Ελλάδα

Τα ρίχνει όλα στον 19χρονο για τον βιασμό στη Ρόδο ο 23χρονος συγκατηγορούμενός του

Αθώος δηλώνει ο 23χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό μίας 19χρονης με αναπηρία στη Ρόδο, «δείχνοντας» τον συγκατηγορούμενό του, τον 19χρονο που κατηγορείται επίσης για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, ως τον μοναδικό υπεύθυνο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 μέσα από τις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείται, ο 23χρονος τόνισε: «Είμαι αθώος. Αυτό ήθελα να ακουστεί. Είμαι αθώος. Δεν έχω κάνει κάτι. Άμα έχω κάνει κάτι να το ξέρω. Είμαι αθώος, όλα αυτά τα έκανε ο Α… (19χρονος)».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Προσπαθεί να μου τα φορτώσει. Προσπαθεί να μου φορτώσει ευθύνες που δεν έχω κάνει καν. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα. Εγώ είμαι μέχρι στιγμής αθώος. Και έχω αφήσει το γιο μου στην ευχή της Παναγίας. Δεν ξέρω πώς είναι ο γιος μου».

Ο 23χρονος, αφού ανασκεύασε την αρχική του ομολογία ενώπιον της ανακρίτριας, αρνήθηκε τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, υποστήριξε ότι η συνεύρεση με το θύμα έγινε με τη συναίνεσή του και έκανε λόγο για απειλές από τον συγκατηγορούμενό του.

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ, ανέφερε: «Εκείνο το βράδυ εγώ ήμουν στον Ευαγγελισμό μαζί με την παρέα μου, ήμουν και μαζί με τη γυναίκα μου, ήρθε (ο 19χρονος) στην παρέα μου και μου λέει “τι κάνεις βρε αδελφέ μου;”». Ερωτηθείς γιατί ο 19χρονος τον πήρε μαζί του εκείνο το βράδυ, απάντησε: «Δεν ξέρω. Ήταν βίαιος. Με πίεσε και μου έριξε σφαλιάρες. “Άμα δεν έρθεις μαζί μου θα σε σκοτώσω”, μου λέει.

Όσο για την ομολογία του στην ανακρίτρια ότι συνευρέθηκε με το θύμα, εξήγησε: «Εγώ είμαι αθώος. Το κορίτσι δε λέει για μένα, λέει για τον Αλβανό.

Πάντως, από την πλευρά του ο 19χρονος «καίει» τον 23χρονο με τη δική του κατάθεση, στην οποία υποστηρίζει: «Όταν κατέβηκα στον Ευαγγελισμό είδα τον 23χρονο και τη 19χρονη να φλερτάρονται. Τους είπα ότι θα πάω μόνος μια βόλτα και τότε με ρώτησαν αν μπορούσαν να έρθουν μαζί μου και εγώ συμφώνησα. Όταν είδα ότι φλερτάρουν έντονα, τους άφησα στην περιοχή Ενυδρείο να συνεχίσουν μόνοι τους. Μετά από 20 λεπτά επέστρεψα και πήρα τον 23χρονο».

Απαντώντας στους ισχυρισμούς αυτούς, ο 23χρονος δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Όχι, όλα αυτός τα έκανε». Υποστήριξε επίσης πως ο 19χρονος είχε γνωρίσει το θύμα από πριν, έξω από το ειδικό σχολείο στο οποίο πήγαινε η 19χρονη. Παραδέχθηκε πάντως πως και ο ίδιος βρισκόταν εκεί συχνά για τον αδελφό του, που παρακολουθούσε το ίδιο σχολείο, και δήλωσε πως είχε δει πολλές φορές τον 19χρονο να φυλάει καρτέρι στην πλατεία απέναντι από το σχολείο, για να προσεγγίζει νεαρές μαθήτριες.

«Μαθήτριες προσπαθούσε να βρει, να τις βάλει μέσα στ’ αμάξι να πάνε βόλτα. Το είχα δει, να παίρνει τις κοπέλες, να τις πηγαίνει βόλτα. Μαθήτριες και από το ειδικό σχολείο και από τα άλλα σχολεία», δήλωσε.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα