Ελλάδα

Τάγμα εφόδου με Smart χτυπούσε Πακιστανούς εργάτες στο Μενίδι

Ακούστε το άρθρο

Δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 ετών, κατηγορούνται ως δράστες των πρόσφατων, αιματηρών επιθέσεων εις βάρος Πακιστανών μεταναστών στο Μενίδι. Ταυτοποιήθηκαν από έρευνα του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας. Ο πρώτος από αυτούς, ομογενής από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, συνελήφθη την Κυριακή και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του ανακριτή. Ο δεύτερος, αντιθέτως, δεν κατέστη εφικτό να εντοπιστεί στα όρια του αυτοφώρου και εις βάρος του είναι πιθανό να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Οι δύο νεαροί που είναι κάτοικοι Μενιδίου κατηγορούνται ότι, μαζί με έναν ακόμα άγνωστο συνεργό τους, στις 4.30 τα ξημερώματα της 15ης Ιουνίου επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια έναν 34χρονο Πακιστανό στο Μενίδι. Συγκεκριμένα, από την έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας προέκυψε ότι οι δύο κατηγορούμενοι επιτέθηκαν στο θύμα στην οδό Δεκελείας. Ο ένας από τους φερόμενους ως δράστες ακινητοποίησε το θύμα και ο δεύτερος το χτυπούσε με γροθιές στο πρόσωπο και το σώμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ξυλοδαρμού, οι δύο νεαροί φώναζαν στον αλλοδαπό φράσεις με ρατσιστικό περιεχόμενο, όπως «γύρνα πίσω στη χώρα σου» κ.λπ.

Ο 34χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο για τις Πρώτες Βοήθειες και στη συνέχεια κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό του στο τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Κατέθεσε μάλιστα μηνυτήρια αναφορά κατά δύο αγνώστων δραστών. Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, οι αστυνομικοί μπόρεσαν να εντοπίσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, ένα μαύρο Smart που ανήκει στον 22χρονο, και τελικά να πετύχουν την ταυτοποίησή τους. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι οι ίδιοι δράστες είχαν πρόσφατα ληστέψει στο Μενίδι δύο άλλους Πακιστανούς μετανάστες αρπάζοντάς τους τα κινητά τηλέφωνά τους και 150 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση είχαν εκφοβίσει τους αλλοδαπούς καλώντας τους να εγκαταλείψουν τη χώρα. Αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τους παθόντες σε φωτογραφίες που τους επέδειξαν αστυνομικοί της Κρατικής.

Εις βάρος των δύο κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, με την επιβαρυντική περίπτωση του άρθρου για τα εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. Ο 22χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε την Κυριακή στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος τον παρέπεμψε στην τακτική ανακρίτρια. Ανακοίνωση για τα γεγονότα της 15ης Ιουνίου εξέδωσε η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή – ΚΕΕΡΦΑ, φέρνοντας στο φως άγνωστες λεπτομέρειες του περιστατικού: «Οι δύο δράστες έβριζαν χυδαία: “Πακιστανοί, βρώμικοι, φύγετε”».

Πηγή: kathimerini.gr 

Όλη η επικαιρότητα