Life

Τα ζώδια του σαββατοκύριακου

Ακούστε το άρθρο

Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Άρη φέρνει μια ιδιαίτερη ανησυχία στην καθημερινότητά μας, η οποία τείνει να γίνει debate με επικεφαλής τον Ευαγγελάτο παραμονές κρίσιμων εθνικών εκλογών.

Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες συμπεριφέρονται σαν να έχουν νεύρα από οκτώ χρονών, αλλά κανείς δε μπορεί να τους κατηγορήσει, διότι πώς να αποδεχτείς την απόρριψη τη μοναδική – ίσως – φορά που δε φταις σε κάτι, ούτε στα εργασιακά, ούτε στα γκομενικά;

Το Σάββατο επίσης η Σελήνη μπαίνει στον Λέοντα, οπότε το Σαββατοκύριακο ενδείκνυται, παρά τη ζόρικη σύνοδο Ερμή – Άρη στην Παρθένο, για πολλές εξόδους και χαλάρωση όπως ακριβώς την έχουμε φανταστεί. Αν με ρωτάτε τι θα υπερισχύσει, η απάντηση βρίσκεται στην επιλογή του τρόπου αντιμετώπισης της ντιβουρλίγκας που θα προσπαθήσει να κατσικωθεί στην ψυχούλα μας. Ας φωνάξουμε όλοι μαζί “Δεν θα περάσει” κι ας ξαμοληθούμε στα μπαρ, τις παραλίες, τα θερινά τα σινεμά και όπου άλλου θέλουμε, απολαμβάνοντας ένα από τα τελευταία Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

Για πληρέστερη εικόνα του ωροσκοπίου σας να διαβάζετε και τον ωροσκόπο σας. Μη λέτε μετά ότι δε σας το είπα.

ΚΡΙΟΣ

Όσο ο Ερμής στην Παρθένο κάνει δουλίτσα – για την ακρίβεια, σας δίνει δουλίτσα και ευκαιρίες για ανάκαμψη της αυτοπεποίθησής σας στον εργασιακό χώρο, ως αποτέλεσμα της αφοσίωσής σας στο αντικείμενό σας – την Παρασκευή το εξάγωνο Αφροδίτης – Λέοντα σάς παίρνει από το χέρι και σας βγάζει στη ρούγα για να γλεντικοπήσετε με τους δικούς σας ανθρώπους. Η καλή διάθεση, την οποία ψάχνατε με καραμπίνα εδώ και καιρό, έχει επανέλθει και ο κόσμος γύρω σας χαίρεται να σας βλέπει και να σας ακούει. Όταν λέμε “κόσμος” εννοούμε κυρίως τον Θανάση, ο οποίος όλο το καλοκαίρι είχε κουραστεί να σκοτώνει τους οιονεί αγαπητικούς σας. Το Σάββατο θα προκύψουν εντάσεις στις επαφές σας, ιδίως αν το πρόγραμμά σας είναι πιο φορτωμένο κι από μαλλί κουμπάρας στο Κάτω Σαμικό Ηλείας. Υπάρχει λόγος να τα προγραμματίζετε όλα μαζί; Οι απόψεις διίστανται. Από τη μία είναι καλό που ενεργοποιείστε ξανά, αισθανόμενοι την ολότητα της ύπαρξης στο πετσί σας, από την άλλη ξέρουμε όλοι τι γίνεται όταν παίζετε σε εκατό μέτωπα με όλη σας την αφοσίωση. Εσείς διαλέγετε πώς και τι, ανάλογα με την αντοχή σας.



ΤΑΥΡΟΣ

Η δημιουργικότητά σας βρίσκεται στα ύψη, παρά τις τυχόν αντιξοότητες που προκύπτουν στον εργασιακό χώρο – ακούνε και στο όνομα “στραβωμένος προϊστάμενος με attitude Solange Knowles που ψυχανεμίζεται πως ο γαμπρός της τα φοράει στην αδερφή της”. Όσο τα οικονομικά δρομολογούνται και τα γκομενικά ακολουθούν, ενδέχεται την Παρασκευή να υποστείτε μια μίνι υπαρξιακή ντιβουρλίγκα – ή, έστω, την ατελή απόπειρά της – καθώς το κουράγιο είναι σαν εκείνο το καλό μαύρο γούνινο σακάκι που σας έχει χαρίσει η μάνα σας: κάθε μέρα το βλέπετε μπροστά σας και όταν, μια φορά το χρόνο, το χρειαστείτε, θα το έχει δανειστεί η αδερφή σας. Το Σάββατο η σύνοδος Ερμή και Άρη στην Παρθένο σας δίνουν τρομερή ενέργεια, την οποία ίσως να μην “σηκώνει” ο οργανισμός σας στην παρούσα φάση, ιδίως από την άποψη ότι μπορεί να διοχετευτεί σε επιθετικότητα και υπερκινητικότητα – και όλοι ξέρουμε πώς τα πάτε με αυτές τις δυο καταστάσεις. Λίγη προσοχή χρειάζεται, για να μην πείτε πράγματα που θα μετανιώσετε ή να μη σκεφτείτε πράγματα που δεν θα καταφέρετε να πραγματοποιήσετε άμεσα.



ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Αφροδίτη στον Λέοντα εξακολουθεί να σας αβαντάρει επικοινωνιακά και να σας δίνει την ευφράδεια του μακαρίτη του Βαγγέλη Γιαννόπουλου σε προεκλογική περίοδο απέναντι στον (έτερο μακαρίτη) Κώστα Μητσοτάκη. Η διαφορά είναι πως ο Γιαννόπουλος δε συμμεριζόταν σε γενικές γραμμές την ίδια αισιοδοξία από την οποία κατακλύζεστε την τρέχουσα σεζόν. Σε άλλα, πιο χοτ θέματα, αν είστε από τους Διδύμους που έχουν στεριώσει με έναν άνθρωπο και πιστεύετε πως έχει έρθει η ώρα να τον πάτε στη μάνα σας να του φτιάξει μπριάμ, αυτές οι μέρες είναι ιδανικές. Το Σάββατο η σύνοδος του Ερμή με τον Άρη στην Παρθένο τσιτώνει το νευρικό σας σύστημα, ιδίως απέναντι στο σόι σας, τον διαχειριστή της πολυκατοικίας σας και, γενικότερα, μια σειρά από ανθρώπους που (ακόμα) δεν είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε σε πρακτική βάση. Κάτι οι διακοπές που πλέον φαίνονται πιο μακρινές κι από τη συνταξιοδότηση, κάτι η αισιοδοξία χωρίς αντίκρισμα (στη δουλειά και αλλού) κάτι η ζέστη και τα λόγια του παπά, θα βρεθείτε πάλι στις ρούγες με το τζιν τόνικ ενσωματωμένο στο δεξί σας χέρι. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, εφόσον μέσα από τη χαλάρωση του πνεύματος το πάρετε απόφαση πως τα “αναγκαία κακά” συχνά είναι πιο αναγκαία από ό,τι κακά.



ΚΑΡΚΙΝΟΣ

“Πολλά τα λεφτά, Άρη”, πολλά και τα έξοδα όμως, τα οποία γίνονται κυρίως για το σον σον σας, για την υπενθύμιση πως σ’ αυτή τη ζωή οι συγκινήσεις μπορούν να προέρχονται και από κάτι διαφορετικό εκτός από την 57η φορά παρακολούθησης του “The Notebook”. H Αφροδίτη γενικώς σάς βοηθάει να επικοινωνήσετε με τον κόσμο και να εκφράσετε όλα όσα θέλετε (ή, έστω, έτσι νομίζετε), ενώ σε συναισθηματικό επίπεδο, είστε έτοιμοι να ζήσετε μεγάλες συγκινήσεις παρέα με τον Θανάση, τώρα που πλέον σας έφυγε εντελώς και η γκρίνια για το πρόωρο τέλος των διακοπών (ή το ανεπαρκές του). Το Σάββατο ο Ερμής και ο Άρης στην Παρθένο φέρνουν ένταση στις συζητήσεις σας, ιδίως με τους κοντινούς σας ανθρώπους και επειδή το συναισθηματικό roller coaster το έχετε πιο εύκολο από ό,τι έχει η Φωτεινή Δάρρα το φάλτσο, προσέξτε τα εύκολα μουτζοπιασίματα που μπορούν να σας ξαλαφρώσουν και συνάμα να σας πετάξουν στα Τάρταρα της κατάθλιψης.



ΛΕΩΝ

Τα καλά νέα είναι ότι “Λάμπεις, Μπάμπη μου”, καθώς η Αφροδίτη πάνω σας εξακολουθεί να πραγματώνει τη γκλαμουριά (εντός και εκτός), ενώ φέρνει την αισιοδοξία και το κουράγιο. Όλους τους κάνετε ζάφτι αυτή την περίοδο, κι ας μην πιστεύετε 100% στις δυνατότητές σας. Στα γκομενικά υπάρχουν όμορφες εξελίξεις, κι όχι απλά επειδή ο Θανάσης σας κοιτάζει και του πέφτει το σαγόνι, αλλά και επειδή δεν διστάζετε να πείτε τι θέλετε και πώς ακριβώς προτίθεστε να το πάρετε. To Σάββατο η σύνοδος Ερμή και Άρη στην Παρθένο φέρνει στην επιφάνεια το μόνο πράγμα που θέλετε στ’ αλήθεια να ξεχάσετε (εκτός από το ημι-ξυρισμένο κεφάλι της Άννας Βίσση circa 2005), δηλαδή τα μπικικίνια και δη την έλλειψή τους ή τους παράγοντες που σας βγάζουν εκτός προγραμματισμού. Το ξέρουμε ότι αυτή είναι η “χρυσή” περίοδός σας (ή έστω η επάργυρη). Μη θεωρείτε, όμως, τίποτα δεδομένο.



ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κι αφού γίνατε μούτι με τους δικούς σας ανθρώπους, επί τη βάση του ότι “κανείς δε με καταλαβαίνει”, κι αφού υποδυθήκατε τη Ρέα από το Big Brother 1, μείον τις ικανότητες μαγειρικής, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε αυτή την κακή διάθεση – την οποία δικαίως έχετε – ενδεχομένως μια και καλή για ολόκληρο το μήνα. Στη δουλειά χτυπιέστε σαν χταπόδι σε παριανό βράχο και στο σπίτι θέλετε να χτυπήσετε τον Θανάση με τον αντίστοιχο τρόπο. Ειδικά το Σάββατο ο Ερμής με τον Άρη πάνω σας θα προσπαθήσουν να δώσουν ρεσιτάλ ψυχολογικής πίεσης ώστε να πείτε σε όλους όλα όσα τους έχετε μαζεμένα από την περίοδο που ήταν της μόδας τα μαλλιά – κεφτεδάκια (βλ. Μαρούσκα σε επίσημο τραπέζωμα της Ντένης). Η εκτόνωση είναι απαραίτητη, ωστόσο καλό θα ήταν να γίνει, κατά το δυνατόν, με τρόπο ώστε να γίνετε απολύτως αντιληπτοί από τους άλλους, χωρίς όμως να τρέχετε στα αυτόφωρα – από τα οποία θα βγείτε, αν όλα πάνε καλά, Δευτέρα απόγευμα. Αξίζει το ρίσκο; Ναι και όχι. Για έμφαση στο πρώτο σκέλος της απάντησης, πιστέψτε, επιτέλους, πως η αυτοτιμωρία δεν είναι λύση.



