Lifestyle

Τα Όσκαρ στη διάσωση του πλανήτη, με χορτοφαγικά μενού και καθόλου πλαστικά μπουκάλια

Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν ολικά χορτοφαγικό θα είναι το μενού στις φετινές εκδηλώσεις για τα βραβεία Όσκαρ, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που ευθυγραμμίζεται με άλλα επίσημα γκαλά κατά τη διάρκεια της σεζόν απονομής βραβείων του Χόλιγουντ.

Τα μενού για το ετήσιο γεύμα προς τιμή των υποψηφίων για τα Χρυσά Αγαλματίδια, όπως και τα φίνγκερ φουντ που θα προσφέρονται πριν από την τελετή απονομής στο Χόλιγουντ, την 9η Φεβουαρίου, θα είναι 100% ολικά χορτοφαγικά, σημειώνει η ακαδημία.

Το μενού για το Governors Ball, το γκαλά αμέσως μετά την τελετή απονομής, θα είναι κατά 70% ολικά χορτοφαγικό και 30% βετζετέριαν ή με ψάρι και κρέας.

Τα πλαστικά μπουκάλια νερού και άλλα αναψυκτικά σε πλαστικές συσκευασίες θα εξαλειφθούν από τις εκδηλώσεις για τα βραβεία Όσκαρ, τονίζει επίσης η Ακαδημία σε μια ανακοίνωση.

Η Ακαδημία, τα 8000 μέλη της οποίας επιλέγουν τους νικητές των Όσκαρ, επισήμανε ότι «οφείλουμε… να δεσμευτούμε στη στήριξη του πλανήτη».

Αυστηρώς χορτοφαγικά μενού προσφέρθηκαν στους καλεσμένους και υποψηφίους στα γκαλά των Χρυσών Σφαιρών και των βραβείων του Σωματείου Ηθοποιών νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο πρωταγωνιστής του Τζόκερ Χοακίν Φοίνιξ, που είναι βίγκαν, πρότεινε την αλλαγή για το δείπνο των Χρυσών Σφαιρών, όπου η συνηθισμένη μπριζόλα και ψάρι αντικαταστάθηκαν από ριζότο μανιταριού και σκαλοπίνια μανιταριών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα