Categories: Ελλάδα

Τα τροχαία που σόκαραν την Ελλάδα: Παντελίδης, Mad Clip, Βακάκης και Τζώρτζης Μονογυιός

Share

Από τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης τον Φεβρουάριο του 2016, στο τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας που ξεκλήρισε την οικογένεια του Υπάτιου Πατμάνογλου έναν χρόνο μετά και από εκεί στον θάνατο του Mad Clip τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε στις εικόνες που συμπυκνώνουν τις διαστάσεις της τραγωδίας, με τον θάνατο του Τζώρτζη Μονογυιός, πριν από ένα 24ωρο.

Θανατηφόρα τροχαία στην άσφαλτο με κοινό χαρακτηριστικό τα πανάκριβα αυτοκίνητα που είτε οδηγούσαν τα θύματα είτε μπλέχτηκαν στα δυστυχήματα που συντάραξαν τη χώρα, με μια σειρά από λάθη και αστοχίες να αποδεικνύονται μοιραίες και να ανοίγουν συζητήσεις για το αν πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις, πριν κάτσει κανείς στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου με επιδόσεις εκρηκτικές.

Mad Clip

Στο τροχαίο με θύμα τον Mad Clip (20/09/2021) τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως ο αδικοχαμένος τράπερ πρόλαβε να πατήσει φρένο στην παραλιακή και να κόψει στα 80 χιλιόμετρα από τα 134.

Διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο ήταν καλοσυντηρημένο σε καλή κατάσταση, αλλά όπως φαίνεται τα λάστιχα semi-slick που χρησιμοποιούνται σε πίστες για αγώνες ταχύτητας ήταν αυτά που προκάλεσαν το μοιραίο.

Τα λάστιχα που είναι ευάλωτα στο νερό, άφησαν όπως φαίνεται το αυτοκίνητο ακυβέρνητο για λίγα δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα ο νεαρός καλλιτέχνης να σκοτωθεί.

Υπάτιος Πατμάνογλου

Τα λάστιχα και η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός ήταν τα αίτια του δυστυχήματος στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας τον Φλεβάρη του 2017.

Όταν η μοιραία Porsche μπήκε στον παράδρομο κι συγκρούστηκε με το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμάνογλου, μέσα στο οποίο βρισκόταν η σύζυγος και το παιδί του.

Οι εικόνες και ο απολογισμός είχαν «παγώσει» τη χώρα. Τέσσερις νεκροί με τα δύο οχήματα να τυλίγονται στις φλόγες.

Παντελής Παντελίδης

Μέσα σε ένα πανάκριβο τζιπ, γράφτηκε ο επίλογος στη ζωή του Παντελή Παντελίδη το 2016.

Έναν μήνα μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το εισαγγελικό πόρισμα ένα χρόνο μετά, να αναφέρει πως ήταν ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου.

Το χθεσινό τροχαίο με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα των τροχαίων με πανάκριβα αυτοκίνητα.

Οχήματα με super επιδόσεις που όμως όπως έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη δε συγχωρούν λάθη, αστοχίες και παραλείψεις.

Πηγή: in.gr