Τα χόμπι που ο ασφαλιστής σας…απαγορεύει!

ta_hompi_poy_o_asfalistis_sas.apagoreyei.jpg

Μπορεί το σπορ που έχετε επιλέξει να σας ενθουσιάζει και να σας ανεβάζει την αδρεναλίνη, αλλά μπορεί να μην ταιριάζει στις προυποθέσεις της ασφαλιστικής σας εταιρείας. Τα χόμπυ που θα αναφέρουμε τα έχουν δοκιμάσει πολλοί, χωρίς όμως να ξέρουν ότι αν τους συμβεί κάτι ενώ δραστηριοποιούνται σε αυτά δεν υπάρχει καμμία ασφάλιση! 

Ορειβασία

Αν σας αρέσει η απλή ορειβασία ή η αναρρίχηση, τότε δεν έχετε κανένα πρόβλημα με την ασφάλεια ζωής σας. Εάν όμως, είστε από τους τύπους που σας αρέσουν άλλα ήδη ορειβασίας, δηλαδή ανάβαση στο Εβερεστ, ή χωρίς σκοινί, τότε η ασφαλιστική σας θα σας κάνει τη ζωή δύσκολη. Οι περισσότεροι άνθρωποι που παίρνουν μέρος σε τέτοιου είδους δραστηριότητες δεν είναι κατάλληλοι για ασφάλεια ζωής. 

Παρά πέντε- Ελεύθερη πτώση

Αν σας αγχώνει η ιδέα του να πηδήξετε από ένα αεροπλάνο, τότε η ασφαλιστική σας εταιρεία είναι ήρεμη, αφού το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε θα ήταν να σας ασφαλίσει! Οι περισσότεροι άνθρωποι που πηδούν με αλεξίπτωτο δεν έχουν ατυχήματα, αλλά αυτή η κατηγορία δραστηριοτήτων είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για ατυχήματα. Εαν έχετε άδεια επαγγελματία για τέτοιου είδους χόμπι, τότε έχετε μία ελπίδα να διαπραγματευτείτε κάποιου είδους ασφάλιση. 

Καταδύσεις

Μπορεί να μην είναι το ίδιο επικίνδυνο με το να πηδάς από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο, αλλά το scuba diving θεωρείται εξίσου επικίνδυνο χόμπυ, αφού βασικό κίνδυνο αποτελεί ο πνιγμός και η ασφυξία.

Πέταγμα αεροπλάνου

Είστε τύπος που λατρεύει τα ταξίδια με αεροπλάνα και μάλιστα ως πιλότος; Η ασφαλιστική σας εταιρεία έχει ως βασική της αρχή να μην ασφαλίζει πιλότους μικρών αεροπλάνων. Μάλιστα, εαν είστε επιβάτης ελικοφόρου και συμβεί κάποιο ατύχημα η ασφάλειά σας δεν σας καλύπτει!


www.thetoc.gr