Ηλεία

Τα Λεχαινά γιορτάζουν και γλεντούν (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Επίσημη αργία για τα Λεχαινά σήμερα του Αγίου Παντελεήμονος και επίκεντρο η μικρή εκκλησία του Αγίου στην παραλία Λεχαινών.

Χθες έγινε λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας και ακολούθησε γλέντι στην παραλία μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Σήμερα το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία και το βράδυ θα γίνει στο χώρο η εκδήλωση του συλλόγου «Ηλειακός» Λεχαινών με μουσικά συγκροτήματα, χορούς και τραγούδια.

Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος της ΔΚ Λεχαινών κ. Γιώργος Γαλάτης «η 27η Ιουλίου εορτή του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού η πόλη των Λεχαινών γιορτάζει και τιμά τον Άγιο στο ομώνυμο εκκλησάκι στην παραλία Λεχαινών, συνεχίζοντας την παράδοση ετών. Η εκκλησία χτίστηκε στη θέση παλαιότερου ναϊδρίου το 1938 από τον τότε σύλλογο Οινοπωλών Λεχαινών. Η σημερινή μέρα είναι επίσημη αργία για τα Λεχαινά»

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος ανακάλυψε στο αρχείο του φωτογραφία την οποία ανήρτησε στο Fb και σημειώνει: «Πριν 45 χρόνια. Λεχαινά 1972 ..γαιδουροδρομίες στο πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα..στην παραλία Λεχαινών.27 Ιουλιου.(ένα έθιμο που έχει εκλείψει πλέον) μια ιστορική, συγκινητική ,νοσταλγική και χαρακτηριστική φωτογραφία της εποχής από το αρχείο του Θανάση Κεφαλά…(Οι αγώνες είχαν οργανωθεί από τον Σύλλογο “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ”)

Όλη η επικαιρότητα