Sexy

Τα James Bond girls «έδειξαν» πρώτα τα πιο καυτά μπικίνι … (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ακούστε το άρθρο

Μαργαρίτα Σφέτσα

Το κορίτσι με το λευκό μπικίνι βγαίνει από την θάλασσα. Τα μαλλιά της, ξανθά, πλούσια, αγγίζουν τους ώμους της. Ένα μεγάλο μαχαίρι «κρέμεται» από τη ζώνη του μαγιό. Στα χέρια της κρατάει το εντυπωσιακό κοχύλι. Οι θεατές στις κινηματογραφικές αίθουσες παρακολουθούν γεμάτοι θαυμασμό τη νεαρή (τότε) καλλονή Ούρσουλα Άντρες να «σπάει» με την εκθαμβωτική εμφάνισή της, την οθόνη.

Η συγκεκριμένη σκηνή είναι από τις κλασικές πλέον στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Η Ελβετικής καταγωγής ηθοποιός δεν γοήτευσε μόνο τους λάτρεις των ταινιών James Bond. Το στυλ της, κυρίως όμως το λευκό της μπικίνι «έγραψε» ιστορία. Το λευκό μπικίνι έγινε το αγαπημένο χιλιάδων γυναικών οι οποίες έσπευδαν στα καταστήματα για να αποκτήσουν το μαγιό που φορούσε η Άντρες με την αισθησιακή γοητεία στην ταινία “Dr No” (ίσως η καλύτερη ταινία με πρωταγωνιστή τον θρυλικό πράκτορα 007).

Το λευκό μπικίνι έγινε σύμβολο του απόλυτου στυλ για την παραλία. Η Ούρσουλα Άντρες στο ρόλο της Χάνι Ράϊντερ «οδηγεί» μέσα από την συγκεκριμένη on the beach στυλιστική της επιλογή, γενιές και γενιές γυναικών. Το λευκό μπικίνι είναι το ωραιότερο, πλέον αισθησιακό και sexy μαγιό.

https://youtu.be/AZ6mOC4uSX4?t=1

Ίσως επειδή χαρίζει μια ξεχωριστή αίσθηση όταν κάποιος κοιτάζει την γυναίκα που το έχει επιλέξει. Μια παρόμοια σκηνή παρακολούθησαν οι φίλοι των ταινιών James Bond αρκετά χρόνια αργότερα. Η μελαχρινή Χάλε Μπέρρυ βγαίνει από το νερό με πορτοκαλί μπικίνι. Ο Πηρς Μπρόσναν στον ρόλο του (πιο stylish είναι η αλήθεια) James Bond, δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω της.

Ακριβώς όπως έκανε ο Σων Κόννερι σε εκείνη την εξωτική παραλία με την Ούρσουλα (Χάνι) να αποτελεί το αντικείμενο του πόθου του…

Λευκά, φλοράλ, σε στυλ μαρινιέρα, με φιόγκους…

Λευκά και πορτοκαλί μπικίνι. Χρώματα δημοφιλή, μαζί με το μαύρο, το τυρκουάζ, το πράσινο σμαραγδί, το ροζ και το κόκκινο. Τα φλοράλ παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Οι συνδυασμοί εκρηκτικοί. Τυρκουάζ με φούξια και πορτοκαλί. Κίτρινο με λευκό και πράσινο. Συνδυασμοί που θυμίζουν εξωτικούς προορισμούς. Τα super models ανεβαίνουν στις πασαρέλες στο Μαϊάμι, στην Τζαμάϊκα, τις Μπαχάμες, το Λος Άντζελες. Στο ηλιόλουστο, κοσμοπολίτικο Μαϊάμι παρουσιάζονται άλλωστε οι ωραιότερες κολεξιόν μαγιό. Οι πιο sexy γυναίκες περπατούν στα catwalk με μικροσκοπικά, λευκά, κόκκινα, χρυσά και πράσινα μπικίνι. Φοράνε χρυσά και ασημένια ψηλοτάκουνα πέδιλα και ογκώδη σκουλαρίκια με οριεντάλ αναφορές. Τα Frankies Bikinis, τα GYV ME BODY και τα Phax & Payless κλέβουν τις εντυπώσεις.

Τα κορίτσια περπατούν αργά, νωχελικά, οι περισσότερες έχουν ξανθά, πλούσια μακριά μαλλιά και ηλιοκαμένη επιδερμίδα. Τα μπικίνι είναι μικροσκοπικά, με φιόγκους στην δεξιά και αριστερή πλευρά από τα κιλοτάκια. Τα σουτιέν σε «τριγωνάκια» αγκαλιάζουν το στήθος. Υπάρχουν όμως και εκείνα με τα βολάν στο σουτιέν ή στο σλιπάκι. Τα σουτιέν σε στυλ μαρινιέρα (κάπως μεγαλύτερα από τα άλλα), συνδυάζονται με μονόχρωμα κιλοτάκια. Τα ολόσωμα μαγιό είναι κάποιες φορές ακόμα πιο αισθησιακά και σέξι από τα μπικίνι.

Τα ολόσωμα χρειάζονται άψογες αναλογίες. Διαγράφουν τα πάντα. Τα μοντέλα δείχνουν μαύρα ολόσωμα με μεγάλα «κοψίματα» πάνω από τα πόδια και ιλιγγιώδη ντεκολτέ. Τα nude ολόσωμα, που μοιάζουν ζωγραφισμένα, κάτι σαν πίνακες του Μιρό, τραβούν τα βλέμματα σαν μαγνήτης. Τα top models φωτογραφίζονται για τα μεγάλα brands σε εξωτικές παραλίες. Η Τζίτζι Χαντίντ, η Κένταλ Τζένερ, η Κέητ Άπτον…

Τα χρυσά μαγιό, τα Dior της Καρντάσιαν, τα Eres

Τα χρυσά μεταλλικά μπικίνι (χρειάζονται θανατηφόρες αναλογίες) βρίσκονται στην πρώτη γραμμή το φετινό καλοκαίρι. Αρκετά από αυτά τα «ανακαλύπτουμε» στα καταστήματα σε λογικές τιμές. Το ύφασμα άλλωστε δεν είναι «καμωμένο» από αυθεντικό χρυσό. Οι designers «δημιουργούν (όπως και οι κατασκευαστές ρούχων) κάποια μαγιό απλά για «εφέ». Επιθυμούν έτσι να δημιουργήσουν κάτι εξτρίμ στην πασαρέλα, τραβώντας τα φώτα της δημοσιότητας και ίσως το αγοραστικό ενδιαφέρον κάποιων κροίσων. Στην Κίνα είχε παρουσιαστεί ένα εντυπωσιακότατο μπικίνι αξίας 125.000! Το μαγιό ήταν κατασκευασμένο από αυθεντικό χρυσό. Η Κιμ Καρντάσιαν προτιμάει την υπογραφή του οίκου Dior για τα μαγιό της. Φροντίζει μάλιστα να αγοράζει εκείνα που τα logo είναι τόσο έντονα, ώστε να καταλήγουν σε κάτι πολύ κιτς. Τα μαγιό του εμβληματικού Γαλλικού οίκου για το καλοκαίρι, που φθάνει με γρήγορους ρυθμούς έχουν κάτι από την μεγάλη resort collection εμπνευσμένη από το επαναστατικό blasé ύφος της αριστοκρατικής καταγωγής ζωγράφου, γλύπτριας και μοντέλου Nikki de Saint Phalle. Τα Eres παρουσιάζουν πολλά ολόσωμα μαγιό σε φούξια, σκούρο μπλε και μωβ, με απλικαρισμένα λουλούδια στο πάνω μέρος. Προτιμώ τα one shoulder με τον μεγάλο κρίκο στη δεξιά πλευρά.

Οι ταλαντούχες ελληνίδες σχεδιάστριες μαγιό…

Τα ροζ μπικίνι μοιάζουν «τρυφερά». Έχουν μια νοσταλγική, κάποιες φορές vintage διάθεση. Τα κίτρινα μπικίνι είναι περισσότερο «επιθετικά», φτιάχνουν όμως τη διάθεση. Τα μπικίνι με τις παγιέτες σε μωβ, πράσινα χρυσαφένια, μαύρα χρώματα είναι επίσης στην πρώτη γραμμή. Τα bandeau μπικίνι με τις τιράντες, ιδιαίτερα hot.

Τα μπικίνι Barcelona σε ροζ και λευκό, όπως επίσης το ροζοκόκκινο, ολόσωμο με τίτλο Zanzibar, είναι από τα ωραιότερα στην πλούσια συλλογή της Melissa Odabash. Η Ελ Μάκ Φέρσον, όπως και η βραζιλιάνα Σάρα Σαμπάϊο τα επιλέγουν για τις εξορμήσεις τους στις παραλίες.

Οι ελληνίδες σχεδιάστριες μαγιό δίνουν δυναμικό παρόν τα τελευταία χρόνια. Η Μαριάννα Γουλανδρή, παλιότερα, (τώρα ασχολείται περισσότερο με την σχεδίαση κοσμημάτων), δημιούργησε κολεξιόν που συγκέντρωσαν τα κολακευτικά σχόλια του διεθνούς Τύπου. Η Στεφανία Φραγκίστα σχεδιάζει συλλογές μαγιό με άψογη εφαρμογή, έντονα prints και πιο μίνιμαλ υφάσματα. Συλλογές με επίσης international αποδοχή. Πρόκειται για luxury swimwear brand. Η Σόφη Δελούδη μας ξάφνιασε ευχάριστα όταν αποφάσισε να σχεδιάσει μαγιό. Οι συλλογές της με τους έντονους χρωματικούς σχεδιασμούς σκόρπισαν τον ενθουσιασμό στις κυρίες και δεσποινίδες που έσπευσαν να αποκτήσουν (όχι μόνο ένα και δύο) «κομμάτια». Η συλλογή μαγιό SS 2018 είναι αφιερωμένη σε εκείνες που εκπέμπουν δυναμισμό και ένα ιδιαίτερο στυλ.

Τα μαγιό της Σόφης Δελούδη

Γεωμετρία, αρχιτεκτονική, έντονοι χρωματικοί συνδυασμοί και επιρροές από τους χάρτες των Μετρό, αλλά και τις αστικές σημάνσεις χαρακτηρίζουν τη νέα αυτή συλλογή. Οι φόρμες παραμένουν καθαρές και αυστηρές, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να εκπέμπουν ιδιαίτερη θηλυκότητα που αναδεικνύει την γυναικεία γοητεία…

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα