Τεχνολογία

Τα SMS μας αφήνουν… άυπνους

sms.jpg
Ακούστε το άρθρο

Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των γραπτών μηνυμάτων που στέλνετε από το κινητό σας τόσο πιο διαταραγμένος θα είναι ο ύπνος σας, προειδοποιούν οι ειδικοί επισημαίνοντας ότι η τεχνολογία θα πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ για να μην βλάπτει την υγεία.  
 
Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η αποστολή πολλών SMS στη διάρκεια της ημέρας, επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου μας, κι αυτό γιατί υποσυνείδητα οι χρήστες είναι κάτι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου προκειμένου να είναι σε εγρήγορση για να απαντήσουν σε μηνύματα που μπορεί να λάβουν.
  
“Οι χρήστες νιώθουν ιδιαίτερα πιεσμένοι και δεν χαλαρώνουν όπως θα έπρεπε όταν είναι στο κρεβάτι τους. Επιπλέον, διακατέχονται από έντονο άγχος κατά την διάρεκια της μέρας”, επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας, Κάρλα Μάρντοκ.  
   
Η Μάρντοκ από το  Πανεπιστήμιο ” Washington Lee University” υποστηρίζει ότι, έρευνα που έγινε σε δείγμα φοιτητών, έδειξε ότι όσοι πέφτουν με τα μούτρα στο κινητό στέλνοντας πολλά γραπτά μηνύματα , παραπονιούνται για αυπνία, νιώθουν ότι είναι σε αναμμένα κάρβουλα στη διάρκεια της ημέρας καιθώς επίσης εμφανίζουν προβλήματα στις σχέσεις τους με το φιλικό τους περιβάλλον.    

“Στα γραπτά μηνύματα, οι περισότεροι “κόβουν” λέξεις για να είναι πο σύντομοι. Εκεί ακριβώς αρχίζουν τα προβλήματα. Δημιουργούνται παρεξηγήσεις και εντάσεις χωρίς να υπάρχει λόγος”,  υπογραμμίζει  η επικεφαλής της αμερικανικής έρευνας στην βρετανική εφημερίδα, “Daily Mail”. 

Όλη η επικαιρότητα