Ελλάδα

Τα ΕΛΤΑ καταβάλουν χρέη τους στη ΔΕΗ – Ελάφρυνση στους λογαριασμούς

Ακούστε το άρθρο

Στην άμεση καταβολή 22,5 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ, για την αποπληρωμή της καθολικής υπηρεσίας για το 2013 και το α’ εξάμηνο του 2014, προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, η κατάθεση του συγκεκριμένου ποσού αναμένεται να διευκολύνει τη διοίκηση των ΕΛΤΑ στην αποπληρωμή του χρέους που έχει προς τη ΔΕΗ.

Το χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των περίπου 50 εκ ευρώ που παρακρατούν τα ΕΛΤΑ από πληρωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ συμφωνήθηκε κατά την χθεσινή συνάντηση του υπουργού ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς.

Τα ΕΛΤΑ υποχρεούνται να αποδώσουν σταδιακά το παρακρατούμενο ποσό σε εύλογο διάστημα στην ΔΕΗ και στην συνέχεια να αυτοματοποιήσουν την απόδοση των ποσών που προέρχονται από λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, σημείωσε ότι η ΔΕΗ παραλαμβάνει 22,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο του, προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος. Πιο συγκεκριμένα για τα ΕΛΤΑ, ο Ν. Παππάς είπε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες διοικητικής του ανασυγκρότησης οι οποίες θα λύνουν άμεσα τα προβλήματα ρευστότητας και βιωσιμότητας του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η καθυστέρηση στην εξόφληση της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ είχε δημιουργήσει προβλήματα με αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα