Ελλάδα

Τα σπαρακτικά λόγια αδελφής θύματος της πυρκαγιάς – Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Ακούστε το άρθρο

Στη Δικαιοσύνη ετοιμάζεται να προσφύγει η οικογένεια του Παναγιώτη Χαμηλοθώρη, ενός από τα 93 θύματα των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ανατολική Αττική τη «μαύρη Δευτέρα» 23/7.

Σύμφωνα με όσα είπε η αδερφή του άτυχου άντρα, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, η οικογένεια της θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για τις φονικές πυρκαγιές που οδήγησαν στον θάνατο τον αδερφό της και ακόμα 92 συνανθρώπους μας.

«Όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους για να γίνουν όπως πρέπει. Να βρεθούν οι υπεύθυνοι. Αυτό που μας είχε τρελάνει, είναι ότι για μία εβδομάδα, δεν είχαμε κάποιο νέο συγκεκριμένο, δηλαδή κάποια ένδειξη για το πού μπορεί να είναι ο Παναγιώτης. Ό,τι κάναμε ήταν από δική μας πρωτοβουλία. Η ζωή μας έχει αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Έχουμε τη στεναχώρια μας, αλλά είμαστε και αγανακτισμένοι. Θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη. Η αδερφή μου είναι δικηγόρος και θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να προχωρήσει αυτή η υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, όλα ξεκίνησαν από την κίνηση ανθρώπου που έβαλε φωτιά σε κλαδιά και ξερόχορτα είπε: «Τι να σχολιάσω; … Έβαλε φωτιά με 11 μποφόρ; Πως μπορώ να σχολιάσω;».

Κλείνοντας, η Κατερίνα Χαμηλοθώρη συγκλόνισε με το μήνυμα της προς όλους αυτούς που επέζησαν, όμως βρίσκονται ακόμα στο νοσοκομείο: «Κουράγιο, υπομονή, μακάρι να γυρίσουν ζωντανοί, όσοι είναι στο νοσοκομείο».

Όλη η επικαιρότητα