Ηλεία

Τα Κατηχητόπουλα του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, τίμησαν την Ελληνορθόδοξη εορτή της Μητέρας!

Ακούστε το άρθρο

«Μητέρα λέξη μαγική πολύτιμο πετράδι, ένα στολίδι της ψυχής και της ζωής το χάδι».

Η Ελληνορθόδοξη εορτή της Μητέρας, η οποία εορτάζετε μαζί με την Δεσποτική-Θεομητορική της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, εορτάστηκε σε μία σεμνή εκδήλωση για τις Μητέρες, την Κυριακή 2  Φεβρουαρίου κατά την Αναστάσιμη Ευχαριστισιακή Σύναξη, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου για μία ακόμη χρονιά, καθώς από ετών πλέον έχει καθιερωθεί.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή αυτή της Ελληνίδας Ορθόδοξης Μητέρας, τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: «Τιμούμε για μία ακόμη φορά στην ενορία μας, την Ορθόδοξη Ελληνίδα Μητέρα για τους αγώνες, τις θυσίες και την ανεκτίμητη προσφορά της, στην Οικογένεια και την Κοινωνία μας, παράλληλα με την εορτή της Υπαπαντής, διότι την ημέρα αυτή, έχουμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον κόσμο ως Μητέρας,  η οποία είναι η Μητέρα όλων μας διότι πρεσβεύει για την σωτηρία μας, καθώς επίσης και γιατί είναι ημέρα προσφοράς στον Θεόν του Τεσσαρακονθήμερου Νηπιάσαντος Ιησού Χριστού! Εμείς ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες, παραμένοντας πιστοί στις Ελληνοχριστιανικές μας παραδόσεις και πεποιθήσεις τώρα μάλιστα που διερχόμεθα καιρούς πνευματικής, ηθικής και οικονομικής κρίσεως και αβεβαιότητας για το μέλλον της Χώρας μας και των οικογενειών μας, πρέπει να εορτάζουμε την Ελληνίδα Μάνα, μαζί με την Μάνα όλων μας την Υπεραγία Θεοτόκο στις 2 Φεβρουαρίου ημέρα της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού. Διότι έχουμε δική μας εορτή ήδη από το 1929 έχει καθιερώσει η Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας, σαν σημείο αναφοράς για την Ελληνίδα Ορθόδοξη Μητέρα τιμώντας τους κόπους, τις θυσίες και την ανεκτίμητη προσφορά της στην οικογένεια και την κοινωνία μας.και επομένως, δεν μας χρειάζονται οι ξενόφερτες εμπορικές εορτές… ».

Ο Θεολόγος Καθηγητής κ. Παναγιώτης Κουής ανέπτυξε το Θέμα: «Η εορτή της Υπαπαντής, τιμή για την Μητέρα!» με θεολογικές αναφορές στην σημασία της εορτής, την τιμητική θέση της Μητέρας στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η κάθε μητέρα πρέπει να οδηγεί τα παιδιά της, στην εν Χριστώ Ζωή μέσα στον αγιαστικό χώρο της Εκκλησίας τακτικά.  Τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας απήγγειλαν ποιήματα και κείμενα για την Μητέρα, με την επιμέλεια της Κατηχήτριας Μαρίας Μούτσου-Γιαννοπούλου. Ακολούθως τελέσθηκε η ακολουθία της Αρτοκλασίας και αναπέμφθηκε ειδική δέηση για τις εορτάζουσες Μητέρες!

«Μητέρα μία φορά με γέννησες και δέκα σε παιδεύω, μα εκατό σε σκέπτομαι και χίλιες σε λατρεύω».

Εκ του Ιερού Ναού.

Όλη η επικαιρότητα