Ηλεία

Τα παιδιά μένουν σπίτι… Το 1/3 των μαθητών απουσιάζει από τα σχολεία του Πύργου λόγω ιώσεων

Ακούστε το άρθρο

Ποια είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα περισσότερα σχολεία στον Πύργο

Η εποχική γρίπη, αλλά και οι ιώσεις της εποχής, έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα στα σχολεία της Ηλείας και ιδίως στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία, αφού δεν είναι λίγοι οι μαθητές οι οποίοι απουσιάζουν από τα μαθήματά τους, λόγω πυρετού και λοιπών παρενεργειών ή και για προληπτικούς λόγους, αφού αρκετοί γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο για να μην κολλήσουν κάποια ίωση από ένα άλλο παιδί το οποίο μπορεί να έχει αρρωστήσει.

Έτσι είναι σύνηθες φαινόμενο τις τελευταίες μέρες τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Πύργου να έχουν τάξεις οι οποίες δεν είναι γεμάτες από παιδιά και μάλιστα σε αρκετά σχολεία λείπει ακόμα και το 1/3 από τον συνολικό αριθμό των παιδιών που φοιτούν.

Η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε με τα δημοτικά σχολεία του Πύργου και οι διευθυντές, αλλά και οι δάσκαλοι με τους οποίους μιλήσαμε μας  τόνισαν γι’ αυτή την κατάσταση.

Λείπουν 70-75 παιδιά στο 2ο Δημοτικό Πύργου

Στο 2ο Δημοτικό Πύργου ο διευθυντής του κ. Τρύφωνας Παρασκευόπουλος μας δήλωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έλειπαν 80 παιδιά λόγω ιώσεων ή δεν τα έστειλαν οι γονείς τους για προληπτικούς λόγους, ενώ η κατάσταση αυτή την εβδομάδα είναι κάπως καλύτερη, αφού λείπουν 70 με 75 παιδιά. Ο κ. Παρασκευόπουλος μας επισήμανε και αυτός ότι πολλά από τα παιδιά μπορεί να λείπουν και γιατί οι γονείς τους δεν θέλουν να τα στείλουν για να μην κολλήσουν από τα άλλα τα παιδιά, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει ομαλοποιηθεί λίγο η κατάσταση και σιγά-σιγά τα παιδιά επιστρέφουν στις αίθουσες και στα μαθήματα.

Δεν στέλνουν τα παιδιά τους και για προληπτικούς λόγους στο 3ο Δημοτικό Πύργου
Στο 3ο Δημοτικό Πύργου ο δάσκαλος κ. Ιορδάνης Κοσμίδης μας τόνισε ότι υπάρχουν δυο-τρεις τάξεις από τις οποίες λείπει το 50 με 60% των μαθητών, αλλά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, υπάρχει και εδώ μία μικρή βελτίωση. Ο κ. Κοσμίδης μας ανέφερε και αυτός ότι πολλά παιδιά λείπουν διότι οι γονείς τους δεν θέλουν να τα στέλνουν για προληπτικούς λόγους, δηλαδή για να μην κολλήσουν κάποια ίωση και την μεταδώσουν μετά στην υπόλοιπη οικογένεια.

Σε καλύτερη κατάσταση το 5ο Δημοτικό

Στο 5ο Δημοτικό τώρα, η διευθύντρια κα. Αναστασία Χρυσανθακοπούλου μας δήλωσε και αυτή ότι υπάρχει πρόβλημα, το οποίο όμως δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό και μάλιστα το σχολείο είναι σε καλύτερη κατάσταση από τα υπόλοιπα δημοτικά του δήμου.
Και στο 5ο Δημοτικό υπάρχουν εδώ και 10 μέρες περίπου αρκετά παιδιά τα οποία δεν πάνε στο σχολείο και υπάρχουν και κάποιες τάξεις οι οποίες λειτουργούν με το ένα τρίτο των μαθητών. Αυτές οι τάξεις όμως είναι λίγες. Αρκετά από τα παιδιά που δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα λόγω ίωσης την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθαν στο σχολείο τις τελευταίες ημέρες, αλλά απουσιάσαν κάποια άλλα, με αποτέλεσμα να μην είναι ακριβής ο αριθμός των παιδιών τα οποία απουσιάζουν λόγω ιώσεων ή για να μην κολλήσουν ίωση από κάποια άλλα παιδιά.

Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας στο 7ο δημοτικό

Εντωμεταξύ ο κ. Σπύρος Λαμπρόπουλος υποδιευθυντής του 7ου Δημοτικού Πύργου μας ανέφερε ότι είναι σύνηθες φαινόμενο αυτή την εποχή να λείπουν παιδιά λόγω ιώσεων και δεν υπάρχει κάποιος λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, αφού κάποια παιδιά λείπουν και για λόγους προφύλαξης.

Το 30% των μαθητών λείπει καθημερινά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο

Επίσης ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου κ. Διονύσιος Αλεξόπουλος, ανέφερε και αυτός πως περίπου το 30% των μαθητών λείπει καθημερινά. Ενδεικτικά, το σχολείο στην αρχή της εβδομάδας από συνολικά 270 παιδιά είχε 90 απουσίες, ενώ προς το τέλος της υπήρξε μείωση στις 70. Πρόκειται για μια απλή ίωση της εποχής όπως υποστήριξε ο διευθυντής του σχολείου, με τα κρούσματα που εμφανίζονται να παρουσιάζουν εμετούς, πόνο στο λαιμό, καταρροή κ.α.
Όσον αφορά το κομμάτι της πρόληψης, με βάση την εγκύκλιο από το Υπουργείο Παιδείας η Διεύθυνση του σχολείου τονίζει πως θα πρέπει να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι προκειμένου να μη συμβάλλουν στην εξάπλωση. Καθαριότητα και απολύμανση αποτελούν προτεραιότητα για το σχολείο, ενώ κάθε συνάδελφος ενημερώνει καθημερινά τα παιδιά τι πρέπει να κάνουν ώστε να σταματάει η ίωση.

Κλειστά Δευτέρα & Τρίτη 3ο και 8ο Νηπιαγωγείο Πύργου

Έπειτα από απόφαση του Δημάρχου Πύργου, αναστέλλεται η λειτουργία του 3ου και του 8ου Νηπιαγωγείου Πύργου για δύο (2) ημέρες, ήτοι τη Δευτέρα και την Τρίτη 3 και 4 Φεβρουαρίου 2020, λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης.

Κλειστά χθες το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Πελοπίου

Κλειστά ήταν χθες το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Πελοπίου της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς λόγω της εποχικής γρίπης απουσίαζαν από τα σχολεία τα 2/3 των μαθητών.
Όπως δήλωσε η κα Σωτηρούλα Ασημακοπούλου, αναπληρώτρια προϊσταμένη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας, στο νομό μας έως χθες είχαν κλείσει μόνο τα δυο σχολεία του Πελοπίου, και αυτό με απόφαση του δημάρχου, ενώ προβλήματα με την απουσία μεγάλου αριθμού παιδιών αντιμετωπίζουν το δημοτικό στο Χάβαρι, και το 8ο νηπιαγωγείο του Πύργου.

Η κα. Ροη Αντωνοπούλου αντιδήμαρχος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας τόνισε χθες για την απόφαση να μην ανοίξουν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό Πελοπίου.

«Λάβαμε έγγραφο από τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Πελοπίου και από το νηπιαγωγείο Πελοπίου αντίστοιχα, ότι απουσίαζαν από τα σχολεία και χθες και σήμερα περισσότερα από τα 3/4 των μαθητών. Αυτή η απουσία οφείλεται σε ιώσεις».

Να σημειωθεί ότι σε όσα σχολεία κλείνουν για ιώσεις, γίνεται απολύμανση και ξανανοίγουν μετά από δυο μέρες περίπου.

Όλη η επικαιρότητα