Ελλάδα Ηλεία

Λιμενικό: Στο Κατάκολο θα διατεθεί ένα από τα νέα φουσκωτά ταχείας επέμβασης

Ακούστε το άρθρο

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών διέθεσε 10 φουσκωτά σκάφη RAFNAR 1100 Cabin ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής στο λιμενικό σώμα για την φύλαξη του Αιγαίου ενώ ένα από αυτά επιλέχθηκε να διατεθεί στο λιμεναρχείο του Κατακόλου για την επιχειρησιακή επίβλεψη ενός μεγάλου κομματιού του Ιονίου.

Πρόκειται για 10 υπερσύγχρονα φουσκωτά που διατίθενται για την αντιμετώπιση του προσφυγικού μέσω της ενίσχυσης της φύλαξης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων.

Τα νέα σκάφη έχουν μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβων, δύο κινητήρες των 450 ίππων με αυτονομία από 280 έως και 430 ναυτικά μίλια αν προστεθεί ακόμα μία δεξαμενή.
Έχουν θερμική κάμερα και καταγραφικές κάμερες ημέρας και νύχτας, διαθέτουν ραντάρ, και πυροβόλο όπλο 12.7 χιλιοστών στην πλώρη. Η καμπίνα μπορεί να γίνει και ασθενοφόρο.

Μάλιστα η απόφαση αυτή ελήφθη παράλληλα με το κυβερνητικό σχέδιο να ενισχυθούν και με συνοριοφύλακες τα νησιά υποδοχής των προσφυγικών ροών. Δημιουργούνται κλιμάκια σε Λέσβο, Ρόδο, Σάμο, Χίο, Κω και υπο-κλιμάκια σε Λέρο, Καστελόριζο, Σύμη και άλλα μικρότερα νησιά στα οποία παρατηρείται αύξηση εισροών.
Η στελέχωσή τους θα γίνει με την πρόσληψη 800 ατόμων, ενώ ακόμη 400 άτομα θα ενισχύσουν τα τμήματα Συνοριακής Φύλαξης σε Φέρες, Σουφλί, Χειμώνιο, Διδυμότειχο, Μεταξάδες, Κυπρίνο και Τυχερό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και dimokratiki.gr

Όλη η επικαιρότητα