Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τα χαμόγελα και το μακρύ ταξίδι των έργων στη Δυτική Ελλάδα που σταδιακά ολοκληρώνονται

Eνα μόλις 24ωρο από την παράδοση σε κυκλοφορία της Πατρών-Κορίνθου, φυσικό ήταν η συζήτηση της Μεγάλης Τετάρτης στον Ιστιοπλοϊκό Oμιλο Πατρών, όπου είχε προσκαλέσει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, να περιστραφεί γύρω από το μεγάλο θέμα των ημερών: Τα μεγάλα έργα.

«Ολοκληρώνεται μια γενιά μεγάλων έργων υποδομής που πλέον μπορεί να μας οδηγήσουν… ασφαλώς σ’ ένα καλύτερο μέλλον. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο -κυρίως βέβαια ο λαός- θα καταβάλει το αντίτιμο. Σπαταλήσαμε ήδη μάλιστα χρόνο και χρήματα. Μην ξεχνάμε ότι η Πατρών-Κορίνθου ξεκίνησε το 2001 και ολοκληρώνεται το ’17, με μεγάλο κόστος. Οδεύοντας, λοιπόν, για τη νέα εποχή, αφενός να αξιοποιήσουμε τις θυσίες ώστε να υπάρξει αναπτυξιακό όφελος για την περιοχή αλλά -παράλληλα- να ανασχεδιάζουμε και το σύστημα των δημοσίων έργων» ήταν το πρώτο σχόλιο της επόμενης ημέρας προχθές, από τον Απόστολο Κατσιφάρα.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΜΙΝΙ

Πιο… εξομολογητική ήταν η διάθεση του περιφερειάρχη για τη Μικρή Περιμετρική, η οποία με τη σειρά της παραδίδεται άμεσα, αρχικά προς τους τοπικούς χρήστες και αργότερα, συνδυασμό με τη διάνοιξη της Κανακάρη, σε όλους τους Πατρινούς και τους διερχόμενους από την πόλη.

«Οι πολίτες θα αντιληφθούν προς τα τέλη καλοκαιριού τα μεγάλα οφέλη του έργου, όταν θα είναι πλήρως λειτουργικό. Δεν γνωρίζουν, βέβαια, ως μη όφειλαν άλλωστε, τι αγώνα δώσαμε απ’ όταν παραλάβαμε τέσσερις εργολαβίες «νεκρές» και ένα έργο χωρίς χρηματοδοτικό πλαίσιο” σχολίασε χθες για το έργο της Μίνι Περιμετρικής.

Η ΣΗΡΑΓΓΑ ΤΗΣ ΚΛΟΚΟΒΑΣ

Απέναντι απο τον Ιστιοπλοϊκό, με θέα τον Πατραϊκό, είναι και η Παλιοβούνα. Την ώρα που ο Περιφερειάρχης σέρβιρε ουζάκι, ο Χρήστος Σπίρτζης, ετοιμαζόταν να πάρει το υπηρεσιακό του όχημα από την Αθήνα ώστε λίγο αργότερα, παρουσία του γγ Υποδομών Γιώργου Δέδε αλλά και του περιφερειάρχη, να παραδόσει στην κυκλοφορία τη σήραγγα Κλόκοβας και τμήμα της «Ιονίας Οδού», μέχρι το Κεφαλόβρυσο, συνολικού μήκους 37 χιλιομέτρων.
Όλα κυλούσαν χαλαρά χθες και για τον περιφερειάρχη και για τον υπουργό, πριν τα εγκαίνια. Μέσω της Ολυμπίας που ήδη είχε εγκαινιαστεί τη Μ. Τρίτη ο υπουργός έκανε μόλις 1 ώρα και 15 λεπτά να φτάσει το απόγευμα στην Κλόκοβα (Παλιοβούνα) για τα εγκαίνια.
Ο περιφερειάρχης απλά, μετά τον Ιστιοπλοϊκό, “πετάχθηκε” απέναντι για να φτάσει στο χώρο των εγκαινίων σε 15 λεπτά, μέσω της Γέφυρας…
Λίγο αργότερα χαμογελούσαν μαζί στις κάμερες, το μακρύ ταξίδι δύο μεγάλων έργων ολοκληρώνεται, μαζί και η ταλαιπωρία στους δρόμους!
Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα