Life

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Ακούστε το άρθρο

Ο Ήλιος στον Καρκίνο μάς στρέφει στην οικογένεια και το σπίτι, κι όσο αισθανόμαστε την επιστροφή στις ρίζες μας, τόσο μάς έρχεται ένα φήλινγκ Δήμητρας Παπαδοπούλου στα Λυκαβήττεια ’92, “είμαι ευάλωτη και έχω και προσωπικότητα”. Με ρέγουλα το αυτομαστίγωμα και οι τύψεις, είναι άλλο πράμα να ξέρεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι και άλλο το να σπρώχνεις τον εαυτό σου πιο κάτω από εκεί που είναι.

ΚΡΙΟΣ

Οk, ok, το μυαλό σας δουλεύει σαν μοτεράκι, έχετε σκεφτεί από τρόπους για να βγούμε από το μνημόνιο (και να μην ξαναμπούμε ποτέ, πράγμα εξίσου αν όχι και πιο σημαντικό) μέχρι το πώς θα σταματήσετε να πιέζετε τον εαυτό σας για τα πάντα, στη λογική του “αφού καταπιάνομαι ξανά με πράγματα που νόμιζα πως έχουν λυθεί για πάντα, γιατί να μην τα ανακατέψω ΟΛΑ ΜΑΖΙ και να μη βγει ποτέ καμία άκρη”. Το συναισθηματικό σας μπούκωμα μετριάζεται από την επιρροή της Πανσελήνου στον Τοξότη, ωστόσο αν δεν προσέξετε εσείς τον εαυτό σας βάζοντας έναν “κόφτη” και μια σειρά προτεραιότητας σε ό,τι κάνετε ή θέλετε να κάνετε, όλα θα χαθούν σε μια θολή σφαίρα παράνοιας και άκρη δε θα βγάλετε στο απλό ερώτημα του Σαββατοκύριακου: “θέλω να πάω μπροστά ή χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμα”;

ΤΑΥΡΟΣ

Ας ξεκινήσουμε από τη γκομενική κινητικότητα, η οποία θα ενταθεί κι άλλο, απλά με άγαρμπο τρόπο – γιατί είστε και η συναισθηματική Τίνκερμπελ, και όλα μπορείτε να τα κάνετε έτσι φινετσάτα και αέρινα. Το Σαββατοκύριακο μπορείτε να σκεφτείτε τι σας λείπει, τι σάς περισσεύει, πώς θα οργανώσετε το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να γίνουν όλες οι δουλίτσες σας (στα επαγγελματικά και τα οικογενειακά) χωρίς να κλατάρετε, ενώ οτιδήποτε δείτε να μην “τραβάει”, μην το σπρώξετε παραπάνω από όσο σάς παίρνει (να θυμάστε, το σύμπαν και οι στιχουργοί της Πέγκυς Ζήνα ξέρουν ΠΑΝΤΑ καλύτερα από εμάς). Ένα πολύ καλό σε όλη αυτή την ιστορία (και δεν το λέμε ως τρόπο αποπροσανατολισμού σας από τις καθημερινές υποχρεώσεις) είναι ότι η διάθεσή σας για έξοδο δεν πέφτει ούτε με χάπια – κι αυτό καλό θα ήταν να το διατηρήσετε στα ίδια επίπεδα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Από αμφίρροπες δυνάμεις, αντιμετωπίζετε καταρχάς καθημερινά τον εαυτό σας (“να φύγω να πάω πού, να μείνω να κάνω τι”), την υπομανία που τρέφεται από τις όποιες στραβές σάς τυχαίνουν και σκάει στην επιφάνεια πιο πλουμιστή κι από την Σαπουντζάκη στη σκηνή σε εκείνη την ταινία που ο Βουτσάς κάνει το χαϊβάνι και του τα τρώει αβέρτα κουβέρτα. Ευτυχώς ο Ήλιος στον Καρκίνο σάς καλμάρει λίγο και σάς κόβει τις πολλές παρορμήσεις, ώστε να μην τα κάνετε ρόιδο κυρίως στη δουλειά, ο οποία ευνοείται μεν πολύ αυτές τις ημέρες, αλλά θα σας επιφυλάσσει και διάφορες καθυστερήσεις – μπόνους του καλοκαιριού (δείτε το και ως τεστ για το πώς αντιδράτε στα μέτρια νέα). Παραλλήλως το πιο σημαντικό αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να δείτε τι θα κάνετε με τους ανθρώπους γύρω σας, οι οποίοι κλασικά θέλουν να βοηθήσουν, αλλά εσείς επιμένετε στη “δημιουργική μοναξιά” και τη στασιμότητα, όπως την εξέφρασε και πιο πάνω η Λαίδη Άντζελα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Φτάνουν να ζουζουνογενεθλιάκια σας και για λίγο καιρό θα αισθάνεστε παντοδύναμοι, πάρα πολύ επικοινωνιακοί αλλά και πάρα πολύ παρορμητικοί, δηλαδή σαν να συναντήθηκαν στο ίδιο πρόσωπο ο Elon Musk, η Αννίτα Πάνια και η Αναστασία Αθήνη (πρώην Τσούνη). Φυσικά αυτό είναι πολύ ευχάριστο, αν σκεφτείτε πως η δημιουργική παράνοια λειτουργεί ευεργετικά στα γκομενικά σας και κυρίως παίρνει από πάνω σας τις τύψεις που προκαταβολικά έχετε για κάθε χειρισμό που έχετε κάνει στον τομέα αυτόν το τελευταίο διάστημα. Παραλλήλως δε, ο χρόνος για να πάρετε αποφάσεις για τα της δουλειάς και του Θανάση είναι πολύς και θα σας φερθεί όμορφα, συνεπώς μην τα γράψετε μεν όλα στα τέτοια σας, περιμένοντας τη θεία φώτιση να κάνει τις δικές σας τις δουλειές, μη σκάσετε όμως κιόλας, δρομολογήστε ό,τι είναι κι αφήστε το να τσουλήσει.

ΛΕΩΝ

Ό,τι κινήθηκε γκομενικά τις προηγούμενες ημέρες αισθάνεστε να “απειλείται” από τις καθημερινές υποχρεώσεις, τουτέστιν δε θέλετε άνθρωπο να δείτε μπροστά σας, κανέναν να σας ζητήσει χάρη/ εξυπηρέτηση ή απλά διεκπεραίωση μιας δουλειάς με την οποία έχετε καταπιαστεί και ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΡΗΜΑΔΑ ΛΕΜΕ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ και εν γένει όλο αυτό θα ηρεμήσει το Σαββατοκύριακο, αν δεν παρασυρθείτε και ψωνίσετε άσχετα πράγματα σαν να μην υπάρχει αύριο (ή σαν να μην υπάρξουν εκπτώσεις σε λίγο καιρό). Τέλος πάντων, το Σαββατοκύριακο θα κουλάρετε κάπως και θα μπορέσετε να σκεφτείτε λίγο σοβαρά τι θέλετε και τι δε θέλετε (σπόιλερ: τίποτα και τίποτα ομοίως). “Θα πάει έτσι δηλαδή όλο το καλοκαίρι;”, θα ρωτήσετε. Όχι, είναι η απάντηση, απλά μερικές εβδομάδες συνιστούν ψυχολογικά σπλάτερ ακόμα και για ανθρώπους όπως εσείς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όσο κι αν προστατεύετε τον εαυτό σας απέναντι στον κάθε πανάχρηστο τύπο που βρίσκεται στο δρόμο σας, όλο και κάποια στραβή θα καθίσει και θα εμφανιστεί (ξανά μανά) μπροστά σας ένας τέτοιος που θα πληγώσει βάναυσα την αισθητική σας. Αυτό είναι ένα στριμόκωλο σενάριο, το οποίο είναι εύκολα διαχειρίσιμο τις επόμενες ημέρες, διότι παραλλήλως είστε και πάρα πολύ στα κέφια σας, συνεπώς δε σας ενδιαφέρουν πολύ άλλα πράγματα πέραν του πού και πότε θα πάτε διακοπές, πώς θα τακτοποιήσετε τις υποχρεώσεις σας στη δουλειά και, πάνω από όλα, πώς θα γίνει να περάσετε καλά με τον Θανάση. Οι φίλοι σας φυσικά θα βοηθήσουν στο να παραμείνει η ψυχολογία σας ανεβασμένη και σε κάθε περίπτωση, είστε αρκετά θωρακισμένοι (με όσα σάς έχουν τύχει και φέτος) απέναντι σε διάφορες άβολες καταστάσεις.

ΖΥΓΟΣ

Δε φαίνεται να έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (π.χ. ένα “ευχαριστώ” δεν έχετε ακούσει ακόμα) ή παράλληλα δε σας νοιάζει που μπορείτε να συνεννοηθείτε για διάφορες εκκρεμότητες της καθημερινότητας, αφού με τον Θανάση είστε συνδεδεμένοι με Κάιρο (και οι δυο μαζί). Σε κάθε περίπτωση, η δουλειά στρώνει καθώς έχετε αναγνωρίσει τα λάθη σας και το μόνο πρόβλημα που ίσως σας ταλαιπωρήσει είναι οι θολές προθέσεις των συνεργατών σας. Είναι πάρα πολύ σκληρό το να ζητάς ένα μικρό συμπαντικό διάλειμμα από τα απανωτά χαστούκια (που στους άλλους μοιάζουν με φιλικά πατ – πατ στην πλάτη, διότι όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει), και τελικά να μη μπορείς να ηρεμήσεις ούτε δευτερόλεπτο, από την άλλη όμως η ιστορία θα σας δικαιώσει και μια μέρα θα έχουμε όλοι να λέμε πόσο ανεξάρτητοι είστε και πόσο μπορείτε να αντέξετε τα πάντα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ας ξεκινήσουμε από την προσοχή που θα χρειαστεί να δείξετε στα μπικικίνια το Σαββατοκύριακο κι ας συνεχίσουμε με τους ανθρώπους που σιχαίνεστε, αυτούς δηλαδή στους οποίους οι λέξεις συνοχή και η συνάφεια λένε ό,τι στη θεία μου τη Μαρίκα η φράση “σχάση του ατόμου”. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι θα προκύψουν μπροστά σας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και προφανώς θα θέλετε να ανοίξει η γη να τους καταπιεί (γιατί να τους φυτέψετε εσείς έτσι απλά μέσα δεν πάει το χέρι σας) κι έτσι θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τη σωρεία από βλακείες που θα ακούσετε. Παραλλήλως βέβαια δε θα ξεχάσετε το well being σας, την έξοδό σας και τη βολτούλα σας και εν γένει το να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν, ιδίως επειδή έχετε κουραστεί λίγο με τη δουλειά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις και όσο εμμονικοί κι αν είστε γενικά στη ζωή σας, έρχονται και μέρες που θέλετε “τα όπα σας”.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πάρα πολύ κέφι έχετε, και μπράβο σας, διότι εκμεταλλευτήκατε την Πανσέληνο και δουλέψατε σκληρά, και πλέον ήρθε η ώρα να αράξετε και να το απολαύσετε. Ζουζουνίζετε σαν να μην υπάρχει αύριο (και μπράβο σας, διότι κανείς δε γνωρίζει αν θα υπάρχει πράγματι), ενώ ο βασικός σας καημός το Σαββατοκύριακο είναι να βάλετε μπεστ οφ Πέγκυ Ζήνα (ή Tool, όπως τη βρίσκετε), να κοιτάξετε γύρω σας σαν τη Τζο Τόγκου στην πισίνα και να συνειδητοποιήσετε και πόσοι περιλιμπανόμενοι υπάρχουν εκεί έξω και πόσο τέλεια τα κάνατε όλα αυτές τις μέρες. Φυσικά και υπάρχει μια μικρή παγίδα, το να γίνετε overdramatic και συναισθηματικοί απέναντι σε πράγματα όπως το άνοιγμα ενός νέου ντοματοπελτέ από μάρκα που δεν είχατε δοκιμάσει ως τώρα – κι αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά αν στη θέση του ντοματοπελτέ μπει κάποιος άνθρωπος, μπορεί να κόψει λάσπη από την τόση οικειότητα που θα του δείξετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η φάση είναι “Αντρέας Μικρούτσικος σε λάιβ μετάδοση Big Brother”, σε συνδυασμό με ουρλιαχτό Σάκη Ρουβά “Είμαστε έτοιμοιοιοιοι;”. Από τη μια είστε έτοιμοι, διότι η Πανσέληνος κάτι έκανε στην ψυχούλα σας, ενώ παράλληλα έχετε κάνει φόκους (στ’ αλήθεια, όχι απλά για το δράμα) στο τι θέλετε από τη σκέση σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) με τον προϊστάμενο, τον Θανάση, τη μάνα σας, τον κύριο που σας εξυπηρέτησε προχτές στη ΔΕΗ κ.ο.κ. Το πρόβλημα είναι πως, προκειμένου να βολευτείτε σε μια κατάσταση που δε συνεπάγεται άλλο κόπο, είστε διατεθειμένοι να κάνετε πολλές υποχωρήσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η προσπάθεια να πείσετε τον εαυτό σας πως “αυτό είναι σωστό, πρωτάθλημα και κύπελλο και ευρωπαϊκό”, ενώ στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο επίτευγμα θα μοιάζει με κύπελλο σε β’  τοπικό. Συνέλθετε, μπορείτε να τα κάνετε όλα μαζί, δεν είναι κάτι, μη μου πείτε πως είστε πιο κόμπιτεντ στις δουλειές από την Ηλιάννα Παπαγεωργίου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όλη μέρα χαχα και χουχου και ποτάκια, έξοδοι, παρέες και “έλα μωρή να γίνουμε ζάντες, καλοκαίρι έφτασε” και κάθε ξημέρωμα τρέμει το ψυχούλι σας το τι θα κάνετε με τη δουλειά την τρέχουσα περίοδο και το τι θα σας αρέσει την αμέσως επόμενη κ.ο.κ. Φυσικά το μπέρδεμα θα συνεχιστεί, ακόμα πιο φυσικά εσείς δε θα πάρετε χαμπάρι, εκτός αν σάς κάνει καμιά στραβή ο Θανάσης και αισθανθείτε ότι μόνο εσείς κάνετε μοιραίες για εσάς υποχωρήσεις σε τούτη τη ζωή (άντε και ο Τίμπερλεϊκ που ζει με την Biel, η οποία δεν πιστεύει στα εμβόλια). Ενιγουέι, προσοχή στα λεφτάκια να δώσετε, διότι είναι σαν την υπομονή των γύρω σας, κάποια στιγμή τελειώνουν και συνήθως αυτή η στιγμή είναι παντελώς ακατάλληλη. Και κάτι ακόμα: προφανώς και το Σαββατοκύριακο είναι λουκούμι για τα γκομενικά σας, αλλά η πραγματοποίηση της οποιαδήποτε προσωπικής προόδου περνάει πάντα μέσα από την αντιμετώπιση της αλήθειας κατάματα, όπως κοιτούσε η Βίρνα τον Γιάγκο και τ’ ανάπαλιν.

ΙΧΘΥΕΣ

“H Πολυάννα παντρεύεται”, “Η Πολυάννα μητέρα” και “Η Πολυάννα πάει για βρούβες” είναι η φάση των ημερών, διότι και η Πανσέληνος σας σπρώχνει εδώ και μέρες σε πιο ευχάριστες (“κενές” θα τις αποκαλούσαν οι κακεντρεχείς, εμείς θα τις πούμε ξεκούραστες, διότι σας αξίζει) ασχολίες, με τα γκομενικά φυσικά να κυριαρχούν στο μυαλό σας, μιας και ο Ήλιος στον Καρκίνο σάς μεταμορφώνει από ξέγνοιαστες τσιπούρες σε συναισθηματικά αρκουδάκια καζολίν. Αντί να συνεχίζετε την ομφαλοσκόπηση, καλό θα ήταν να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, αφενός ξεκαθαρίζοντας στον Θανάση πως θέλετε τα πάντα και τα θέλετε τώρα κι αφετέρου αρνούμενοι τη βοήθειά σας σε όσους ζητούν κάτι παντελώς ανεπίκαιρο.

* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr

Όλη η επικαιρότητα