Κόσμος

«Τα κινεζικά προφυλακτικά είναι πολύ μικρά» διαμαρτύρονται στη Ζιμπάμπουε

Ακούστε το άρθρο

Τα προφυλακτικά από εισάγονται από τις κινεζικές εταιρείες είναι πολύ… μικρά για τους άνδρες στη Ζιμπάμπουε. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ο Υπουργός Υγείας της χώρας Ντέιβιντ Παριρενιάτα.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο Υπουργός υπέβαλε αίτημα στις εταιρίες από την Κίνα, οι οποίες παράγουν προφυλακτικά, να… μεριμνήσουν για τους κατοίκους της Αφρικής, αφού απ’ ότι φαίνεται οι Κινέζοι δεν έχουν υπόψη τους τι γίνεται σε άλλα μέρη του κόσμου!

Αυτή η παράκληση δεν γίνεται με σκοπό να «καυχηθούν» για τα προσόντα τους οι άντρες από τη Ζιμπάμπουε, αλλά προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και ιδίως του ιού του AIDS, όπου μαστίζει την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου το 13,5% του πληθυσμού είναι φορέας του HIV, ήτοι περισσότεροι από 1.3 εκατομμύρια πολίτες έχουν τον ιό.

«Εισάγουμε προφυλακτικά από την Κίνα και πολλοί άνδρες παραπονούνται ότι είναι πολύ μικρά, αποθαρρύνοντάς τους να τα χρησιμοποιούν», εξήγησε ο Παριρενιάτα.

Που δημιουργείται το… χάσμα

Σύμφωνα με έναν χάρτη που είχε κυκλοφορήσει το 2016 και δημοσίευσε η Daily Mail, το μέσο μέγεθος του ανδρικού μορίου για τους κατοίκους της Αφρικής είναι 16.10 από έως 17.9 εκατοστά. Από την άλλη πλευρά για την Ανατολική Ασία, το μέσο μέγεθος κυμαίνεται από 9.30 μέχρι 10.5 εκατοστά και κάπου εκεί… δημιουργείται το χάσμα!

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα