Πολιτισμός

Ταινία με θέμα τον Ιντιάνα Τζόουνς θα γυριστεί (και) στην Ηλεία!

kathigitis.jpg

Σε αμερικάνικη ταινία αναμένεται να «πρωταγωνιστήσουν» πολλές περιοχές της Ηλείας, καθώς αυτό είναι το πλάνο του Ελληνοαμερικανού καθηγητή σκηνοθεσίας Jeam-Michel Sourd, ο οποίος διδάσκει σε πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και χθες Πέμπτη είχε μία πρώτη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Ο καθηγητής επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι τον κ. Χριστοδουλόπουλο στο γραφείο του, συνοδευόμενος από τον κ. Μιχάλη Ροδόπουλο, ιδιοκτήτη του ξενώνα «Φάρος» στη Βάρδα, και είχαν μία φιλική συζήτηση, όπου έγινε εκτενής αναφορά σε όλο το πλάνο αναφορικά με την ταινία και τον «ρόλο» που θα έχει η Ηλεία, καθώς ο τόπος έχει εντυπωσιάσει τον καθηγητή και θέλει να έχει καθοριστική συμμετοχή στην ταινία.


«Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το μυστικό του Αγίου Όρους»

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο Patrisnews.com, ουσιαστικά δεν πρόκειται για μία ταινία, αλλά για μία σειρά ταινιών, στο σύνολο εννέα, με τον Ιντιάνα Τζόουνς και το μυστικό του Αγίου Όρους. Άλλωστε προ ημερών ο καθηγητής βρισκόταν στο Άγιον Όρος. Ο στόχος είναι να ξεκινήσει να υλοποιείται από τον Ιανουάριο του 2016, θα πρέπει όμως να πραγματοποιήσει πρώτα επίσκεψη στην Αμερική προκειμένου να συναντηθεί με τον βραβευμένο σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ για να προγραμματιστούν τα γυρίσματα.

«Θα κάνουμε μία δύσκολη ιστορία που θα μας πηγαίνει σε 25 χώρες και θέλουμε μεγάλο μέρος της να είναι γυρισμένο στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Sourd και τόνισε: «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο καταστροφή. Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει και να κάνει σωστή δουλειά για όλους, όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά και για την πνευματική ζωή. Πρέπει να έχει μέλλον και πρέπει να κάνουμε κάτι. Και η Ηλεία είναι πάρα πολύ όμορφη…».

Από την πλευρά του ο κ. Ροδόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί με θερμά λόγια στον Δήμαρχο Ήλιδας, ο οποίος όπως είπε καλύπτει το τρίπτυχο πατρίς- θρησκεία- οικογένεια και στάθηκε ιδιαίτερα στην πολύ καλή επικοινωνία που έχουν και τον ευχαρίστησε από τα βάθη της ψυχής του γι’ αυτό, ενώ δήλωσε ότι θα είναι στη διάθεσή του για ό,τι χρειαστεί στο μέλλον. 


Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα