WEB tv Ελλάδα

Τα δραματικά λεπτά της διάσωσης της δικηγόρου που τραυματίστηκε στα επεισόδια στα Εξάρχεια

Ακούστε το άρθρο

Τα δραματικά λεπτά και τη μάχη με το χρόνο σε μια περιοχή που είχε μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη έχουν καταγραφεί από το Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου μέσω ασυρμάτου όλοι οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις αγωνιώδεις προσπάθειες της διμοιρίας των ΜΑΤ για να σωθεί η δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά.

Η γυναίκα ήταν πεσμένη στο έδαφος με την φλεγόμενη φωτοβολίδα καρφωμένη στο πόδι τηςκαι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ δίνουν μάχη με το χρόνο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

20:40 και οι αστυνομικοί διαβιβάζουν μέσω ασυρμάτου:

«Έχουν χτυπήσει γυναίκα με πυροσωλήνα. Σύντομα κέντρο ασθενοφόρο, προσπαθούμε να τη σηκώσουμε και να τη μεταφέρουμε προς τα πίσω. Σύντομα το ασθενοφόρο κέντρο».

Ένα λεπτό αργότερα και ενώ αρχικά οι αστυνομικοί προσπαθούσαν με πυροσβεστήρες να σβήσουν τη φωτοβολίδα από το πόδι της γυναίκας, μεταφέρουν στο κέντρο επιχειρήσεων την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο με τους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν τις επιθέσεις.

20:41: «Δεχόμαστε επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ και πυροσωλήνες. Γρήγορα το ασθενοφόρο Νοταρά και Κουντουριώτου. Πολλές επιθέσεις και με πυροσωλήνες».

Τρία λεπτά αργότερα στις 21:45 και ενώ οι διμοιρία έχει καταφέρει να απομακρύνει τους κουκουλοφόρους και να μειωθούν οι επιθέσεις, οι αστυνομικοί ειδοποιούν ότι απομακρύνουν από το σημείο των επιθέσεων την τραυματισμένη και ζητούν να μάθουν πού είναι το ασθενοφόρο και το κέντρο τους απαντά ότι πλησιάζει και ότι έχει ενημερωθεί να πάει στο σημείο και το υπηρεσιακό ασθενοφόρο της ΕΛΑΣ που έχει και γιατρό.

Λίγα λεπτά αργότερα το κέντρο ενημερώνει τους αστυνομικούς που βρίσκονται κοντά στην τραυματισμένη δικηγόρο και έχουν δημιουργήσει κλοιό προστασίας: «το υπηρεσιακό ασθενοφόρο έχει φθάσει είναι στην οδό Ηρακλείτου και έχει και γιατρό, να μεταφερθεί γρήγορα η γυναίκα».

Η ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκεται κοντά στην περιοχή ενημερώνει ότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται Διδότου και Ιπποκράτους. Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι μαζί του και προσπαθούν να πλησιάσουν στο σημείο που βρίσκεται τραυματισμένη η γυναίκα. 

Πρώτο φτάνει το υπηρεσιακό ασθενοφόρο με γιατρό και ενημερώνεται το κέντρο  επιχειρήσεων ενώ οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων έχουν αρχίσει πάλι. 

Η ομάδα ΔΙΑΣ διαβιβάζει στο κέντρο: «Κέντρο το ΕΚΑΒ είναι επί της Ηρακλείτου και ανεβαίνει, είμαστε μαζί του». Ένα λεπτό αργότερα ο αστυνομικός διαβιβάζει και πάλι: «Κέντρο φτάσαμε στο σημείο με το ασθενοφόρο».

Το κέντρο επιχειρήσεων δίνει εντολή: «Γρήγορα να μεταφερθεί η τραυματίας στο νοσοκομείο, να συνοδεύετε το ΕΚΑΒ για Ευαγγελισμό».

Η τραυματισμένη δικηγόρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι διμοιρία επέστρεψε στο σημείο των Εξαρχείων που είχε οριστεί να βρίσκεται στο σχεδιασμό των μέτρων και τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι τη στιγμή της σύλληψης των 16 ατόμων.

Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα