WEB tv Κόσμος

Τα τελευταία λόγια θανατοποινίτων πριν πεθάνουν! [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Μετάνοια αλλά και πίστη στο στόχο τους μέχρι τέλους, μεταφέρουν τα τελευταία λόγια γνωστών θανατοποινίτων. Πολλοί θυμήθηκαν τον Θεό, άλλοι φάνηκαν ψύχραιμοι και διατήρησαν το χιούμορ τους, ενώ άλλοι δε σταμάτησαν ποτέ να δηλώνουν το πάθος τους για το έγκλημα.

Ο Peter Kurten σκότωσε 10 ανθρώπους όταν ήταν μόλις στην ηλικία των 13, ενώ μέχρι το 1930 οπότε και φυλακίστηκε, καταγράφηκαν και βιασμοί σε γουρούνια, κατσίκια και πρόβατα. Η θανατική ποινή ήταν μονόδρομος για εκείνη την εποχή και τα τελευταία του λόγια πριν πεθάνει ήταν: «Πες μου όταν μου κόψεις το κεφάλι θα έχω την ευκαιρία να το ακούσω έστω και για λίγο; Τον ήχο του ίδιου μου του αίματος να ξεχειλίζει; Αυτό θα ήταν μία ηδονή που θα τελείωνε όλες τις μέχρι τώρα ηδονές μου!».

Η Allen Wuornos (29 Φεβρουαρίου 1956 – 9 Οκτωβρίου 2002) ήταν Αμερικανίδα κατά συρροή δολοφόνος, που σκότωσε επτά άντρες στη Φλόριντα της Αμερικής από το 1989 έως το 1990, ισχυριζόμενη πως την είχαν βιάσει ή αποπειράθηκαν να τη βιάσουν, όταν ήταν ιερόδουλη. Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο για τους έξι από τους επτά φόνους. Η εκτέλεσή της έγινε με θανατηφόρο ένεση στις 9 Οκτωβρίου του 2002. Λίγο πριν πεθάνει είπε τα εξής: «Θα γυρίσω. Θα γυρίσω με τον Χριστό. Θα γυρίσω την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Θα γυρίσω».

Η ιστορία της έγινε ιδιαίτερα γνωστή με την ταινία θρίλερ «Monster» το 2003, στην οποία πρωταγωνιστεί η Σαρλίζ Θερόν και υποδύεται την Αϊλίν Γουόρνος. Η ταινία αυτή χάρισε το 2004 στην Σαρλίζ Θερόν το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Ο George Appel κατά συρροή δολοφόνος κάθισε στην ηλεκτρική καρέκλα το 1928. Τα τελευταία του λόγια ήταν: «Λοιπόν, κυρίες και κύριοι ετοιμαστείτε να δείτε πώς καίγεται ένα μήλο», χαριτολογώντας την πιο κρίσιμη στιγμή της ζωής του για το επώνυμο του.

Νούμερο ένα στη λίστα; Ο Carl Panzram, γνωστός και ως Hoosier Bastard. Ψυχοπαθής από τα 3 του, ο κατά συρροή δολοφόνος που έσπειρε τον τρόμο και τον φόβο στο Κοννέκτικατ, καταδικάστηκε σε θανατικοί ποινή το 1930. Τελευταίο του σημείωμα; «Λυπάμαι μόνο για δύο πράγματα: Λυπάμαι που κακομεταχειρίστηκα κάποια ζώα και λυπάμαι που δεν σκότωσα ολόκληρo το ανθρώπινο είδος». Ενώ, λίγο πριν τον θάνατο του είπε: «Τελειώνετε! Όση ώρα κάνετε να ετοιμαστείτε εγώ θα είχα σκοτώσει 12 ανθρώπους!».

ΠΗΓΗ: newsit

Όλη η επικαιρότητα