Categories: Ηλεία

Τα πρώτα συμβάντα του 2023 στην Ηλεία – Ήρεμη αλλαγή χρονιάς

Share

Η αλλαγή της χρονιάς είναι συνυφασμένη στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων να γίνεται πάντα με την οικογένειά μας και ανθρώπους που αγαπάμε.

Αυτό όμως δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, αφού υπάρχουν άνθρωποι που κάθε χρόνο τέτοια εποχή καλούνται να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, προκειμένου να διατηρήσουν την ασφάλεια και την τάξη για τους υπόλοιπους πολίτες και η σημαντική αυτή στιγμή να κυλήσει χωρίς ευτράπελα.

Η ευχή κάθε χρόνος να ξεκινάει με λιγότερα περιστατικά φαίνεται πως φέτος έπιασε τόπο, αφού η αλλαγή του χρόνου βρήκε τις περισσότερες υπηρεσίες να περνούν το χρόνο τους σε ξεχωριστό πρωτοχρονιάτικο και οικογενειακό κλίμα. Μάλιστα, πριν έρθει η αλλαγή του χρόνου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας και η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας τηρώντας την παράδοση βρέθηκαν πλάι στους ανθρώπους που κλήθηκαν να αλλάξουν έτος στο καθήκον, δίνοντας τους ευχές για ότι καλύτερο και φέρνοντάς τους παράλληλα βασιλόπιτες.

Τα πρώτα συμβάντα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο τηλεφώνημα στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΑΣ έγινε λίγη ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου και αφορούσε όχημα το οποίο κινούταν ύποπτα στην περιοχή Κουνουπελάκι Βουπρασίας.

Για το Νοσοκομείο του Πύργου, το πρώτο περιστατικό ήταν η γέννηση του πρώτου παιδιού που σημειώθηκε περίπου ένα τέταρτο μετά την αλλαγή του χρόνου, ενώ το πρώτο παθολογικό περιστατικό αφορούσε εγκεφαλικό και έφτασε μετά τις 6 το πρωί, δυστυχώς όμως παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού ο άτυχος ηλικιωμένος κατέληξε. Για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας το πρώτο παθολογικό σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με ηλικιωμένη γυναίκα με έντονες στομαχικές ωχλήσεις.

Όσον αφορά την υπηρεσία του ΕΚΑΒ, το πρώτο της περιστατικό ήταν η διακομιδή του παραπάνω περιστατικού εγκεφαλικού από την περιοχή της Αμαλιάδας απευθείας στη Νοσηλευτική Μονάδα του Πύργου.

Τέλος, για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου όλα κύλησαν ομαλά και η πρώτη κλήση ήρθε περίπου στις 7 το πρωί και αφορούσε πλύση οδοστρώματος μετά από εκτροπή οχήματος στον Άγιο Ιωάννη Πύργου. Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στο νομό, αυτή της Αμαλιάδας και των Λεχαινών, μέχρι τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές δεν έχει σημειωθεί κανένα περιστατικό.