Ελλάδα

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της έφεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Οριστική θεωρείται πλέον η αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα το πρωί, στο δικαστήριο της Αδριανούπολης, εκδίκασης της έφεσης, κατά της απόφασης προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κατέθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής τους, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, βγαίνοντας από το δικαστήριο δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Προσπάθειες να κρατηθούν στο προξενείο μας στην Αλεξανδρούπολη 

Ανώτατη πηγή ενημέρωσης αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια οι έλληνες στρατιωτικοί να μεταφερθούν από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο ελληνικό προξενείο στην Αδριανούπολη. Σύμφωνα με το Onalert.gr, υψηλόβαθμη πηγή του ΥΠΕΘΑ ανέφερε ότι οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί πλέον εκεί. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε το πρώτο επισκεπτήριο από τις οικογένειές τους.

Οι δύο στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής επικοινώνησαν με τις οικογένειες τους και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους για περίπου μια ώρα στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Οι γονείς ζήτησαν και έλαβαν άδεια για να επισκεφτούν τους γιους τους για πρώτη φορά από την περασμένη Πέμπτη οπότε και συνελήφθησαν στα σύνορα κοντά στις Καστανιές.

Οι οικογένειες των δυο στρατιωτικών βρίσκονται στην Αδριανούπολη και τους συμπαραστέκονται ενώ οι ελληνικές προξενικές αρχές παρέχουν όλη τη νομική εκπροσώπηση.

Γονείς στρατιωτικών: Να τελειώσει γρήγορα αυτή η ιστορία (VIDEO)

Όλα φαίνεται πως είναι ανοιχτά, καθώς τα στοιχεία περιγράφουν μια περίεργη συμπεριφορά των Τούρκων που μοιάζουν να έστησαν ενέδρα στο ελληνικό περίπολο. Ήδη μια άσκηση που διεξήγαγε η Τουρκία στην περιοχή εντείνει τις υποψίες και με απόρρητο σήμα οι ελληνικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα στα κινητά που είχαν πάνω τους ο αξιωματικός και ο υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού έχει ολοκληρωθεί και τα στοιχεία αυτά θα ληφθούν υπόψη από το δικαστήριo.

Οι πληροφορίες από τους δυο Τούρκους δικηγόρους που όρισε του ελληνικό προξενείο αλλά και από τη μεταφράστρια λένε ότι είναι καλά στην υγεία τους και πως η συμπεριφορά των Τούρκων απέναντί τους είναι σωστή.

Ωστόσο φαίνεται ότι οι Τούρκοι για κάποιον λόγο ακολουθούν τακτική καθυστερήσεων με στόχο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο έπακρο.

Αν δεν κριθεί παράνομη η κράτησή τους θα οριστεί τακτική δικάσιμος για το μέλλον και οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υποθέσεως.

https://www.youtube.com/watch?v=VpYecGZfH5Y

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, newsit.gr 

Όλη η επικαιρότητα