Μεσσηνία

Τα σκουπίδια έπνιξαν τον Μελιγαλά και τα χωριά του Δήμου Οιχαλίας (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Aμάζευτα εξακολουθούν να είναι τα σκουπίδια στον Μελιγαλά και σε όλα τα χωριά του Δήμου Οιχαλίας και οι σωροί γύρω από τους κάδους μεγαλώνουν.

Ο κίνδυνος για τους πολίτες και τη δημόσια υγεία παραμένει και όπως επισημαίνει στην “Ε” ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελιγαλά Νίκος Κυρκιλής ευτυχώς που είναι χειμώνας.

Ο δήμος που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 3 μήνες, έχει αποφασίσει τη μεταφορά των απορριμμάτων με ιδιώτη εκτός Μεσσηνίας. Για να γίνει η απομάκρυνση και η μεταφορά θα πρέπει να φτιαχθεί ο σταθμός μεταφόρτωσης στην περιοχή της Πηγάδας, στα παλιά σφαγεία του Μελιγαλά, για την οποία έχει επιλεγεί ανάδοχος.

Ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Γιώργος Μακρυνιώτης εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα, μέσα στο Δεκέμβριο θα έχει ξεκινήσει η μεταφορά. Μας ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε η κατασκευή ράμπας μεταφόρτωσης των απορριμμάτων στα παλιά σφαγεία, με δύο κοντέινερ.”Θα τα σκεπάζουμε και θα μεταφέρονται χωρίς πρόβλημα”, παρατήρησε ο αντιδήμαρχος και ανέφερε ότι ο κόσμος δείχνει κατανόηση και στην αρχή, όσο άντεχε, κρατούσε τα σκουπίδια στο σπίτι του.

Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Δημητρακόπουλος επέκρινε τη δημοτική αρχή, κάνοντας λόγο για ευθύνες της από την αρχή της θητείας της. Υπενθύμισε ότι “πήρε 680.000 ευρώ για προσωρινή διαχείριση, για την οποία δεν έκανε ποτέ προσπάθεια” και στάθηκε στις “φωτιές στη χωματερή του Μελιγαλά που μπήκαν το πρωί, σε μέρες με υγρασία”. Εξέφρασε επιφυλάξεις και για το έργο της ράμπας προϋπολογισμού 48.000 ευρώ που θα γίνει με 7% έκπτωση κι εκτίμησε: “Δεν θα δοθεί λύση. Εκεί θα είναι ο μόνιμος σταθμός μεταφόρτωσης για όλη τη Μεσσηνία και θα δοθεί στην ΤΕΡΝΑ. Αυτή η κατάσταση θα είναι μόνιμη”.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μελιγαλά Νίκος Κυρκιλής σημείωσε ότι “το θέμα έχει φθάσει στο απροχώρητο. Τώρα είναι ακόμα χειρότερα από τη φωτιά στη χωματερή, γιατί δεν έχουμε πού να πάμε τα σκουπίδια και παραμένουν αμάζευτα. Είναι επικίνδυνα για τον κόσμο και την υγεία. Ευτυχώς που είναι χειμώνας”. Για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για τη ράμπα στην περιοχή της Πηγάδας παρατήρησε ότι συναινούν με δυσκολία, “αν είναι για 3 μήνες και να μην πέφτουν σκουπίδια, για να φύγουν τα σκουπίδια από τους κάδους. Μόνο για 3 μήνες και τελείωσε”. Ο πρόεδρος κάλεσε “το κράτος, την Περιφέρεια και τους δήμους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και το πολιτικό κόστος και να δοθεί λύση στο σοβαρό ζήτημα των σκουπιδιών”.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα