Τα χωριά της Πελοποννήσου που το φθινόπωρο τους ταιριάζει πολύ (pics)

Share

Στην Πελοπόννησο συναντά κανείς ονειρικά χωριά, φωλιασμένα στην πλούσια και καταπράσινη αγκαλιά των ορεινών της όγκων.

Άλλα βουτηγμένα στο πράσινο και άλλα δίπλα στη θάλασσα, αποτελούν ιδανικές επιλογές για μια αναζωογονητική, φθινοπωρινή απόδραση από το κλεινόν άστυ. Σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Αχαΐα θα ανακαλύψετε χωριά πραγματικούς θησαυρούς.

Καρδαμύλη, Μεσσηνία

Παρόλο που οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την Καρδαμύλη με τις καλοκαιρινές διακοπές τους, το φθινόπωρο της ταιριάζει πολύ και μάλιστα αποτελεί ιδανική επιλογή, καθώς η πολυκοσμία του καλοκαιριού έχει καταλαγιάσει. Το χωριό που βρίσκεται σε απόσταση 35 χλμ. από την Καλαμάτα στο τμήμα της παραθαλάσσιας, μεσσηνιακής Μάνης είναι ένας από τους πιο γραφικούς οικισμούς του νομού με καλαίσθητα αρχοντικά και ένα γραφικό λιμανάκι, που έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Εδώ όπου τα ήρεμα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου συνδυάζονται αρμονικά με τον επιβλητικό ορεινό όγκο του Ταΰγετου, ο επισκέπτης βιώνει μοναδικές εμπειρίες.

Χρυσοβίτσι, Αρκαδία

Φωλιασμένο μέσα στην πλούσια και καταπράσινη φύση του Μαινάλου, το Χρυσοβίτσι αποτελεί ένα χωριό- έκπληξη, για την ορεινή Αρκαδία. Σε απόσταση 20 χλμ. περίπου από την Τρίπολη, ο οικισμός που έχει ανακηρυχθεί παραδοσιακός, θεωρείται ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της περιοχής, καθώς λειτουργούσε ως το κέντρο δράσης των Επαναστατών του ‘21 –εδώ διατηρούσε ο Κολοκοτρώνης και το γραφείο του. Στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη το Μουσείο Δασικής Ιστορίας Μαινάλου, το οποίο φιλοξενείται στο πρώην εργοστάσιο επεξεργασίας ξυλείας που λειτουργούσε από το 1935- 1972.

Ζαχλωρού, Αχαΐα

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία στην ορεινή Αχαΐα είναι αδιαμφισβήτητα η Ζαχλωρού, το χωριό που είναι «χωμένο» στο φαράγγι του Βουραϊκού. Με τη φύση εδώ να συναντάται σε όλο της το μεγαλείο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το χωριό θα σας συναρπάσει. Σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από τα πιο δημοφιλή, γειτονικά Καλάβρυτα, η Ζαχλωρού αποτελεί μία από τις στάσεις του θρυλικού Οδοντωτού, καθώς εντοπίζεται στη μέση, περίπου, της διαδρομής του θρυλικού τρένου Διακοπτού- Καλαβρύτων. Η Ζαχλωρού με το υπέροχο περιβάλλον ολόγυρά του συνδυάζει τα γραφικά πέτρινα κτίρια με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές με τον φυσικό πλούτο του φαραγγιού του Βουραϊκού που το «αγκαλιάζει».

Πηγή: newsbeast.gr