ΖΥΓΟΣ

Αν δεν θυμάστε τη Μαριάντα Πιερίδη, ήρθε η ώρα να ανατρέξετε στα παλιά της σουξέ (μόνο παλιά έχει βασικά, τώρα που το σκέφτομαι) και δη να θυμηθείτε το “Βάλε Φαντασία”. Μετά το μπουρλότο της προηγούμενης εβδομάδας, ήρθε η ώρα να ξαναβγείτε στα ανοιχτά, με έμφαση την κοινωνική σας ζωή. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να εκφραστεί όπως και όπου θέλει – μα έτσι κι αλλιώς με όποιον ήταν να μουτζοπιαστείτε εξαιτίας της πρωτοφανούς στα χρονικά ειλικρίνειάς σας, το έχετε κάνει ήδη. Το Σάββατο ο Ερμής με τον Άρη μπουκάρουν στην Παρθένο κι έτσι ίσως τα βάλετε λίγο με τον εαυτό σας και αφήσετε παλιές φοβίες να ξυπνήσουν και να σας χαλάσουν τη μέρα. Πάνω από όλα χρειάζεστε συγκέντρωση. Τι να την κάνετε μόνη της την υπομονή, αν δεν θυμάστε για πού ξεκινήσατε, τι σας άλλαξε τη ρότα (πέραν του Θανάση και της συμπεριφοράς του) και πού ψάχνετε τώρα για λιμάνι. Εκτός αν είστε έτοιμοι για μια ακόμα θαλασσοταραχή.



ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αργήσατε λίγο αυτή τη φορά, αλλά καταφέρατε να κάνετε focus στα επαγγελματικά σας, κυρίως από την άποψη της χάραξης ορίων γύρω από ανθρώπους και καταστάσεις που σας ρουφούσαν την ύπαρξη με το καλαμάκι της λεμονάδας. Για τον λόγο αυτό ήρθε και η ώρα να αποζημιωθείτε και σε οικονομικό επίπεδο – αρκεί να μην επενδύσετε όλη την αύξηση σε καλάσνικοφ και πάει στράφι όλος ο διαλογισμός του μήνα. Το Σάββατο χρειάζεται προσοχή στις συζητήσεις, καθώς η σύνοδος Ερμή – Άρη στην Παρθένο θα σας προκαλέσει μια επιθετικότητα την οποία δεν θα μπορείτε να ελέγξετε εύκολα και θα συμπεριφέρεστε όπως όταν η Ρούλα Βροχοπούλου άκουγε πως ο Φραν ήταν πιο όμορφος από τον Λέοντα Πατίτσα. Με τον Θανάση, λοιπόν, τι κάνετε; Πριν αρχίσετε να συμπεριφέρεστε σαν την Αλίκη Αρβανιτίδη, σας κρούω τον κώδωνα του κινδύνου. Αφήστε τον κόσμο να αναπνεύσει. Αν δεν το κάνει, δε θα μπορεί να είναι μαζί σας έτσι κι αλλιώς.



ΤΟΞΟΤΗΣ

H Αφροδίτη στον Λέοντα σάς βοηθάει να κρατηθείτε στον αφρό της υπαρξιακής σας θάλασσας και μάλιστα χωρίς να έχετε και τύψεις γι’ αυτό. Η αλήθεια είναι πως ακόμα και με την τρέχουσα φιλοσοφική διάθεση, αυτή του Λέο Μπουσκάλια των Πετραλώνων, έχετε καταφέρει να κρατήσετε τις ισορροπίες της καθημερινότητας και να μην παρασυρθείτε από τα ροζ σύννεφα που πάντα βρίσκονται εκεί ψηλά και σας καλούν όπως οι Σειρήνες τον Οδυσσέα ή οι φαντάροι τη Σάσα Παπαδήμα. Γκομενικά είστε μια χαρά, καθώς η αισιοδοξία σας πιάνει τόπο σε όλους τους τομείς της ζωής. Ακόμα και το Σάββατο με τη σύνοδο Ερμή – Άρη στην Παρθένο, θα καταφέρετε να συγκρατηθείτε και να μην τα κάνετε όλα λαμπόγυαλο. Μέσα σε όλο αυτό, ενδέχεται να προκύψει ή να οριστικοποιηθεί ένα ταξίδι. Κι αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τόσα καλά νέα, απλώς να μπορέσετε. Πάρτε και τη Μαράια της εβδομάδας, το Βραβείο Γκλάμουρνες Ψυχής, έτσι, για το εξτρά κίνητρο.



ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γιατί κάθεστε σαν τον Γκάρφιλντ στο σαλόνι σας, με το ένα χέρι βουτηγμένο στη σακούλα με τα νάτσος και το άλλο να σφίγγει το μαξιλάρι σαν να μην υπάρχει αύριο; Συμφωνούμε, καταρχάς στο ότι παίζει και να μην υπάρχει, όμως δεν μπορείτε να παραιτείστε έτσι απλά – ή έστω, όχι και τόσο απλά, αλλά με μια αφορμή που δεν ταιριάζει στο μεγαλείο των αιτίων και αιτιατών σας. Συναισθηματικά κινείστε στο κλασικό μοτίβο της μονοκόμματης αντίληψης, γι’ αυτό οπωσδήποτε πρέπει να αφήσετε πίσω όλες τις σκέψεις του παρελθόντος (π.χ. όσες έφερε πίσω ο ανάδρομος Ερμής) που σας ταλαιπωρούν και σας αφήνουν ακινητοποιημένους στον τριθέσιο να κοιτάτε το κενό. Το Σάββατο η σύνοδος Ερμή και Άρη στην Παρθένο θα σας φέρει ιδιαίτερη αποφασιστικότητα. Αυτό από μόνο του δεν θα σας βγάλει από το σπίτι, ωστόσο κάπως θα σπρώξει και η Σελήνη στον Λέοντα, ενώ την Κυριακή θα ξυπνήσει μέσα σας και το κεκοιμημένο μέρες τώρα σέξινες. Δείξτε τους ποιοι είστε στ’ αλήθεια, όχι ποιοι σας ανάγκασαν οι καταστάσεις να γίνετε – προσωρινά, έστω.



ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Όσο εσείς επιλύετε τα οικονομικά ζητήματα που σας απασχολούν από την προηγούμενη βδομάδα, μέσα σας γίνεται ένα συναισθηματικό Κούγκι, καθώς ο Σαμουήλ (λέγε με “Θανάση) μπουρλοτιάζει τις συναισθηματικές σας αναστολές και η Αφροδίτη με τις όψεις της σας προδίδει σπρώχνοντάς σας στο oversharing. Θέλετε να είστε αποδεκτοί και θα εξακολουθήσετε να είστε, αν το Σάββατο συγκρατήσετε τα νεύρα που θα σας προκαλέσει η σύνοδος του Ερμή με τον Άρη στην Παρθένο. Οι σκέσεις σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις) κλυδωνίζονται συνήθως μόνο αν το επιθυμείτε (κρυφά, ως επί το πλείστον) εσείς. Μη φοβάστε την εκτόνωση και μην κωλώσετε (για ακόμα μια φορά) να πείτε στον άλλο τι σκέφτεστε. Καμιά φορά ακόμα κι εσείς χρειάζεστε τη σταθερότητα.



ΙΧΘΥΕΣ

Λίγες μέρες τώρα αμφισβητείτε ακόμα και τα αγνά σας συναισθήματα απέναντι στους ανθρώπους που σημαίνουν για εσάς πολλά όσα χρόνια θυμάστε τον εαυτό σας. Κανείς δεν θέλει να σας περιορίσει έτσι απλά, αν δεν έχετε προβεί πρώτοι σε ένα faux pas, σε μια ατοπία την οποία υποστηρίξατε πάνω στην παρορμητικότητα της στιγμής. Σαφώς και άνθρωποι είμαστε (έστω, ψάρια) και σαφέστερα θα συμβούν και λάθη στις πορείες μας. Καμιά φορά όμως η αφέλεια είναι ασυγχώρητη. Το Σάββατο η σύνοδος Ερμή και Άρη στην Παρθένο κορυφώνει την ανασφάλειά σας κι εσείς πρέπει να θωρακιστείτε και να εμπιστευτείτε ξανά τον εαυτό σας, τον Θανάση και όλους όσους θέλουν να είστε ευτυχισμένοι, ακόμα και τις φορές που ζείτε και αναπνέετε απλώς για να μπορείτε να γκρινιάζετε. Όλα προσωρινά είναι σε αυτή τη ζωή, ιδίως η ευτυχία. Χαρείτε τη, ειδικά τώρα που κάποιοι άλλοι έχουν αναλάβει την επίτευξή της.



* Για περισσότερες προβλέψεις μπείτε στο thedailyowl.gr

Πηγή: Ladylike

Όλη η επικαιρότητα