Categories: Style

Τα style icon των 90s συνεχίζουν να μοιράζουν μαθήματα καλοκαιρινού στυλ

Share

Πόσο εύκολο είναι άραγε να γίνουμε ένα με τη μάζα την εποχή που η κοινωνική μας ζωή κυβερνάται από τα social media; «Πολύ», είναι η απάντηση και σίγουρα ο πρώτος τομέας που πέφτει σε αυτή τη μάχη είναι αυτός του styling. Ωστόσο, υπάρχουν μικρά τιπς που μπορούμε ν’ ακολουθήσουμε προκειμένου να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό που θα δώσει μία νότα ανανέωσης στο καλοκαιρινό μας στυλ.

Ένα ταξίδι στο παρελθόν, συγκεκριμένα στα σύνολα που φορούσαν τα style icon των 90s, αποτελεί ίσως τον πιο διασκεδαστικό τρόπο να υποδεχτούμε τις πρώτες ζέστες μέσα σε μινιμαλ σύνολα, με πρωταγωνιστές: τα straight-leg τζιν, τα λευκά tank top, τα strappy πέδιλα και τα σεμιζιέ φορέματα. Άλλωστε αυτά τα ιστορικά στυλ φαίνεται να έχουν κινητοποιήσει το ενδιαφέρον των σχεδιαστών, οι οποίοι φρόντισαν να τα ενσωματώσουν στις συλλογές των τελευταίων σεζόν. Κοινώς, αν λένε «ναι» τα μεγάλα ονόματα της μόδας, τότε δεν μπορούμε παρά ν’ ακολουθήσουμε και εμείς.

Ποια look μπαίνουν, όμως, στη λίστα μελέτης για τις πιο cool και άνετες εμφανίσεις του καλοκαιριού; Πρώτη είναι η street style εμφανίση της Kate Moss με το πιο κλασικό casual combo όλων των εποχών: τζιν και λευκό φανελάκι (εμείς προσθέτουμε ένα κροσέ καπέλο κι ένα ζευγάρι thong sandals). Ακολουθεί το μάξι εκρού φόρεμα της Gwyneth Paltrow, η πιο εύκολη επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας. Για το απόλυτο 90s look, συνδυάζεται με οβάλ ρετρό γυαλιά και ατημέλητο updo. Εμπνεόμαστε και από τη μοναδική Carolyn Bessette-Kennedy, η οποία φαίνεται να είχε πάρει μάστερ στους ανεπιτήδευτα cool καλοκαιρινούς συνδυασμούς.

Παρακάτω ακολουθούν 4 εμφανίσεις που θα διεκδικήσουν σίγουρα μία θέση στο καλοκαιρινό σας fashion moodboard:

Η Caroline Bessette-Kennedy στη Νέα Υόρκη/ Getty Images
Η Jennifer Aniston στο Los Angeles (1998)/ Getty Images
Η Naomi Campbell/ Getty Images

Πηγή: marieclaire.gr