Categories: Βιβλίο

Τα βιβλία που θα μας κάνουν συντροφιά φέτος το καλοκαίρι

Share

Καλοκαίρι θα πει… ήλιος, θάλασσα, μια αιώρα κρεμασμένη ανάμεσα σε δύο δέντρα, κι εσύ ξαπλωμένος, να απολαμβάνεις το βιβλίο σου. Εάν η παραπάνω πρόταση σε ενθουσίασε ήδη, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο.

Μετά από αρκετή έρευνα, διαλέξαμε για εσένα 5+1 βιβλία, για τα οποία επιβάλλεται να κρατήσεις χώρο, στην βαλίτσα σου, αλλά και να τους αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο, στις φετινές σου διακοπές.

«Μηχανάνθρωποι» του Γιάννη Σιδεράκη από τις εκδόσεις ΟΞΥ

Υπάρχει μια διαφορετική, μια μοναδική «φυλή» ανθρώπων, που το κοινό τους πάθος τους στιγματίζει, τους καθοδηγεί και τους κάνει να ξεχωρίζουν.

Είναι όλοι αυτοί, που χωρίς να ξέρουν το πώς και το γιατί, βρέθηκαν ερωτευμένοι βαθιά και για πάντα με κάτι που σίγουρα είναι άψυχο. Μερικά κομμάτια σίδερο ενωμένα, ένα μηχάνημα, ένα μεταφορικό μέσο.

Όσο πεζά κι αν το δεις απέξω, τελικά για κείνους, αυτό το μηχάνημα αποκτά υπόσταση, αναπνέει, ζει και μέσα από κοινές πορείες, δίνουν ο ένας στον άλλον στοργή, δύναμη και νόημα για να συνεχίσουν.

Σιγά σιγά το ον και το πράγμα γίνονται ένα, με αποτέλεσμα τα μηχανήματα να μοιάζουν στους ανθρώπους και οι άνθρωποι στα μηχανήματα, οι άνθρωποι να μιλούν στα μηχανήματα και κείνα με τη σειρά τους, με κάποιον τρόπο, να απαντούν.

Οι Μηχανάνθρωποι είναι όλοι όσοι, στις ιστορίες του παρόντος βιβλίου, θα αναγνωρίσουν, θα βρουν ένα κομμάτι του εαυτού τους, του φίλου τους, της ζωής τους. Είναι όσοι έχουν παρόμοιες ιστορίες να διηγηθούν, έζησαν και ζουν μια ιδιαίτερη ζωή που οι περισσότεροι δεν μπορούν να καταλάβουν.

Τα κλισέ είναι πολλά… Ελευθερία, δρόμος, ταχύτητα, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ περισσότερα και πολύπλοκα.

Οι Μηχανάνθρωποι είναι μοναδικοί… μοναδικοί και όμορφοι!

Θα βρείτε το βιβλίο, ΕΔΩ.

Δε Μπουκ της Τίνα Ντάρμα, από τις εκδόσεις Floral

Οι Εκδόσεις Floral Books παρουσιάζουν με μεγάλη χαρά το νέο βιβλίο – συλλογή ιστοριών της Τίνας Ντάρμα, έναν -τόσο σουρεαλιστικό για να είναι αληθινό- ωκεανό περιστατικών, σκέψεων, συναπαντημάτων, εντός του οποίου και με κάποιον περίεργο τρόπο, επιπλέει, βυθίζεται και αναδύεται ξανά… το βιβλίο.

Σαράντα αυτοτελείς ιστορίες διαβάσματος, συμπτώσεων, γέλιου και μαγείας που ίσως να έχουν συμβεί κάπου στην Αθήνα και περιστρέφονται γύρω από την ανάγνωση, τη συγγραφή αλλά και την ενέργεια ενός βιβλίου. Το βιβλίο ως αντικείμενο, περιεχόμενο, αλλά και γιατρικό για τον απανταχού αναγνώστη. Κοινά μυστικά που συνδέουν αναγνώστες, συγγραφείς, βιβλιοπωλεία, τυπογραφεία και εκδοτικούς οίκους, σελίδες που δεν είναι φτιαγμένες μόνο από χαρτί και μελάνι. Ένα ταξίδι ψυχής και νου χωρίς εισιτήριο, μια απάντηση σε κάθε πρόβλημα στο πέρασμα του χρόνου. Δε Μπουκ όπως μπουκάρω: στη γνώση που περνά από γενιά σε γενιά, στα χιλιάδες ευτράπελα που συμβαίνουν καθ’ οδόν.

Τι γίνεται όταν η πραγματικότητα ενώνεται με τη φαντασία, η λογική με την τρέλα και η συγγραφή με την ανάγνωση; Ποια είναι η τεχνική και η τέχνη του διαβάσματος και πόσες χιλιάδες οι συμπτώσεις που μπορεί να φέρει η ζωή με αφορμή ένα βιβλίο;

Διάβασέ το κι αυτό θα σε ταξιδέψει, θα σε πάει πιο μπροστά, αρκεί μόνο να βρεις το κουράγιο και τον χρόνο για να γυρίσεις την επόμενη σελίδα.

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ.

5 πράγματα που μετανιώνουμε πριν πεθάνουμε, της Μπρόνι Γουέαρ, από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

Το best seller βιβλίο αυτοβελτίωσης της Bronnie Ware μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ!

Η Bronnie Ware μας χαρίζει ένα εκπληκτικό βιβλίο και μας εμπνέει να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη, για την οποία δεν θα μετανιώσουμε. Μας καλεί να αφουγκραστούμε τον εαυτό μας και να αποφύγουμε 5 μεγάλα λάθη, 5 δυστυχώς συνήθεις επιλογές που μας απομακρύνουν από τη γαλήνη και την εκπλήρωση των πραγματικών στόχων και επιθυμιών μας.

Ένα βιβλίο που δίνει στην αυτοβελτίωση τον ουσιαστικότερο σκοπό της…

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ.

Από το Μανχάταν στο Άγιο Όρος, του Θοδ. Σπηλιώτη, από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

«Όταν ήμουν τριάντα ετών, ήθελα να είμαι επιτυχημένος.
Με τον καιρό συνειδητοποίησα την επιθυμία μου να γίνω ευτυχισμένος!»

Το νέο βιβλίο του Θοδωρή Σπηλιώτη έρχεται να σας εμπνεύσει με μια αληθινή, προσωπική ιστορία.

Πρωταγωνιστής της αληθινής αυτής ιστορίας δυνητικά είναι ο κάθε αναγνώστης της.

Οι ανατροπές, οι εκπλήξεις και οι συγκινήσεις που επιφυλάσσει είναι σε μικροκλίμακα ο ορισμός της ανθρώπινης ζωής. Και αν κάτι φιλοδοξεί να πετύχει η καταγραφή αυτής της προσωπικής ιστορίας, είναι ακριβώς να εμπνεύσει στους αναγνώστες της το θάρρος να ζουν τη ζωή τους όπως τους υπαγορεύει η καρδιά και ο λογισμός τους.

Αν με την ιστορία του Μοναχού που έγινε CEO επικοινωνήθηκαν στο επιχειρηματικό και ευρύτερο αναγνωστικό κοινό οι αρχές του Αθωνικού Μanagement, με το βιβλίο Από το Μανχάταν στο Άγιο Όρος φωτίζεται ο δρόμος της εσωτερικής θέασης (ή απελευθέρωσης) ως ο μόνος δρόμος για την προσωπική μας ευτυχία.

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ.

Εγκλήματα στην καρδιά του καλοκαιριού, της Αγκάθα Κρίστι, από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Μια υπέροχη συλλογή 12 ιστοριών ιδανική για ανάγνωση τις ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού…

Καλοκαίρι – καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, αυξάνεται και η ροπή προς το κακό.

Από την Κορνουάλη ως τη Γαλλική Ριβιέρα, με φόντο το αρχαίο ιερό των Δελφών ή τα σπίτια της βρετανικής επαρχίας, οι πιο διάσημοι ήρωες της Άγκαθα Κρίστι λύνουν τα σατανικότερα εγκλήματα κάτω από τις καυτές αχτίδες του ήλιου.

Θα βρείτε το βιβλίο, ΕΔΩ.

Βιολέτα, της Ιζαμπέλ Αλιέντε, από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Η Βιολέτα ήρθε στον κόσμο εν μέσω μιας καταιγίδας το 1920. Ήταν η πρώτη κόρη μιας οικογένειας που είχε ήδη πέντε ζωηρά αγόρια. Από την αρχή, η ζωή της σημαδεύτηκε από ξεχωριστά γεγονότα: οι αναταράξεις του Μεγάλου Πολέμου ήταν ακόμη αισθητές, όταν η ισπανική γρίπη έφτασε στις ακτές της Λατινικής Αμερικής, όπου ήταν η πατρίδα της, σχεδόν ταυτόχρονα με τη γέννησή της.

Σε ένα γράμμα που η Βιολέτα γράφει στο πιο αγαπημένο της πρόσωπο ξεδιπλώνει την ιστορία της ζωής της, που καλύπτει εκατό χρόνια με αβάσταχτους καημούς και παθιασμένους έρωτες, πλούτη και φτώχεια, τρομερές απώλειες και μεγάλες χαρές. Η διαδρομή της ξετυλίχτηκε παράλληλα με τις ιστορικές εξελίξεις ενός ολόκληρου αιώνα και διαμορφώθηκε από τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, την άνοδο και την πτώση τυράννων και, εντέλει, όχι από μία αλλά από δύο πανδημίες.

Μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας η οποία, χάρη στο ακατάβλητο πάθος, την αποφασιστικότητα και το χιούμορ της, κατάφερε να επιβιώσει σε ταραγμένους καιρούς, η Ιζαμπέλ Αλιέντε μάς προσφέρει για άλλη μια φορά ένα έπος που εμπνέει αλλά και συγκινεί.

Θα βρείτε το βιβλίο, ΕΔΩ.


Καλή ανάγνωση και καλές βουτιές!