Ηλεία Πολιτισμός

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 20ου Φεστιβάλ και της Κριτικής Επιτροπής Kids & Docs

Προσωπικότητες από τον χώρο των MEDIA, των επιστημών, των τεχνών, της εκπαίδευσης, της λογοτεχνίας, αποτελούν και φέτος, κατά το 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, τα μέλη των  κριτικών επιτροπών. Άνθρωποι που, ο καθένας στον τομέα του, έχουν ξεχωρίσει με την δημιουργική τους δράση και την καλλιτεχνική τους ματιά.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο γνωστός σκηνοθέτης εικαστικός και καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κυριάκος Κατζουράκης. Μέλη, ο Μόχσεν Τσινοφορουσάν από το Ιράν, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου, η Εκατερίνα Μπορντάσεβα παραγωγός και υπεύθυνη προγράμματος κινηματογραφικών φεστιβάλ από τη Ρωσία, η Νιένκε Πέλσμα στέλεχος του φεστιβάλ Cinekid του Άμστερνταμ και ο Μίκαελ Χαρμπάουερ, καλλιτεχνικός διευθυντής του γερμανικού φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου Σλίνγκελ. Γραμματέας της κριτικής επιτροπής είναι ο αρχαιολόγος Κώστας Πασχαλίδης.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙDS & DOCS

Πρόεδρος είναι ο Βόλφγκανγκ Λαντγκρέμπερ από τη Γερμανία, διακεκριμένος ντοκιμαντερίστας και επί σειρά ετών διευθυντής της διεύθυνσης  ντοκιμαντέρ της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης. Μέλη της επιτροπής είναι ο Αντώνης Παπαδόπουλος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η  Ροβένα Μαρτίνεζ Ουλαγιάν Τουζκούογλου, καλλιτεχνική διευθύντρια του Universal Kids Film Festival της Κωνσταντινούπολης και ζωγράφος, η Πέτρα Βίντμαρ, κινηματογραφική παραγωγός από τη Σλοβενία και η  Γκούντρουν Ζόμερ, διευθύντρια του φεστιβάλ παιδικού ντοκιμαντέρ του Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Γραμματέας αυτής της κριτικής επιτροπής είναι η εκπαιδευτικός Αδαμαντία Ζαφειροπούλου.

Εκτός από τις δύο διεθνείς κριτικές επιτροπές, υπάρχουν και οι κριτικές επιτροπές των παιδιών. Ειδικοί παιδαγωγοί και εμψυχωτές στις κριτικές επιτροπές των παιδιών είναι οι: Φρόσω Σαρλή, Λάζαρος Ασμής, Γκόλφη Γαβρηλιάδη, Λίνα Γιαννοπούλου, Κατερίνα Γείτονα και Σοφία Μάλεση.

Όλη η επικαιρότητα