WEB tv Ηλεία

Τα Λουτρά «αθεράπευτα» – Καταστροφή για επισκέπτες και επαγγελματίες του Καϊάφα (VIDEO)

Σε απόγνωση βρίσκονται επαγγελματίες και επισκέπτες των ιαματικών πηγών του Καϊάφα, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στο άνοιγμα των λουτρών, καθώς «τινάχτηκε» στον αέρα όλος ο προγραμματισμός τους και υπέστησαν σοβαρή οικονομική ζημιά.

Μάταια περιμένουν έξω από τα Ιαματικά Λουτρά οι επισκέπτες του Καϊάφα…

Ασθενείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό αφίχθηκαν στη Ζαχάρω υπολογίζοντας ότι το αργότερο αρχές Ιουνίου θα είναι ανοιχτά τα ιαματικά λουτρά για το κοινό, με συνέπεια να κάθονται σήμερα άπρακτοι στα ξενοδοχεία.

Παράλληλα, οι ξενοδόχοι έχουν υποστεί σοβαρή οικονομική ζημιά, αφού η τουριστική περίοδος έχει πλέον τιναχτεί στον αέρα και το εισόδημά τους καταβαραθρώθηκε.

Ο Θανάσης Κύζιλης δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 1992 στον Καϊάφα και τόνισε ότι φέτος η κατάσταση οδηγείται στην οικονομική καταστροφή, καθώς δεν ξέρει τι να απαντήσει στους πελάτες του από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Εμείς ποντάρουμε στα ιαματικά λουτρά και στο θαλάσσιο σκι στη λίμνη. Πάντα 1η Ιουνίου είχαμε τους πρώτους πελάτες από το Τορόντο και την Αυστραλία. Ήρθαν από μακριά οι άνθρωποι για τα λουτρά για λόγους ιατρικούς και είναι απελπιστική η κατάσταση. Έχω κόσμο από την Κύπρο που έχουν κανονίσει αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή τους και μένουν άπρακτοι. Πάνε και κάνουν μπάνιο απέξω στο αυλάκι με το ζεστό νερό. Τα δωμάτια μένουν άδεια, μας τηλεφωνούν για κρατήσεις και δεν ξέρω τι να απαντήσω. Ο κ. Λευκαδίτης προσπαθεί διαρκώς, όμως η διοίκηση της ΕΤΑΔΑ δεν μας έχει δώσει μια ουσιαστική απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι», τόνισε.

«Οικονομικά καταστρεφόμαστε και δεν ξέρουμε τι να πούμε στους επισκέπτες», δηλώνει φανερά δυσαρεστημένος ο ξενοδόχος Θαν. Κύζιλης από τον Καϊάφα

Ο Γιάννης Σιδέρης ξεκινήσε πέρυσι μια τουριστική επένδυση στον Καϊάφα και τώρα είναι «εγκλωβισμένος», καθότι δεν ξέρει τι να πεις στους υποψήφιους πελάτες τους.

«Δεν είχαμε καμία ενημέρωση για τις εξελίξεις. Εδώ είναι δεκάδες επιχειρήσεις και δεν πέρασε κανένας να μας ενημερώσει ώστε να ξέρουμε και εμείς τι θα απαντάμε στον κόσμο που μας τηλεφωνεί. Κάθε μέρα χάνουμε εισόδημα, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε δημιουργήσει και θέσεις εργασίας. Έρχομαι σε δύσκολη θέση, διότι όταν κάποιος ξεκινά μια επιχείρησης, πιστώνεται στο εμπόριο και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Χάσαμε ένα με ενάμιση μήνα. Τηλεφωνεί κόσμος από Ιταλία και Βέλγιο για να κάνει το πρόγραμμά του και δεν ξέρουμε τι να πούμε. Έρχονται επισκέπτες και φεύγουν άπρακτοι. Δεν είναι ωραία εικόνα να βλέπεις έναν ασθενή να πηδάει τα κάγκελα για να πάει στις πηγές κάτω από τα βράχια και να κινδυνεύει η ζωή του», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Σιδέρης.

«Μας τηλεφωνούν από το εξωτερικό για τα λουτρά και δεν ξέρουμε τι να απαντήσουμε», τονίζει στην εφ. «Πατρίς» ο ξενοδόχος Γ. Σιδέρης από τον Καϊάφα

Η Βασιλική Δημητρίου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τα κλειστά Λουτρά, καθώς δαπάνησε χρήματα ερχόμενη από την Κύπρο, αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

«Ήρθαμε για θεραπεία στα λουτρά. Θάλασσα έχουμε και στην Κύπρο. Εχω πρόβλημα με τον σπόνδυλο και τα πόδια. Μου στοίχισε 3.000 ευρώ το ταξίδι ως εδώ και θα φύγω άπρακτη. Ξόδεψα ό,τι μάζευα από τη σύνταξή μου και είμαι εδώ 11 μέρες και δεν έχω κάνει τίποτα. Ποιος θα μας αποζημιώσει;  Μας στέρησαν το θεραπευτικό μπάνιο και κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη», επισήμανε.

«Μας στέρησαν τα Λουτρά και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η Βας. Δημητρίου, η οποία ήρθε από την Κύπρο στον Καϊάφα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Κανελλοπούλου Γκιζέλα

«Από το Μεξικό έρχομαι σχεδόν κάθε χρόνο για τα ιαματικά Λουτρά.  Έχω έρθει από τις 25 Ιουνίου και περιμένω, Είναι πολύ σημαντικά για τη υγεία μου τα λουτρά. Κάθε χρόνο κάνω 15-20 μπάνια και φέτος είμαι ήδη μια εβδομάδα και δεν κάνω τίποτα. Ελπίζω να προλάβω να κάνω μερικά.

Κων/νος Κανελλόπουλος

Έρχομαι εδώ γιατί έρχονταν οι γονείς μου. Τότε οι συνθήκες ήταν καλύτερες. Πρέπει κάποιος να αναλάβει μια ευθύνη για την αυτήν την κατάσταση. Ήρθα από προχτές από την Πάτρα και κάνω υπομονή μήπως από μέρα σε μέρα ανοίξουν, διότι στα βράχια είναι επικίνδυνο και κάποιοι αναγκάζονται να μπουν παράνομα

Μαρούλα Χρυσοστόμου

Ήρθα από τη Λάρνακα στις 20 του μήνα και περιμένω δέκα μέρες. Ήρθαμε για τα λουτρά και λουτρά δεν βλέπουμε. Έχουμε πάει Λουτράκι, Έδεσσα και Θες/νίκη και μας είπαν φέτος να έρθουμε εδώ γιατί είναι καλύτερα. Όμως εμείς σε 10 μέρες πρέπει να φύγουμε και –έτσι όπως πάει- δεν θα κάνουμε καθόλου θεραπευτικό μπάνιο. Μαζέψαμε τη σύνταξη για αυτόν τον σκοπό, διότι είναι ζήτημα υγείας…

Όλη η επικαιρότητα