Ηλεία

Τα προσφυγόπουλα στο Δημοτικό Σχολείο Βάρδας – Μάθημα αγάπης και αλληλεγγύης

Ακούστε το άρθρο

Η αμηχανία έγινε χαμόγελο και στη συνέχεια παιχνίδι. Είναι η κοινή γλώσσα που ενώνει τα παιδιά όλου του κόσμου. Και αυτό έγινε χθες στην επίσκεψη των 30 προσφυγόπουλων από την Δομή της Μυρσίνης  στο δημοτικό σχολείο της Βάρδας.

Στις 9.30 το πρωΐ τριάντα προσφυγόπουλα φθάνουν με λεωφορείο στο Δημοτικό της Βάρδας. Στην είσοδο τα παιδιά υποδέχονται όλοι οι μαθητές του σχολείου, οι δάσκαλοι, ο ιερέας της Βάρδας, ο δήμαρχος και συνεργάτες του, ενώ χορωδία μαθητών τραγουδούν «στηρίξου σε μένα γιατί σε αγαπώ». Μια σύντομη αλλά ζεστή υποδοχή, που έκανε όλα τα παιδιά να μάθουν ότι όλα τα παιδιά της γης έχουν ίσα δικαιώματα.

«Δεν έχει θέση ο ρατσισμός»

“Η σημερινή ήταν μια εκπαιδευτική εκδήλωση αλλά πήρε άλλες διαστάσεις πολύ όμορφες με ομόφωνη γνώμη διδασκόντων και ετοιμάσαμε την υποδοχή που παρακολουθήσατε. Στην Βάρδα δεν έχουν θέση ο ρατσισμός και η ξενοφοβία ”, δήλωσε η δραστήρια διευθύντρια του σχολείου κ. Ανδριανίδου Μαρία

Από την πλευρά του ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου κ. Γιώργος Σαϊτάς, όπου εκεί φοιτούν τα προσφυγόπουλα από το LM Village δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ευχαριστώ το δημοτικό σχολείο Βάρδας για την πρόσκληση αλληλεγγύης προς τα προσφυγόπουλα. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουμε να εξοικειώσουμε τα προσφυγόπουλα με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι η τρίτη φορά που βγάζουμε τα προσφυγόπουλα από το σχολείο. Ευχαριστώ την διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, την δημοτική αρχή καθώς και τον ιερέα για την σημερινή τους παρουσία »

«Είναι μια πρόσκληση αλληλεγγύης, είναι η αγάπη που συνδέει όλα τα παιδιά του κόσμου. Αυτό ζούμε σήμερα εδώ στο δημοτικό σχολείο Βάρδας και ευχαριστούμε ως δημοτική αρχή την διευθύντρια, τους δασκάλους, τους γονείς και τον ιερέα για την υποδοχή. Τα προσφυγόπουλα όπως και εσείς βλέπετε έχουν μείνει κατενθουσιασμένα», δήλωσε ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ.

Όλη η επικαιρότητα