Ηλεία

Τα μυστικά του καλού κρασιού – Σημαντική ημερίδα στο κτήμα Μπριντζίκη

Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ενημερωτική ημερίδα για τους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού με κεντρικό θέμα συζήτησης τον Οίνο και Γευσιγνωσίες, πραγματοποιήθηκε το διήμερο που πέρασε στο κτήμα Μπριντζίκη με αφορμή της πανελλαδική γιορτή – θεσμό των οινοποιείων, «Ανοιχτές Πόρτες». Η γιορτή αυτή αποτελεί ουσιαστικά και την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου για το Emporium Vino και το Θέατρο ABELON.

Επαγγελματίες στους χώρους εστίασης και τουρισμού, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες, από νωρίς το πρωί, τις μοναδικές γεύσεις που προσφέρουν τα κρασιά του Κτήματος Μπριντζίκη. Πραγματοποιήθηκε προβολή βίντεο με βασικό του θέμα τον τρόπο δημιουργίας μοναδικών κρασιών, ενώ η ιδιοκτήτρια του κτήματος Διονυσία Μπριντζίκη καλωσορίζοντας τον κόσμο, αναφέρθηκε στο διήμερο αυτό που πλέον έχει γίνει θεσμός: «Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν ένα θεσμό που έχει καθιερωθεί εδώ και δέκα χρόνια σχεδόν σ’ όλη την Ελλάδα. Καλέσαμε τους ιδιώτες να δοκιμάσουν το προϊόν μας και να λάβουν ενημέρωση για τα ιδιαίτερα κρασιά που παρασκευάζουμε. Εδώ έχουμε μοναδικές ποικιλίες που μπορεί κάποιος επισκέπτης να δοκιμάσει. Θα ακολουθήσει για τον κόσμο και μια περιήγηση στους αμπελώνες μας και στο χώρο του οινοποιείου και το θέατρο, ενώ την Κυριακή θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι μια τζαζ συναυλία στις 8 με τους Diminuita».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο πρώην βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος ως λάτρης του καλού κρασιού αναφέρθηκε στο θεσμό αυτό αλλά και στην πορεία του κτήματος Μπριντζίκη του οποίου οι γεύσεις γίνονται ολοένα και πιο γνωστές στον κόσμο: «Με πολύ χαρά βρίσκομαι σήμερα στο κτήμα Μπριντζίκη, με αφορμή τις εκδηλώσεις που γίνονται σε διάφορα οινοποιεία της χώρας. Το κτήμα Μπριντζίκη αποτελεί το πρώτο πράσινο οινοποιείο, που δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι παραγωγοί της περιοχής μας. Ένα δρόμο εξωστρέφειας, που να αξιοποιεί τα τοπικά προϊόντα, να τα διαφημίζει και να τα εξάγει σ’ όλο τον κόσμο μέσα από συστηματική δουλειά και μεθοδικότητα, συνδυάζοντας βεβαίως την ποιότητα τοπικών προϊόντων μαζί με παράλληλες δραστηριότητες που δείχνουν μια άλλη διάσταση και φιλοσοφία. Συγχαίρω τους ιδιοκτήτες Σάκη και Διονυσία Μπριντζίκη για την πολύ καλή υποδομή και πρωτοβουλία που μας κάνει περήφανους εδώ στην Ηλεία, για τα προϊόντα τα οποία πλέον γίνονται γνωστά και αποδεκτά απ’ όλο τον κόσμο».

Σήμερα είναι προγραμματισμένη για τις 8 το απόγευμα συναυλία από το ντουέτο Diminuita, με τους Γιώργο Παπαδόγιαννη και Έφη Σαράντη να παίζουν κιθάρα και να τραγουδούν διασκευές συνθέσεων του Django Reinhardt και άλλων συνθετών της εποχής του swing,  πρωτότυπες συνθέσεις του σχήματος, ενώ πραγματοποίησαν και αναφορά στις κιθαριστικές συνθέσεις της ίδιας εποχής του Μανώλη Χιώτη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα πραγματοποιηθούν ακόμα γευσιγνωσίες, περιηγήσεις στο οινοποιείο και ενημέρωση του κοινού για το ελληνικό κρασί και τις σπάνιες ποικιλίες που διαθέτει η περιοχή μας.

Όλη η επικαιρότητα