Ανακοινώσεις Patrisnews Ηλεία Υγεία

Εφ.Πατρίς: Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού από την Ηλεία μας βάζουν σε μια νέα εποχή

Ακούστε το άρθρο

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού από την Ηλεία μας βάζουν σε μια νέα εποχή.

Η εγρήγορση είναι αναγκαία, αλλά ο πανικός κάκιστος σύμβουλος

Πλέον πρέπει να μάθουμε να ζούμε στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στην περιοχή μας.

Δεδομένα που θα πρέπει να συνδυάζουν αφενός την προστασία όλων μας, αφετέρου χωρίς να περάσουμε στο άλλο άκρο….

Όλοι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό Covid-19, όπως μάθαμε και με τον ιό της γρίπης.

Θα πρέπει όμως να λαμβάνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις, κυρίως γιατί ο ιός μεταδίδεται εύκολα και εξαπλώνεται τάχιστα, είναι ανθεκτικός και τον γνωρίζουμε μόνο κατά 80% ενώ το 20% ακόμα μελετάται.

Παρότι η επίδρασή μας στο συνολικό κλίμα που διαμορφώνεται δεν μπορεί παρά να είναι ελάχιστη, εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, συνιστώντας ψυχραιμία. Δεν έφτασε το τέλος του κόσμου, ένας νέος ιός είναι. Ούτε όταν εμφανίστηκε ο SARS έγινε η… συντέλεια, ούτε όταν ο Η1Ν1 έβγαλε εκτός μάχης προσωρινά το οπλοστάσιο των εμβολίων κατά της γρίπης έγινε… κάτι τρομακτικό.

Μια και αναφέραμε τη γρίπη, να πούμε ότι τόσο αυτή, όσο και ο κορωνοϊός είναι επικίνδυνα κυρίως για τις “ευπαθείς” κατηγορίες του πληθυσμού. Κυρίως ηλικιωμένους, με προβλήματα υγείας, ευπαθές αναπνευστικό σύστημα και προβληματικό ανοσοποιητικό σύστημα. Σαφώς και πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, κυρίως διότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εμβόλιο, οπότε οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού είναι παντελώς ανυπεράσπιστοι απέναντι στον ιό και τις σοβαρές επιπλοκές που προκαλεί.

Άρα. Η δική μας συμπεριφορά και προσήλωση στα μέτρα υγιεινής καθώς και η υπακοή στις οδηγίες του κράτους είναι πολύ σημαντική για να κερδηθεί η μάχη με το λιγότερο δυνατό κόστος. Γιατί και αυτή η μάχη θα κερδηθεί σίγουρα.

Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ – Patrisnews.com

Όλη η επικαιρότητα