Ηλεία

Τα παιδιά δείχνουν τον δρόμο – Μαθητές του Δημοτικού Ανδραβίδας για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Μαθητές του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας με χαρά συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα πακετάρισαν και  τα παρέδωσαν στους εκπροσώπους του Κέντρου Στήριξης «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η πλατεία της Ανδραβίδας χθες το πρωΐ, μπροστά από την Αγία Σοφία, γέμισε παιδικά χαμόγελα, ζωγραφιές και συνθήματα. Η εκδήλωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε και φέτος με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ξωμάχων «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι για τα παιδιά τους, γιατί από μικρή ηλικία μαθαίνουν να προσφέρουν στον αδύναμο συνάνθρωπό τους.

Τα παιδιά ζούσαν αυτό που συνέβαινε χθες και στα μάτια τους έβλεπες την ικανοποίηση, γιατί ήξεραν πως με τα προιόντα που συγκέντρωσαν θα έκαναν χαρούμενα κάποια άλλα παιδιά. Η χθεσινή μέρα, Γιορτή της Γυναίκας, στην Ανδραβίδα ήταν και Γιορτή των Παιδιών.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξωμάχων  κ. Γιώργος Καρβουνιάρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ο σκοπός της σημερινής εκδήλωσης δεν έχει μόνο την αναφορά για την βοήθεια προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» ώστε να δώσουμε χαμόγελα ενόψει του Πάσχα, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα  το να ενώσουμε τις δυνάμεις μας  ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές  που περνάμε.»

Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ανδραβίδας κ. Μαριάννα Στεργίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η σημερινή είναι μια κοινωνική εκδήλωση για δύο λόγους: γιατί το σχολείο δεν αποσκοπεί μόνο σε γνώσεις προς τους μαθητές αλλά αποσκοπεί να τους μάθει και κοινωνικές δεξιότητες: συνεργασία, αλληλοβοήθεια, αλληλοκατανόηση  ώστε αύριο να γίνουν υπεύθυνοι και συνειδητοί πολίτες. Επίσης μας ενδιαφέρει να έχουμε ένα σχολείο ανοικτό στην κοινωνία, το οποίο κάνει εκδηλώσεις, το οποίο δίνει μαθήματα, τα οποία ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουν όλους.»

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων π Δημήτριος  Κατσίκας είπε μεταξύ άλλων: «Με την σημερινή μας εκδήλωση θέλουμε να δώσουμε χαμόγελο, χαρά και ελπίδα αλλά και αισιοδοξία σε αυτές τις ευαίσθητες  παιδικές ψυχές. Σήμερα επίσης δίνουμε το μήνυμα ότι όλοι οι Έλληνες μαζί μπορούμε.»

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Λάμπης Δημόπουλος είπε: «Ευχαριστούμε ως δήμος τον Σύλλογο των Ξωμάχων, τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Ανδραβίδας  και την διεύθυνση του σχολείου  για την σημερινή εκδήλωση προσφοράς προς το Χαμόγελο του Παιδιού. Είναι μέρες που πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας  και ειδικά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά. Ο Σύλλογος των Ξωμάχων αν και νεοσύστατος,  κάνει πολλές δράσεις προς όφελος της κοινωνίας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές που με τις πράξεις τους δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς»

Η  κ. Νίκη Κότσιφα, κοινωνική λειτουργός  στο κέντρο στήριξης το «Χαμόγελο του Παιδιού» στον Πύργο δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Ξωμάχων, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας, την διευθύντρια  και φυσικά τα παιδιά. Ο Σύλλογος Ξωμάχων για τρίτη χρονιά στέκεται στο πλευρό του «Χαμόγελου του Παιδιού» και τους ευχαριστούμε. Ακολουθούν τα λόγια του μικρού μας ιδρυτή «αν ενωθούμε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε». Τα παιδιά μπήκαν στην διαδικασία του εθελοντισμού και της προσφοράς. Στο σπίτι μας στην Κυλλήνη φιλοξενούνται 24 παιδάκια που με εισαγγελική εντολή βρίσκονται μακριά από τους γονείς τους στο σπίτι μας στην Βροχίτσα φιλοξενούνται 18 παιδάκια. Αυτά τα παιδιά ζουν στο πλευρό μας και σήμερα οι μαθητές της Ανδραβίδας τα αγκάλιασαν και τα βοήθησαν».

«Εμείς τα παιδιά…»

Ο μαθητής της ΣΤ Θεόδωρος Μητρόπουλος μας είπε: «Σήμερα μαζεύουμε τρόφιμα για τα παιδιά στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Αυτό που κάνουμε σήμερα μου δίνει χαρά γιατί βοηθάμε παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους και είναι στενοχωρημένα και εμείς θέλουμε να τους δώσουμε λίγη χαρά…»

Η μαθήτρια της ΣΤ Ευτυχία Αγγελική Κοτσαύτη : «Είμαστε εδώ όλα τα παιδιά γιατί θέλουμε να γίνουμε πραγματικά άνθρωποι. Γιατί άνθρωπος δεν είναι αυτός που ξέρει γράμματα και έχει χρήματα αλλά αυτός που βοηθάει  τους άλλους να πραγματοποιήσουν τις ευχές τους. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτά τα παιδάκια να χαμογελάσουν.»

Όλη η επικαιρότητα