Παιδί

Τα οφέλη του βρεφικού μασάζ

Ακούστε το άρθρο

Ένα τρυφερό μασάζ μπορεί να κάνει καλό τόσο στο μωράκι μας, όσο και σε εμάς. Ταυτόχρονα, ποιος γονιός μπορεί να φανταστεί καλύτερο τρόπο να περάσει το χρόνο του από ό,τι χαϊδεύοντας το μικρό του και εκφράζοντάς του έμπρακτα την αγάπη του; Αν λάβουμε υπόψη μας και τα σημαντικά οφέλη του μασάζ για την ανάπτυξη και την ψυχολογία του μικρού μας, δεν μένει τίποτα να μας σταματά από το να το δοκιμάσουμε.

Αυξάνει τη σύνδεσή του μαζί μας

Κατά τη διάρκεια αυτής της όμορφης διαδικασίας, τόσο εσείς όσο και εκείνο θα γεμίσετε όμορφα συναισθήματα χάρη στην ωκυτοκίνη, τη λεγόμενη «ορμόνη της αγάπης». Η επίδρασή της γίνεται πιο έντονη αν φροντίσετε να κοιτάζεστε στα μάτια, να του μιλάτε ή να του τραγουδάτε για να το κάνετε να νιώσει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ενισχύει την ανάπτυξή του

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μασάζ βοηθά στη συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη των βρεφών, ενώ ενδέχεται να ενισχύει και τη λειτουργία του εγκεφάλου του. Μάλιστα, τα πρόωρα μωρά έχουν να κερδίσουν ακόμη περισσότερα από αυτή τη συνήθεια.

Ανακουφίζει από το… βάρος

Ορισμένες κινήσεις μπορούν να βοηθήσουν τα μωράκια που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα, ενώ άλλες κάνουν το ενοχλητικό συνάχι να υποχωρήσει.

Είναι διασκεδαστικό

Το μικρό σας δεν πρόκειται να μείνει αμέτοχο την ώρα του μασάζ. Θα σας εκφράζει την ικανοποίησή του μέσα από χαμόγελα, αγκαλιές και γέλια. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είναι ήρεμο ήδη πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, καθώς αν είναι εκνευρισμένο κάθε ερέθισμα μπορεί να γίνει δυσάρεστο. Επιπλέον, την πρώτη φορά φροντίστε να κρατήσει μόλις λίγα λεπτά και αυξήστε σταδιακά το χρόνο, ώστε να γνωρίζει ότι πρόκειται για μια ευχάριστη διαδικασία.

Βελτιώνει τον ύπνο του

Ένα ήπιο μασάζ την ώρα που το βάζετε να ξαπλώσει, ενδέχεται να αυξήσει τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα του ύπνου του. Απλώς φροντίστε να επιλέξετε κινήσεις που δεν θα το αφυπνίζουν.

Το φέρνει πιο κοντά με τον μπαμπά

Οι μαμάδες έρχονται συχνά σε άμεση σωματική επαφή με το μωράκι τους, πρώτα από όλα μέσω του θηλασμού. Δεν ισχύει όμως πάντα το ίδιο και για τους μπαμπάδες. Αναλαμβάνοντας την ώρα του μασάζ, θα δουν το συναισθηματικό δεσμό τους με το βρέφος να ενισχύεται, και αυτή η σύνδεση θα διαρκέσει για μια ολόκληρη ζωή.

via

Όλη η επικαιρότητα