Διατροφή

Τα πιο θρεπτικά φρούτα του χειμώνα

Νόστιμα και θρεπτικά!
Ακούστε το άρθρο

Ο χειμώνας φέρνει στο τραπέζι μας τα νόστιμα και θρεπτικά φρούτα.

Ακτινίδιo – 61 θερμίδες ανά 100γρ.

Περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από οποιοδήποτε άλλο φρούτο, αλλά και κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ιχνοστοιχεία, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι φυτικές ίνες.

Μανταρίνι – 53 θερμίδες

Πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, και πλούσιο σε ευεργετικά καροτινοειδή, το μανταρίνι προσφέρει επίσης στον οργανισμό σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο και φολικό οξύ.

Μήλο – 52 θερμίδες

Καλή πηγή φυτικών ινών και πηκτίνης, χορταστικό και πηγή βιταμινών όπως Α και C και άλλων αντιοξειδωτικών (κυρίως φλαβονοειδή), ωφέλιμων για την ομαλή λειτουργία του σώματος.

Μπανάνα – 89 θερμίδες

Αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης Α και C, καλίου και σιδήρου, ενώ λόγω της τρυπτοφάνης που περιέχει επηρεάζει τα επίπεδα σεροτονίνης του οργανισμού, προσφέροντας καλύτερη διάθεση.

Πορτοκάλι – 47 θερμίδες

Εξαιρετική πηγή βιταμινών και κυρίως της C, όπως και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών όπως τα β-καροτένια, το πορτοκάλι συμβάλλει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από φυτικές του πηγές.

Ρόδι – 83 θερμίδες

Ένα «σούπερ» φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες. Το ρόδι περιέχει επίσης τρεις διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες (τανίνες, ανθοκυανίνες και ελλαγικό οξύ), οι οποίες του προσδίδουν υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα, μεγαλύτερη και από αυτή του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.

Αχλάδι – 48 θερμίδες

Περιέχει βιταμίνες C, K, B2, B3 και B6, καθώς και ασβέστιο, χαλκό, μαγνήσιο, ποτάσιο και μαγγάνιο, ενώ είναι ένα από τα φρούτα με την υψηλότερη περιεκτικότητα ινών.

Κυδώνι – 57 θερμίδες

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, ενώ περιέχει βιταμίνες C, A καθώς και βιταμίνες του συμπλέγματος B. Είναι επίσης πλούσιο σε τανίνη, ουσία με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, καθώς και χαλκό.

Δαμάσκηνο – 46 θερμίδες

Το φρέσκο δαμάσκηνο είναι πλούσιο σε φυτοθρεπτικά συστατικά, όπως το χλωρογενικό οξύ ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες φλαβονοειδών, όπως η λουτεΐνη, κρυπτοξανθίνη και ζεαξανθίνη. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης Κ, βιταμίνης C και βιταμίνης Α.

Όλη η επικαιρότητα