Ηλεία

Τάκης Αντωνακόπουλος: «Δεν οφείλουμε και μας καθιστούν όμηρους για τα απορρίμματα!»

Ακούστε το άρθρο

Πιο συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πύργου δήλωσε για το σημαντικό ζήτημα που προκύπτει ότι «Δυστυχώς σε μια εποχή που σε όλο το κόσμο η υγεία και η δημόσια υγεία πλήττεται από τη πανδημία, στη περιοχή μας –απ` όπου ξεκίνησε να καταγράφεται και το μεγάλο πρόβλημα του νέου κορονοϊού – απειλείται και πάλι η υγεία των πολιτών. Αυτό συμβαίνει γιατί σταμάτησε να λειτουργεί το εργοστάσιο επεξεργασίας των στερεών απορριμμάτων στη Τριανταφυλλιά, αφού ο επιχειρηματίας έκλεισε εκβιαστικά την είσοδο της μονάδας, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να μένουν στους δρόμους. Ο δήμος Πύργου στέλνει στη μονάδα 15,000 τόνους στερεά απορρίμματα ετησίως και είναι ο μεγαλύτερος πελάτης με συνολικές πληρωμές κατ` έτος άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο δήμος Πύργου χωρίς να έχει οφειλές βρίσκεται όμηρος, αυτής της εκβιαστικής συμπεριφοράς, του επενδύτη της μονάδας. Ο οποίος θέλει να κάνει επέκταση των εγκαταστάσεων και προφανώς επειδή δεν εγκρίνεται η πρόταση του, από διάφορα ελεγκτικά επίπεδα με διαφωνίες ή καθυστερήσεις, μεταφέρει το βάρος της πίεσης προς τη κυβέρνηση, σε εμάς τους πολίτες. Αυτό είναι απαράδεκτο!».

 

«Το σφάξιμο του επιχειρηματία δεν είναι βελούδινο!»

Τέλος ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στην  έλλειψη ρευστότητας στην τοπική αγορά και την «ομηρία» στην οποία βρίσκονται επιχειρηματίες που στο παρελθόν πήραν «πυρόπληκτα» δάνεια

«Είναι γνωστό πως σε μια σεισμόπληκτη, πυρόπληκτη και πλημμυρόπληκτη περιοχή όπως είναι αυτή του Πύργου, ένα πολύ μεγάλο θέμα είναι τα πυρόπληκτα δάνεια στα οποία ήταν εγγυητής το Ελληνικό Δημόσιο. Δυστυχώς οι τράπεζες, με την  ανοχή του Δημοσίου, επέβαλλαν και εγγυητές στους δανειολήπτες με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό και των δυο, δανειοληπτών και εγγυητών. Ελάχιστοι επιχειρηματίες πληρούν τις προϋποθέσεις ενημερότητας για να πάρουν το δάνειο που δίνει με τα νέα μέτρα η Κυβέρνηση, έως 25% του τζίρου. Πρόκειται για πομφόλυγες αφού ελάχιστοι βρίσκονται σε θέση να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου μέτρου αφού δεν έχουν ενήμερα τα δάνεια τους. Οικονομική κρίση, μνημόνια, ληστρικά επιτόκια, υψηλή φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές  δεν έδωσαν τη δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων. Οι τελευταίες εξαγγελίες ακούγονται ειρωνικές… χρειάζεται σεβασμός στον ταλαιπωρημένο επιχειρηματικό κόσμο που έχει ξεζουμιστεί διαχρονικά από το Κράτος. Δεν έχει η Κυβέρνηση να δώσει χρήματα αλλά ας φωνάξουν όμως, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν βλέπουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Γίνονται όλα… βελούδινα… Το σφάξιμο του επιχειρηματία όμως δεν είναι βελούδινο! Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να δώσει να καταλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία κυρίως ποιό είναι το πρόβλημα. Δεν μπορούν να κυβερνούν σιωπώντας!».

Όλη η επικαιρότητα