενο γεωργικής χρήσης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου.  

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο περιπτώσεις κλοπών, σε οχήματα ημεδαπών, οι οποίες είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από τις 4.6.2015 έως τις 7.6.2015, στο Λουτράκι Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ενός 33χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 17, 21, 45 και 52 ετών αντίστοιχα, γιατί με σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση, για τη Βιέννη Αυστρίας, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία ήταν προφανώς πλαστά. Κατασχέθηκαν τέσσερα δελτία ταυτότητας Αρχών Ιταλίας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λουτράκι, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο αλλοδαποί, ένας 33χρονος υπήκοος Μπανγκλαντές και ένας 22χρονος υπήκοος Νιγηρίας, γιατί κατείχαν και διέθεταν προς πώληση, ο 33χρονος γυαλιά ηλίου και αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων και ο 22χρονος πλεκτά βραχιόλια, στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.


Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Λουτράκι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί αφαίρεσε από όχημα ημεδαπής, μικρό χρηματικό ποσό. Επιπλέον, ο 33χρονος κατηγορείται, ότι λίγο νωρίτερα, αποπειράθηκε να διαρρήξει οχήματα σε πιλοτή πολυκατοικίας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.  


Συνελήφθη το βράδυ στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής  Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, ένας 30χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, για κλοπή.

Συνελήφθη, το μεσημέρι του Σαββάτου στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, ένας 47χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 5 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.


Συνελήφθη, το βράδυ του Σαββάτου στην επαρχιακή οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας 23χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.


Συνελήφθη, το πρωί του Σαββάτου στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, ένας 37χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα από όχημα ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.   


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη, σήμερα (12.6.2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Πυργέλλα Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα στο οποίο επέβαινε, βρέθηκε ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 21 εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Άργους.


Συνελήφθησαν, χθες (11.6.2015) το βράδυ, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 27 και 23 ετών αντίστοιχα, γιατί στη κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα κάνναβης και 273 δισκία, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.


Συνελήφθη, χθες (11.6.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, ένας (1) 43χρονος ημεδαπός, γιατί προσκόμισε και επέδειξε στους αστυνομικούς έγγραφο (αντίγραφο Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου), το οποίο όπως προέκυψε ήταν πλαστό.


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας, η οποία έγινε χθες (11.6.2015) τις πρωινές ώρες, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, όταν τέσσερις άγνωστοι δράστες, μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών και με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή όπλων, αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.


Συνελήφθη, χθες (11.6.2015) το βράδυ, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 38χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.


Συνελήφθη, χθες (11.6.2015) το απόγευμα, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία 38χρονη ημεδαπή, γιατί στη κατοχή της βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους 7,2 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένα άτομο.

Συνελήφθη, χθες (11.6.2015) το πρωί, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, ένας 22χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερις αποφάσεις του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Σπάρτης, για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Συνελήφθη, χθες (11.6.2015) το μεσημέρι, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, ένας 49χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, για κλοπή.



Συνελήφθησαν, προχθές (10.6.2015) το μεσημέρι, στο Λουτράκι, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δύο ημεδαποί ηλικίας 68 και 61 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν και διέθεταν προς πώληση γυαλιά ηλίου, στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.



Συνελήφθη, προχθές (10.6.2015) το μεσημέρι, στο Γύθειο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, ένας (1) 54χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γυθείου, για κλοπή. 



Συνελήφθησαν, προχθές (10.6.2015) το μεσημέρι, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, δύο ημεδαποί ηλικίας 68 και 31 ετών αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ποσότητα κάνναβης, βάρους 11,4 γραμμαρίων και ποσότητα σπόρων κάνναβης, βάρους ενός γραμμαρίου. Επιπλέον, σε χώρο που χρησιμοποιεί ο 31χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό, συνολικού βάρους δύο γραμμαρίων, μία κομμένη καραμπίνα, ένα πιστόλι τύπου «REPLICA», δύο μεταλλικές αμπούλες διοξειδίου του άνθρακα και ένας ασύρματος επικοινωνίας. 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στο Κρανίδι Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, ένας 76χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου, μία  34χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Σενεγάλης, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση διάφορα προϊόντα, στερούμενη σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.


Συνελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, ένας 27χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά δισκία, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.



Συνελήφθη τη Δευτέρα το βράδυ, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 27χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε από γραφείο δικαστικού επιμελητή, μία στρογγυλή σφραγίδα, η οποία βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Άστρος Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραλίου Άστρους, δύο ημεδαπές Ρομά, μία 21χρονη και μία ανήλικη, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμη ένα  άτομο που αναζητείται, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα.


Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στην Κόρινθο, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, δύο ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 31 και 61 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν και διέθεταν προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενοι σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή


Συνελήφθησαν, βράδυ του Σαββάτου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, δύο ημεδαποί, ένας 26χρονος και ένας ανήλικος, γιατί κατείχαν ένα αεροβόλο πιστόλι, το οποίο κατασχέθηκε.


Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, μία 26χρονη ημεδαπή Ρομά, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμη ένα άτομο που αναζητείται, αφαίρεσαν από κατάστημα-υπεραγορά, διάφορα προϊόντα, μέρος των οποίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του καταστήματος. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.



Συνελήφθη την Κυριακή το απόγευμα, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου, ένας (1) 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Σενεγάλης, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση γυαλιά ηλίου και ρολόγια χειρός, στερούμενος αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας (1) 33χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ο 33χρονος, λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από όχημα ημεδαπού, διάφορα αντικείμενα και έγγραφα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.   


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας ανήλικος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω κατά τις βραδινές ώρες της 1/2.6.2015, αφαίρεσε δίκυκλο μοτοποδήλατο ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση συνελήφθη μία 30χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, για παραμέληση της εποπτείας του ανηλίκου.


Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας61χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.


Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 32χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, για διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. Ειδικότερα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 30 μηνών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για κλοπές. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, μία περίπτωση κλοπής σε οικία, η οποία είχε γίνει στις 31.5.2015 στο Άργος. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 42χρονης ημεδαπής, για κλοπή.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Σταδίου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία, η οποία είχε γίνει κατά το χρονικό διάστημα από στις 10.9.2014 έως και την 4.2.2015 στην Περδικόβρυση Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, μία περίπτωση κλοπής σε οικία, η οποία είχε γίνει στις 14.7.2014 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.


Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αρμενίας, γιατί κατείχε 34 δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο
  • Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 22 και 20 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.
  • Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία 46χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για κλοπή.
  • Συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, ένας 29χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενος αδείας από την αρμόδια Αρχή.
  • Συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, μία 29χρονη αλλοδαπή υπήκοος Γεωργίας, γιατί σε έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς έγγραφο (Βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος για απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας), το οποίο όπως προέκυψε ήταν πλαστό.
  • Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία περίπτωση κλοπής σε Ιερό Ναό, η οποία είχε γίνει στις 15.2.2015 στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 36χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
  • Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 26 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν ποσότητα κάνναβης, βάρους 4,5 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, στην Πουλακίδα Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας και του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου, ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενος σχετικής αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, ένας 37χρονος ημεδαπός, γιατί αποπειράθηκε να διαρρήξει όχημα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, καθώς έγινε αντιληπτός. Επιπλέον, στην κατοχή του 37χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα διαρρηκτικό εργαλείο. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 52χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν εννέα (9) πακέτα με τσιγάρα, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου εισαγόμενων τσιγάρων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στο Βραχάτι της Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας 48χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για κλοπή.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεση ληστείας, η οποία έγινε το βράδυ της Δευτέρας, στο 62ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Αθηνών, όταν δύο άγνωστοι δράστες, αφού μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών, με την απειλή όπλου και μαχαιριού, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο Λυγουριό Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας ανήλικος αλλοδαπός υπήκοος FYROM, ο οποίος είχε διαφύγει την 18.5.2015 από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν μετά από απόφαση του Μονομελούς Ειδικού Δικαστηρίου Ανηλίκων Ναυπλίου.

