Categories: Πολιτική

Τα «Environmental Awards 2022» σε 2 επιχειρήσεις της Ηλείας απένειμε η κα Αυγερινόπουλου

Share

Η κα Αυγερινοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, η οποία διατελεί και μέλος του Προεδρείου της Κριτικής Επιτροπής των Περιβαλλοντικών Βραβείων 2022 που διοργανώνει η Boussias, απένειμε, μεταξύ άλλων, βραβεία και σε  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στο Νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στη Δ.Α.Η. Α.Ε. και στο ΣΔΙΤ Διαχείρισης Αποβλήτων του Νομού Ηλείας στην περιοχή Τριανταφυλλιά για τις δράσεις τους στον τομέα της ενεργειακής εξοικονόμησης και της διαχείρισης αποβλήτων.

Κατά την απονομή, η κυρία Αυγερινοπούλου εξέπεμψε αισιόδοξο μήνυμα, ενθαρρύνοντας τους νικητές να συνεχίσουν με την ίδια ορμή και δημιουργικότητα να καινοτομούν  στις περιβαλλοντικές τεχνολογίες και πρακτικές, ενώ αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει σημειωθεί κατά τα τελευταία χρόνια στην χώρα και τον Ν. Ηλείας ως προς τη διαχείριση αποβλήτων.

Τα Περιβαλλοντικά Βραβεία Boussias επιβραβεύουν καλές πρακτικές για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, καθώς και καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα, που συνεισφέρουν στη διαμόρφωση υγιούς περιβάλλοντος και οικονομικής ανάπτυξης από Επιχειρήσεις και Οργανισμούς. Οι καινοτόμες πρακτικές που αναδείχθηκαν μέσα από τα Environmental Αwards 2022 αποδεικνύουν ότι, ακόμη και σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για συστήματα και ανθρώπους, συνεχίστηκε ακάθεκτη η πορεία για τη μετάβαση στο νέο βιώσιμο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης επιχειρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος καθόσον αυτή ισοδυναμεί με κερδοφορία των επιχειρήσεων. Ανάμεσα στους βραβευόμενες εταιρίες συγκαταλέγονται η CocaCola Τρία Εψιλον, η Schneider Electric, ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και η ALPHA BANK.