Ηλεία

Τα «έσπασαν» όλα στο σχολείο του Κολιρίου – Οργισμένοι οι κάτοικοι ζητούν τον εντοπισμό και την τιμωρία του δράστη

Ακούστε το άρθρο

Θλίψη και οργή προκαλεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σχολείο της τοπικής κοινότητας Κολιρίου, ύστερα από την επίθεση που δέχθηκε με πέτρες στα τζάμια της κεντρικής εισόδου και παραθύρων του και την παραβίαση του από αγνώστους. Οργισμένη η κοινότητα που ζητά τη σύλληψη του υπεύθυνου/των υπευθύνων και την παραδειγματική τιμωρία τους από τη δικαιοσύνη.

Η καταστροφή στους χώρους του σχολείου έγινε αντιληπτή νωρίς χθες το πρωί από τον ίδιο τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Στάθη Δημητρακόπουλο, που βρέθηκε στο χώρο προκειμένου με ένα τεχνίτη να φτιάξει ειδική ράμπα για να υπάρχει πρόσβαση και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Βλέποντας την απαράδεκτη εικόνα του σχολείου που άφησε ο δράστης/οι δράστες, ειδοποίησε άμεσα την αστυνομία προκειμένου να κάνει την απαραίτητη έρευνα για να βρεθούν οι υπεύθυνοι, καθώς και για να γίνει εκτίμηση αν κλάπηκε τίποτα, αφού με μια πρόχειρη ματιά φαίνεται πως δεν πήραν τίποτα.

Για την παραβίαση του σχολείου μίλησε αποκλειστικά στην εφημ. «Πατρίς» ο κ. Δημητρακόπουλος, που χαρακτήρισε τα άτομα αυτά ως «κακά» για το χωριό. Στη συνέχεια περιέγραψε την εικόνα του σχολείου και τις ζημιές που προκλήθηκαν, εκφράζοντας την ελπίδα του να μην είναι κάποιος άνθρωπος που έχει σχέση με την κοινότητα. Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στην εικόνα που προσπαθεί να περάσει προς τον υπόλοιπο κόσμο μια τέτοια κίνηση και δεν είναι άλλη από αυτή ενός παρατημένου σχολείου, με τον κ. Δημητρακόπουλο να μιλάει για τις εργασίες που γίνονται συχνά στο χώρο προκειμένου να μην βρεθεί στο «έλεος του Θεού».

Αξίζει να σημειωθεί πως στον προαύλιο χώρο του σχολείου καθώς και στο εσωτερικό του, ο δήμος έχει τοποθετήσει κομμάτια από παιδικές χαρές άλλων κοινοτήτων, καθώς και χριστουγεννιάτικα στολίδια για την πόλη, γεγονός που δείχνει μια εικόνα «δημοτικής αποθήκης» λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Όλη η επικαιρότητα