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφερείας Σπάρτης, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 32 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κοκαΐνης, η οποία κατασχέθηκε. Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη, λίγες ώρες αργότερα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ακόμη ένας (1) 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την χρήση ηρωίνης και στα οποία υπήρχαν υπολείμματα ηρωίνης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.  

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στα Εξαμίλια Kορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας  21χρονος ημεδαπός Ρομά, γιατί λίγο νωρίτερα στην Κόρινθο, αφαίρεσε όχημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν επίσης ένα κυνηγετικό όπλο, μία ηλεκτρονική συσκευή και διάφορα έγγραφα. Το ανωτέρω όχημα βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, ένας 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσε από περίπτερο ημεδαπής χρήματα. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος στα τέλη Απριλίου του τρέχοντος έτους και την 15.5.2015, αφαίρεσε από το ίδιο περίπτερο, οινοπνευματώδη ποτά. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_1.jpg
Ακούστε το άρθρο
  • Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στο Κρανίδι Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, μία 42χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πρωτοδικείου Τρίπολης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

  • Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 46χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.

  • Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας ανήλικος ημεδαπός ΡΟΜΑ, ο οποίος είχε διαφύγει την 14.5.2015 από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν ύστερα από Διάταξη του Ανακριτή Κορίνθου, τέσσερις αποφάσεις του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Πύργου, δύο αποφάσεις του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ηλείας και μία Διάταξη του Ανακριτή Ηλείας.

  • Το βράδυ της Δευτέρας, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας, γεωργικός ελκυστήρας που χρησιμοποιούσε 27χρονος ημεδαπός για την εκτέλεση γεωργικών εργασιών σε αγρόκτημα, ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου.

  • Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στο Νερόμυλο Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 57χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρα, το οποίο κατείχε παράνομα.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1_3.jpg
Ακούστε το άρθρο
  • Συνελήφθησαν, χθες (23.5.2015) τις πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 25 και 18 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας ανήλικος, γιατί όπως προέκυψε λίγο νωρίτερα, μπήκαν σε κατάστημα ημεδαπού και αφαίρεσαν χρήματα.
  • Συνελήφθη το Σάββατο το πρωί, στον Ισθμό Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 65χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και -39- φυσίγγια, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο, τα οποία κατείχε παράνομα.
  • Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας ανήλικος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε
  • Συνελήφθη  το πρωί του Σαββάτου, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας (1) 40χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση διάφορα προϊόντα, στερούμενος αδείας από την αρμόδια Αρχή.
  • Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, ένας (1) 30χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση προϊόντα (είδη σπιτιού-είδη προικός), στερούμενος αδείας από την αρμόδια Αρχή
  • Συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ, στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, μία (1) 27χρονη ημεδαπή, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για ναρκωτικά.
  • Συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας (1) 46χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ένα πιστόλι ρέπλικα με γεμιστήρα, τρία (3) φυσίγγια, καθώς και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας -20,2- εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν.
  • Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στο Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, ένας (1) 56χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί λίγο νωρίτερα, προσποιούμενος τον πρόεδρο συγκεκριμένου συλλόγου, εξαπάτησε κληρικό και τον έπεισε να αγοράσει εικόνες έναντι χρηματικού ποσού. Σε έρευνα που έγινε σε όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη οικιακής χρήσης (κλινοσκεπάσματα), καλλυντικά και τρείς (3) εικόνες που απεικονίζουν την Παναγία.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

– Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα το βράδυ, στην Πάτρα, ο συλληφθείς είχε αφαιρέσει τσάντα ημεδαπής, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ και άλλα προσωπικά της αντικείμενα, τη στιγμή που καθότανε σε παγκάκι και τράπηκε σε φυγή. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

– Συνελήφθη την Τετάρτη το μεσημέρι στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας 44χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, μπήκε σε κατάστημα-υπεραγορά και αφαίρεσε προϊόντα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του καταστήματος. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

– Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 32χρονος ημεδαπός Ρομά, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενος αδείας από την αρμόδια Αρχή.

– Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης στην Τρίπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία 38χρονη ημεδαπή, γιατί λίγο νωρίτερα μπήκε σε κατάστημα-υπεραγορά και αφαίρεσε προϊόντα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του καταστήματος.

