Ηλεία

Τα σχέδια του Ανδρέα Μαρίνου για τη Λάκκα Σισίνη (Χρέπα)

Ακούστε το άρθρο

Η Λάκκα Σισίνη (Χρέπα) εκτός από χώρο ιστορικής μνήμης θα είναι και πνεύμονας πρασίνου  όπου θα δημιουργηθεί το πάρκο της Γαστούνης. Αυτό είναι το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Ανδρέα Μαρίνου.

Ο χώρος όπου βρίσκεται το λιτό μνημείο των 6 εκτελεσθέντων Ελλήνων  καθώς  και η ευρύτερη περιοχή,  με πρωτοβουλία του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου εξωραΐζεται και δεν θυμίζει τη «ζούγκλα» των προηγουμένων ετών.

«Με την ενέργειά μας αυτή τιμάμε την Ιστορία του τόπου μας. Τιμάμε τους Έλληνες αγωνιστές που έπεσαν θύματα της θηριωδίας των ναζί, τον Ιούνιο του 1944, εδώ στη Λάκκα Σισίνη», δήλωσε ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, ενώ αναφερόμενος στα σχέδια της δημοτικής αρχής για την ευρύτερη περιοχή της Λάκκας Σισίνη είπε: « Έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες ο εξωραΐσμός  του χώρου ο οποίος ανήκει στο Δήμο και φιλοδοξία μας  είναι να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και για την ακρίβεια στα σχέδιά μας είναι να γίνει το πάρκο της πόλης εδώ σε αυτό το χώρο. Θεωρώ ότι είναι εφικτό να γίνει αυτό  μετά τις παρεμβάσεις και αφού περιφραχτεί ο χώρος  και προστατευτεί η δημοτική περιουσία »

Ο συνταξιούχος δικηγόρος κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, κάτοικος της περιοχής δήλωσε: «Αυτή η μεγάλη έκταση, η Λάκκα Σισίνη, πολύ παλιά ήταν σαν λιμνοθάλασσα. Στη συνέχεια έγιναν επιχωματώσεις και δημιουργήθηκε αυτός ο χώρος που σήμερα έχει ξεκινήσει και καθαρίζεται από τον Ανδρέα Μαρίνο και μπράβο για την ενέργεια αυτή. Επίσης η σκέψη του δημάρχου να δημιουργηθεί πάρκο εδώ είναι πολύ σωστή »

Διπλή εκδήλωση

Το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εκτελεσθέντων Ελλήνων στη Λάκκα Σισίνη (Χρέπα)  στη Γαστούνη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού. Ο ιστορικός Κώστας Λούρμπας, θα αναφερθεί στο χρονικό της εκτέλεσης. Ο Δήμος Πηνειού απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους να τιμήσουν όπως αρμόζει τη μνήμη των εκτελεσθέντων Ελλήνων τον Ιούνιο του 1944 στην Λάκκα Σισίνη.

Μετά το Τρισάγιο στις 20.00  θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Δημοτικού Ιατρείου,  του Ιατρείου Προληπτικής Συμβουλευτικής Ογκολογίας στο χώρο της Βιβλιοθήκης Γαστούνης.

Όλη η επικαιρότητα