Ελλάδα

Τα δύο σενάρια για τη 13χρονη που έπεσε νεκρή από σφαίρα στην Άμφισσα

Ακούστε το άρθρο

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή της Άμφισσας, μετά το θάνατο μίας 13χρονης Ρομά από πυροβολισμούς.

Το άτυχο κορίτσι που έπεσε νεκρό διέμενε σε καταυλισμό των Ρομά, ωστόσο οι πληροφορίες γύρω από τις συνθήκες του θανάτου του είναι συγκεχυμένες.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της περιοχής, Θανάσης Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν δύο σενάρια για το θάνατο του κοριτσιού, όμως ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι έχει συμβεί.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, επιχειρηματίας της περιοχής, μετά τη διάρρηξη της οικεία του, καταδίωξε τους δράστες πυροβολώντας με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα οι σφαίρες να τραυματίσουν θανάσιμα το παιδί που βρισκόταν κοντά.

Όπως μεταδίδει το tvstar, μεγάλη δύναμη της αστυνομίας βρέθηκε επί ποδός τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στον καταυλισμό, αλλά και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε η σορός της 13χρονης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, Ρομά ως αντίποινα έσπασαν το κατάστημα του επιχειρηματία και έκαψαν το αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η Αστυνομία αναζητά τον επιχειρηματία, αλλά δεν τον έχει εντοπίσει.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν εξαγριωθεί και έχουν βγει στους δρόμους, φωνάζοντας και απειλώντας, μετά την δολοφονία 13χρονης Ρομά.

Άλλες πληροφορίες λένε πως ο φερόμενος ως δράστης διαπληκτίστηκε με τους ρομά όταν πέρασε από τον καταυλισμό τους πηγαίνοντας στο στάβλο του στο χωριό Προσήλιο. Αφού συνεπλάκη μαζί τους, πυροβόλησε με την καραμπίνα.

Όλη η επικαιρότητα