– Συνελήφθη, την Τρίτη το βράδυ, στην Κορώνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ένας 27χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

– Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (18.5) στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας  41χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία κατασχέθηκε.


– Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας  38χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

– Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας 45χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί όπως προέκυψε, λίγες ώρες νωρίτερα, αφαίρεσε ένα ζευγάρι οπτικών (γυαλιά ηλίου), από προθήκη καταστήματος οπτικών ειδών.

– Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (19.5), σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 30 και 31 ετών αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ανιχνευτής μετάλλων και ένα γεωργικό εργαλείο. Επιπλέον, ο 31χρονος κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία επίσης κατασχέθηκε. 

– Συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο αλλοδαποί υπήκοοι, Ρουμανίας, ηλικίας 20 και 30 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, μπήκαν σε κατάστημα-υπεραγορά ιδιοκτησίας ημεδαπής και αφαίρεσαν δύο φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και ένα άρωμα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά του καταστήματος. Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω την 15.5.2015, είχαν αφαιρέσει ακόμη δέκα φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, από το ίδιο κατάστημα.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αργολίδα

-Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Νέα Κίο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ ηλικίας 24 και 34 ετών αντίστοιχα, γιατί αφαίρεσαν από εγκαταλειμμένο εργοστάσιο, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν αρμοδίως. Κατασχέθηκε ένα (1) όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

-Συνελήφθησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 27 και 28 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -7- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους. 

Μεσσηνία

-Συνελήφθησαν, το πρωί της Πέμπτης, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας,  δύο (2) ημεδαποί, μία 22χρονη και ένας 34χρονος, γιατί στην κατοχή της 22χρονης βρέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και -6- ναρκωτικά δισκία, ενώ ο 34χρονος κατείχε ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -240- γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

-Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, μία (1) περίπτωση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου ημεδαπού, η οποία είχε γίνει την 10.5.2015, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) γυναικών ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 19 και 30 ετών αντίστοιχα, για κλοπή.

Κορινθία

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Πέμπτης, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 51χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία και σε αποθήκη του 51χρονου, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -330- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, τα οποία θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.
  • -8.851- είδη λιανεμπορίου (είδη ρουχισμού, ψιλικών, υποδήματα, αξεσουάρ κ.α.), για τα οποία δεν επέδειξε τα σχετικά παραστατικά-τιμολόγια αγοράς τους και θα επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, για τον καταλογισμό της σχετικής φορολογικής παράβασης.
  • Μία (1) παιχνιδομηχανή και τέσσερις (4) γεννήτριες, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου. 


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν την Κυριακή το μεσημέρι στην Αγία Τριάδα Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, μία 26χρονη και ένας ανήλικος, γιατί λίγο νωρίτερα, μπήκαν σε οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι, καθώς έγιναν αντιληπτοί. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων του ανηλίκου, για παραμέληση της εποπτείας του.

 
———————–
 
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Παραλίου Άστρους, μία περίπτωση κλοπής σε περίπτερο ημεδαπού, η οποία είχε γίνει βραδινές ώρες της 24/25.9.2013, στο Άστρος Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 23 και 21 ετών αντίστοιχα, για κλοπή.

————————–
 
Συνελήφθησαν την Κυριακή το μεσημέρι, στο Κιάτο Κορινθίας, σε δύο περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, δύο ημεδαποί, ένας 62χρονος και μία 33χρονη, γιατί κατείχαν μικροποσότητες ηρωίνης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη και μία 54χρονη ημεδαπή, η οποία όπως προέκυψε, προμήθευσε τους ανωτέρω με τις ναρκωτικές ουσίες. Επιπλέον, στην κατοχή της 54χρονης και σε έρευνα στην οικία της, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μικροποσότητες ηρωίνης, πέντε ναρκωτικά δισκία, μία ζυγαριά ακριβείας, ένας σουγιάς, ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με τη συσκευασία των ναρκωτικών.
 
 
———————–

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε καταστήματα-υπεραγορές, στην Αττική και την Κορινθία.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές (9.5.2015) το μεσημέρι, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας και του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 50χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμη μία συνεργό του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι ο 50χρονος, μαζί με μια 38χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας, από την 19.1.2014 έως την 9.5.2015, είχαν διαπράξει συνολικά δύο (2) κλοπές σε καταστήματα-υπεραγορές, στην Αττική, καθώς και τέσσερις (4) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών, σε καταστήματα-υπεραγορές, στην Κορινθία.

Συνολικά, από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει αντικείμενα και προϊόντα που η αξία τους ξεπερνά τις -8.000- ευρώ, σύμφωνα με τους υπεύθυνους των καταστημάτων.

Μέρος των αφαιρεθέντων προϊόντων-αντικειμένων βρέθηκε και αποδόθηκε σε υπεύθυνους των καταστημάτων, ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το χρηματικό ποσό των -155- ευρώ και ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον, ο 50χρονος κατηγορείται και για απόπειρα δωροδοκίας, γιατί κατά τη σύλληψή του, υποσχέθηκε σε αστυνομικό την παροχή χρηματικού ποσού, προκειμένου να αποκρύψει στοιχεία για την εμπλοκή του στις προαναφερθείσες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν, το απόγευμα του Σαββάτου, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, ένας (1) 22χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ και μία 51χρονη ημεδαπή, γιατί κατείχαν μικροποσότητες ηρωίνης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής στο Άργος, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας (1) 49χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ουκρανίας, γιατί λίγο νωρίτερα αφαίρεσε από όχημα ημεδαπού, διάφορα εξαρτήματα τεχνικής βροχής.


Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας (1) 32χρονος ημεδαπός και μία (1) 52χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, γιατί ο 32χρονος κατελήφθη να προβαίνει σε πώληση -10- πακέτων τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, στην 52χρονη, έναντι χρηματικού ποσού. Επιπλέον, στην κατοχή του 32χρονου, βρέθηκαν ακόμη και κατασχέθηκαν -480- πακέτα με τσιγάρα και επτά (7) συσκευασίες που περιείχαν καπνό, συνολικού βάρους -225- γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης. Τα ανωτέρω πακέτα με τα λαθραία τσιγάρα και οι συσκευασίες με το λαθραίο καπνό κατασχέθηκαν και θα σταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε και το χρηματικό ποσό των -100- ευρώ.

 

 

Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβάσιας Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, δύο (2) ημεδαπές ΡΟΜΑ, ηλικίας 42 και 27 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, μπήκαν σε οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι, καθώς έγιναν αντιληπτές.

 

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, γεωργικός ελκυστήρας που χρησιμοποιούσε 52χρονος ημεδαπός για την εκτέλεση γεωργικών εργασιών σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 52χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης.

 

 

Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, ένας (1) 49χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -189- πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και τα οποία θα αποσταλούν στην αρμόδια Υπηρεσία, προκειμένου να υπογιστεί το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Επιπλέον, κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -225- ευρώ. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

562astynomiko_megaro.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μεσσηνία

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Πέμπτης, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 22χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ακτής Ελεφαντοστού, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου του ανωτέρω αλλοδαπού, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό του έγγραφο ήταν προφανώς πλαστό.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Βελγίου.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Λακωνία

Συνελήφθη, το Σάββατο τις πρώτες πρωινές ώρες, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας (1) 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση ακολασίας άλλων.

Ειδικότερα, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του 46χρονου, κατά την οποία προέκυψε ότι, μία (1) 48χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αγίου Δομίνικου, εργαζόμενη στο κατάστημα, συνευρίσκονταν ερωτικά έναντι αμοιβής με τους πελάτες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του καταστήματος.  

Κατασχέθηκε, το χρηματικό ποσό των -300- ευρώ.

Ο συλληφθής θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ σε βάρος της 48χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας «Περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων».

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης. 


Αχαΐα

Σχηματίσθηκε δικογραφία, την Παρασκευή, σε βάρος 37χρονου κρατουμένου υπηκόου Ιράν, γιατί σε έλεγχο που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, βρέθηκαν σε πρεβάζι παραθύρου επιμελώς κρυμμένα, (4) αυτοσχέδια μεταλλικά μαχαίρια.  


