Παιδί

Τα μικρά ζόρια που αντιμετωπίζει κάθε καινούρια μαμά

Ακούστε το άρθρο

Ειδικά όταν μιλάμε για τη μαμά που αναλαμβάνει την πλήρη φροντίδα του μωρού. Κι επειδή είναι καλό να είσαι προετοιμασμένη για το τι θα ακολουθήσει μετά τη φάση της εγκυμοσύνης, πάρε μία ιδέα για τα ζόρια που αντιμετωπίζει κάθε καινούρια μαμά.

Δεν δείχνεις σαν τον παλιό καλό σου εαυτό

Θα ήταν υπέροχο να φεύγεις από το νοσοκομείο, μετά τον τοκετό, στα κιλά που ήσουν πριν μείνεις έγκυος. Αλλά όπως γνωρίζεις, χρειάζεται κάποιος χρόνος για να επανέλθεις στην πρότερη κατάσταση. Μην κριτικάρεις τον εαυτό σου και μην πεινάσεις προκειμένου να τα καταφέρεις. Πάρε το χρόνο σου και ξεκίνησε το περπάτημα ή κάνε γυμναστική σε χώρους για νέες μαμάδες.

Αντίο ύπνε

Δεν μιλάμε για τον ύπνο που στερείσαι προκειμένου να βγεις και να τα πιεις με τις φίλες σου αλλά ούτε και για τον ολονύχτιο μαραθώνιο σειρών. Μιλάμε για αϋπνία που συνήθως προκαλεί πονοκεφάλους, εκνευρισμό, σύγχυση, ενίοτε και κατάθλιψη.

Οι ορμόνες κάνουν πάρτι

Τα επίπεδα της προγεστερόνης μειώνονται δραματικά όταν κατεβαίνει ο πλακούντας κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα χαμηλά ορμονικά επίπεδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα συνεχείς αλλαγές στη διάθεσή σου, συνήθως χωρίς συγκεκριμένη αιτία.

Είσαι πρωτάρα

Κι ενώ έχεις ήδη αυτήν την πληροφορία στο μυαλό σου, αγχώνεσαι για τα πάντα. Τσεκάρεις κάθε 1 λεπτό αν αναπνέει, αν είναι καλύτερο να θηλάσει ή να πιει από το μπουκάλι ή αν είναι αρκετά υγρές οι πάνες του. Να θυμάσαι ότι το μόνο βασικό πράγμα για την αρχή είναι να τρώτε και να κάνετε μπάνιο. Και το μωρό αλλά και εσύ.

Τα πάντα είναι μία ατελείωτη ρουτίνα

Οι πρώτες εβδομάδες είναι κάθε μέρα το ίδιο πράγμα, σαν μία λούπα. Θα πρέπει να ταΐζεις το μωρό κάθε δύο ώρες και να βάζεις συνέχεια ξυπνητήρι για να μην σε παίρνει ο ύπνος. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις αλλαγές διάθεσης και τις ορμόνες, δεν δημιουργούν μία εύκολη καθημερινότητα.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα