Παραπολιτικά

Τα «φαβορί» και τα «αουτσάιντερ» για το ψηφοδέλτιο Ηλείας του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ

Βασική αρχή είναι στα κατά τόπους ψηφοδέλτια να υπάρχουν έμπειρα στελέχη, όμως να αποπνέουν και τον άνεμο ανανέωσης που επήλθε από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.
Ακούστε το άρθρο

Ανανεωμένο πιθανότατα κατά τα τρία ή τα τέσσερα έβδομα αναμένεται να είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία, στις βουλευτικές εκλογές.

Η νέα ηγεσία υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη έχει συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, τα οποία -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- μπορεί να έχει αναλάβει επισήμως για ολόκληρη τη χώρα, ο πρώην Υπουργός Ευάγγελος Αργύρης, όμως τα ονόματα περνούν από το κόσκινο των δύο στενών συνεργατών του νέου προέδρου και συγκεκριμένα του πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Στέφανου Ξεκαλάκη και του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου Ανδρέα Σπυρόπουλου.

Βασική αρχή είναι στα κατά τόπους ψηφοδέλτια να υπάρχουν έμπειρα στελέχη, όμως να αποπνέουν και τον άνεμο ανανέωσης που επήλθε από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ένα ανάλογο κράμα αναμένεται να υπάρχει και στο ψηφοδέλτιο για τον Νομό Ηλείας, υπό το πρίσμα ότι η έδρα στον Νομό θα είναι και πάλι μία, η οποία έχει αυτή τη στιγμή ξεκάθαρο φαβορί και δεν είναι άλλο από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μιχάλη Κατρίνη. Για τους τέσσερις άνδρες, σίγουροι στο ψηφοδέλτιο είναι ο νυν βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης και ο πρώην βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα «φαβορί» και τα «αουτσάιντερ». Για τις δύο επόμενες θέσεις ανδρών, φαβορί αυτή τη στιγμή θεωρούνται: ο υποψήφιος και το 2019 Αριστομένης Χρόνης, αφού η υποψηφιότητά του φαίνεται να έχει την αναμενόμενη ισχύ στον Κάμπο της Ηλείας, μία περιοχή που υπολογίζουν ιδιαίτερα στο Κίνημα Αλλαγής. Για την τέταρτη προνομιούχο θέση του ψηφοδελτίου, όλα δείχνουν ότι η επιλογή θα είναι ένας ακραιφνής προεδρικός και νέος ηλικιακά, στοιχεία που φαίνεται να καλύπτει ο δικηγόρος από την Αμαλιάδα, Μισέλ Αμπού Χάντμπα.

Ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας ήταν από τους πρωτεργάτες της νίκης Ανδρουλάκη στον Νομό, ενώ διατηρεί δεσμούς ετών με τον νέο πρόεδρο, τον οποίο στήριξε ανοιχτά, τόσο στις δύο αναμετρήσεις του για την ευρωβουλή, ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ όσο και στις εσωκομματικές κάλπες για την προεδρία. Από εκεί και πέρα, ονόματα θα ακουστούν πολλά, όσο συνεχίζονται και οι υψηλές πτήσεις του ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις.

Αν επιλεγεί η λύση μιας ακόμα υποψηφιότητας από τον Πύργο, τότε τα ονόματα που φιγουράρουν ψηλά στη λίστα, είναι αυτά του Περιφερειακού Συμβούλου Πάνου Μπράμου και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Σταύρου Δανελιάν.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση η υποψηφιότητα που θα δεχτεί μεγάλη πίεση είναι αυτή του γιατρού Αριστομένη Χρόνη και όχι του Μισέλ Αμπού Χάντμπα. Αυτός που φαίνεται να μένει εκτός είναι ο δικηγόρος από την Αμαλιάδα Σάκης Κότσιφας, ο οποίος ήταν ο τέταρτος άνδρας στο ψηφοδέλτιο του 2019.

Σε σχέση με τις τρεις γυναίκες, όλα δείχνουν ότι εκτός μένει η νεαρή επιχειρηματίας Ζωή Γιατρά, κόρη του Γραμματέα της Νομαρχιακής Σάκη Γιατρά.

Το πρόσωπο που θα κρίνει τη γυναικεία λίστα, είναι το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υποψήφια βουλευτής Ηλείας Εύη Βεργοπούλου, η οποία αν επιθυμεί θα είναι εκ νέου υποψήφια, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι οι πολιτικές προτεραιότητές της έχουν αλλάξει.

Από εκεί και πέρα, είναι πιθανό να είναι εκ νέου υποψήφια η Δήμητρα Ζαφειροπούλου, ενώ το όνομα που φαίνεται αυτή τη στιγμή να αναπτύσσει δυναμική, είναι αυτό της πρώην αντιδημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας και νυν προέδρου της Κοινωφελούς, Ρόης Αντωνοπούλου.

Από τα υπόλοιπα ονόματα γυναικών που ακούγονται, αυτά που ξεχωρίζουν είναι: της Περιφερειακής Συμβούλου και δικηγόρου Ζωής Αναστασοπούλου από τον Κάμπο της Ηλείας και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου Ήλιδας και πρώην αντιδημάρχου Νίκης Κοκκαλιάρη.

Όλη η επικαιρότητα