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κορινθία

-Συνελήφθη, το πρωί της Τετάρτης, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, ένας (1) 59χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση αγροτικά προϊόντα, στερούμενος αδείας από την αρμόδια Αρχή.

-Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, η οποία είχε γίνει τις βραδινές ώρες της 5/6.7.2014, στο Λουτράκι Κορινθίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 20χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για κλοπή.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αργολίδα

Συνελήφθη, το πρωί της Τρίτης, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας ανήλικος αλλοδαπός, υπήκοος FYROM, ο οποίος είχε διαφύγει την 27.4.2015 από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν μετά από απόφαση του Μονομελούς Ειδικού Δικαστηρίου Ανηλίκων Ναυπλίου. 

Αρκαδία

-Συνελήφθη, το μεσημέρι της Τρίτης, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας (1) 37χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε -9- δισκία, που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν.

-Συνελήφθη, το απόγευμα της Τρίτης, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας (1) 47χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράν, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του 32ου Τακτικού Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Κορινθία

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Κιάτο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας (1) 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ρεθύμνου, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Μεσσηνία

-Συνελήφθη, το πρωί της Τρίτης, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 49χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης και δεκαοκτώ (18) δισκία, που εμπίπτουν στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά, τα οποία κατασχέθηκαν.

-Συνελήφθησαν, το απόγευμα της Τρίτης, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ ηλικίας 17 και 19 ετών αντίστοιχα, γιατί λίγο νωρίτερα, αφαίρεσαν από αποθήκη αγροκτήματος ημεδαπού διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Κατασχέθηκε ένα (1) όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κορινθία

Συνελήφθη, το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου, ένας (1) 21χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, βάρους -43,2- γραμμαρίων, μικροποσότητα της ναρκωτικής ουσίας mdma (μεθαμφεταμίνη), δύο (2) τριβεία κάνναβης και ζυγαριά ακριβείας.

Λακωνία

Συνελήφθη, το απόγευμα της Δευτέρας, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας (1) 18χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί όπως προέκυψε χθες το πρωί, αφαίρεσε από όχημα ημεδαπού, ηλεκτρονική συσκευή και προσωπικά αντικείμενα, μέρος των οποίων βρέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον, διέρρηξε ακόμη ένα (1) όχημα ημεδαπής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι. Ο 18χρονος κατά τη σύλληψη του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα αστυνομικά νέα της Πελοποννήσου

astunomia_peloponnisos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αρκαδία

Συνελήφθη, το απόγευμα της Κυριακής, στο Παράλιο Άστρος Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραλίου Άστρους, ένας (1) 27χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου, για κλοπή.

Κορινθία

– Συνελήφθη, απόγευμα της Κυριακής, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας (1) 23χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για κλοπή.

– Συνελήφθη, το απόγευμα της Κυριακής, στο Πάσιο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας ανήλικος ημεδαπός ΡΟΜΑ, ο οποίος είχε διαφύγει την 16.12.2014 από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν μετά από Διάταξη του κ. Ανακριτή Κορίνθου, τρείς αποφάσεις του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Πύργου, μία απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ηλείας και μία Διάταξη του κ. Ανακριτή Ηλείας.

– Το απόγευμα της Κυριακής, στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, γεωργικός ελκυστήρας που χρησιμοποιούσε 71χρονος ημεδαπός, κατέπεσε εντός ρέματος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 71χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

Μεσσηνία

– Συνελήφθησαν, το βράδυ του Σαββάτου, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 58, 60 και 60 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας (1) 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί διέρρηξαν αποθήκη οικίας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάτι, καθώς έγιναν αντιληπτοί. Επιπλέον, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ένα (1) μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, ενώ όπως προέκυψε ο 34χρονος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

– Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Κυριακής, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 18 και 20 ετών αντίστοιχα, γιατί προχθές (2.5.2015), αφαίρεσαν από οικία ηλικιωμένης ημεδαπής χρήματα.  

Όλη η επικαιρότητα